Onrust op vak 424, vervolg reactie AFCA SC (deel III)

Bron: www.afcasupportersclub.nl

Naar aanleiding van de toenemende onvrede / onrust op de tribunes tussen supporters en stewards / beveiliging en om het uitvoerende beleid heeft er een gesprek plaatsgevonden om duidelijkheid te scheppen omtrent deze zaken. Aan tafel zaten zowel supporters, veiligheidszaken en hoofd-stewards. Hieronder de 3 belangrijkste punten die besproken zijn en waar we in de nabije toekomst een positief antwoord op verwachten of waar we zelf een positieve bijdrage aan kunnen leveren.

Onrust op vak 424, vervolg reactie AFCA SC

Bron: www.afcasupportersclub.nl

Het is niemand ontgaan dat het de eerste twee competitiewedstrijden in de Arena rommelde op de tribunes. Door de verhuizing van een gedeelte van VAK410 is er onrust ontstaan op de vakken 424 en 425 waar zich nog ongeveer 200 supporters van het voormalig VAK410 bevinden. Dit heeft geleid tot opstootjes met de stewards en de beveiliging van de Arena in de wedstrijd tegen Willem II. Na deze wedstrijd hebben de AFCA Supportersclub en de SVA aan de bel getrokken bij Ajax om deze situatie zo spoedig mogelijk op te lossen.

Onrust op vak 424, reactie AFCA SC

Bron: www.afcasupportersclub.nl

Naar aanleiding van de onrust op het ‘oude VAK410’gedeelte (vak 424), heeft de AFCA SC de volgende reactie:Naar aanleiding van de gebeurtenissen heeft de AFCA SC aangedrongen op, en het verzoek neergelegd bij Ajax om op zeer korte termijn met een brede supportersvertegenwoordiging in gesprek te gaan. Dit verzoek heeft een betrekking op een gesprek met Directie, stewards / beveiliging Arena.Wat er gebeurd is afgelopen zaterdag ,is absoluut niet goed en slecht voor Ajax. Zowel op het veld als wat ernaast is gebeurd.  Alle partijen moeten zichzelf in de spiegel kijken.

Laat ze maar lullen

Bron: www.afcasupportersclub.nl

De zomerstop is dan nu echt voorbij. Het nieuwe seizoen is begonnen. Na het tweeluik tegen PAOK en de gewonnen wedstrijd op Het Kasteel, mogen we uitkijken naar de eerste thuiswedstrijd in de competitie. We hebben er zin in. Het wordt sowieso een topseizoen, al is het alleen maar omdat de F-Side dit jaar 40 jaar bestaat. Er staan mooie dingen te gebeuren. Onder andere de aanpassing van de tribunes, maar ook de verbeterde samenwerking tussen de verschillende supportersgroepen.

Staantribunes – stand van zaken

Bron: www.afcasupportersclub.nl

Direct na het laatste fluitsignaal in Doetinchem was het duidelijk dat velen bij Ajax wel wat ZEN-weekjes konden gebruiken. Maar waar het in die wereld even op nul stond brak er achter de schermen in supportersland een zeer drukke periode aan. Bekend was al dat VAK410 naar Zuid1 verplaatst werd om eindelijk één groot sfeervak te realiseren. Zo’n verplaatsing zorgt altijd voor de nodige vragen en brengt tegenslagen met zich mee die overwonnen moeten worden.

Subscribe to