Terugblik: Puzzel valt in elkaar ondanks kikkers

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na het gelijkspel afgelopen zondag tegen PSV (1-1) is de winterstop voor Ajax aangebroken. Met een achterstand van vijf punten op koploper Feyenoord doet Ajax nog altijd volop mee om de titel, al zag het er een week geleden nog een stuk rooskleuriger uit. Puntenverlies tegen zowel FC Twente (1-0 verlies) als PSV (1-1) zorgden toch voor een wrang gevoel aan het einde van dit kalenderjaar, terwijl er volop reden is voor optimisme in Amsterdam. Ajax Showtime blikt nog eens terug op de eerste seizoenshelft.

De grootste verandering in Amsterdam voor het nieuwe seizoen vond niet direct plaats op het veld, maar net even daarbuiten. Op 12 mei, vier dagen na de deceptie in Doetinchem, maakte Ajax het afscheid van trainer Frank de Boer wereldkundig. Een kleine twee weken later, op 24 mei, werd Peter Bosz aangesteld als de nieuwe trainer van de Amsterdamse club. Tijdens diens eerste persconferentie werd direct één ding duidelijk: Ajax moest niet alleen zijn wedstrijden gaan winnen, maar er moest ook weer aantrekkelijk voetbal gespeeld gaan worden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/101288/terugblik-puzzel-valt-in-elkaar-ondanks-kikkers