Wout Weghorst heeft iets wat Memphis Depay en Brian Brobbey niet hebben

Bron: www.ad.nl

Over Wout Weghorst ‘de voetballer’ zal in Oranje altijd discussie blijven. Maar Weghorst de ‘afmaker’? Die bewijst zijn waarde bijna continu. Zeven goals in zijn laatste tien interlands, dat is allesbehalve toeval. ,,Weghorst weet gewoon: dít type kans, dan déze afronding’’, ziet ex-Oranje-spits Pierre van Hooijdonk. Zo onderscheidt hij zich ook van de andere spitsen bij Nederland.

Wout Weghorst onderscheidt zich van Memphis Depay en Brian Brobbey: ‘Hij weet gewoon: dít type kans, dan déze afronding’

Bron: www.ad.nl

Over Wout Weghorst ‘de voetballer’ zal in Oranje altijd discussie blijven. Maar Weghorst de ‘afmaker’? Die bewijst zijn waarde bijna continu. Zeven goals in zijn laatste tien interlands, dat is allesbehalve toeval. ,,Wout brengt iets teweeg als hij invalt, net als ik dat had’’, ziet ex-Oranje-spits Pierre van Hooijdonk. Hoe Weghorst zich onderscheidt van de andere spitsen bij Nederland.

Op deze datum begint het nieuwe eredivisieseizoen weer

Bron: www.ad.nl

Terwijl het EK voetbal in volle gang is, gaat de blik ook al heel voorzichtig richting het nieuwe eredivisieseizoen. Het programma is weliswaar nog niet bekend, maar de data waarop de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie 2024/25 van start gaan, weten we al wel. En wanneer staat de Johan Cruijff Schaal op het programma? We zetten het hier voor je op een rij.

Speelschema EK voetbal 2024 | Kijk hier wanneer Oranje tegen Frankrijk speelt in de groepsfase

Bron: www.ad.nl

Op vrijdag 14 juni is in Duitsland het EK voetbal begonnen. De finale is op 14 juli. Er doen 24 landen mee. De wedstrijd worden in tien stadions in tien speelsteden gespeeld. De openingswedstrijd is in München, de finale een maand later in Berlijn. Nederland neemt het in de poulefase ook nog op tegen Frankrijk en Oostenrijk. In welke steden word gespeeld, welke landen doen mee en wanneer komt het Nederlands elftal in actie?

Column Willem van Hanegem | Mensen die het Xavi Simons zo gunnen... Het is een EK, geen schoolvoetbaltoernooi

Bron: www.ad.nl

Willem van Hanegem zag Jeremie Frimpong en Wout Weghorst goed invallen tegen Polen, dat in Hamburg met 1-2 werd verslagen door Oranje. ,,Maar Stefan de Vrij was echt de beste", vond De Kromme, die het bovendien irritant vindt dat mensen het Xavi Simons zo ‘gunnen’. ,,Begrijp me niet verkeerd, ik zie ook wel dat hij veel potentie heeft, maar hij wil met elk balcontact het hele EK beslissen.”

Voormalig Feyenoord-assistent Pusic support óók Oekraïne: ‘Mijn jongens zullen belangrijke rol spelen’

Bron: www.ad.nl

Ruim een half jaar geleden kwam Marino Pusic (52) voor het eerst in Oekraïne. Met de bus vanaf de Poolse grens naar zijn nieuwe club Sjachtar Donetsk, vliegen kan niet meer sinds de start van de oorlog. Een bijzondere ervaring, maar inmiddels is de voormalig Feyenoord-assistent er thuis. ‘Zijn’ internationals gaat hij dan ook op de voet volgen dit EK.
Subscribe to