KNVB

Schaduw over uitzwaaiduel Leeuwinnen: ‘Moedig dat Vera hiermee naar buiten is gekomen’

Bron: www.ad.nl

De Oranjevrouwen hebben het traditionele uitzwaaiduel in aanloop naar het EK met 2-0 gewonnen van Finland. De wedstrijd werd gespeeld in een wat bevreemdende sfeer, na de schokkende onthullingen van ex-bondscoach en grondlegger van het Nederlandse vrouwenvoetbal, Vera Pauw, over seksueel misbruik en een door haar genoemd ‘gepland vernederingsbeleid’ bij de KNVB. ,,Het is heel moedig dat ze ermee naar buiten is gekomen.”

Vivianne Miedema nekt Finland in uitzwaaiduel daags na onthullingen Vera Pauw

Bron: www.ad.nl

De Oranjevrouwen hebben het traditionele uitzwaaiduel, in aanloop naar het EK dat woensdag van start gaat, met 2-0 gewonnen van Finland. De wedstrijd werd gespeeld in een wat bevreemdende sfeer, na de schokkende onthullingen van ex-bondscoach en grondlegger van het Nederlandse vrouwenvoetbal, Vera Pauw, over seksueel misbruik en een door haar genoemd ‘gepland vernederingsbeleid’ bij de KNVB. ,,Het is heel moedig dat ze ermee naar buiten is gekomen.”

Niet álle premies van Oranjevrouwen en -mannen zijn gelijk: ‘Waarde van Van Dijk is anders dan van Miedema’

Bron: www.ad.nl

De zogeheten Oranje-premies, de commerciële premies die de KNVB uitbetaalt, zijn bij de Oranjevrouwen gelijkgetrokken met die van de mannen. Een volgende stap moet een (kleine) verschuiving in de wedstrijdpremies zijn, al zijn de KNVB en de spelersraad van de Oranjevrouwen daarin realistisch. ,,De waarde van Virgil van Dijk is anders dan van Vivianne Miedema.”

Niet álle premies van Oranjevrouwen en -mannen zijn gelijk: ‘Waarde Van Dijk is anders dan van Miedema’

Bron: www.ad.nl

De zogeheten Oranje-premies, de commerciële premies die de KNVB uitbetaalt, zijn bij de Oranjevrouwen gelijkgetrokken met die van de mannen. Een volgende stap moet een (kleine) verschuiving in de toernooipremies zijn, al zijn de KNVB en de spelersraad van de Oranjevrouwen daarin realistisch. ,,De waarde van Virgil van Dijk is anders dan van Vivianne Miedema.”

Pages

Subscribe to KNVB