FC Groningen

'Rode' Huntelaar helpt Ajax aan moeizame zege op Groningen

Bron: source

Met veel moeite heeft Ajax zaterdagavond de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen gewonnen. Klaas-Jan Huntelaar werd net als vorig seizoen de matchwinner door tien minuten voor tijd de enige treffer voor zijn rekening te nemen: 0-1. Omdat hij zijn shirt daarbij uittrok en snel daarna tegen de volgende kaart aanliep, moest Ajax nog tot het gaatje gaan in de slotfase. André Onana stelde de zege veilig door een kopbal van Paul Gladon te keren en dus blijft Ajax koploper.

Huntelaar: 'Ik vond het wel meevallen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Klaas-Jan Huntelaar is het niet eens met de rode kaart die hij kreeg tegen FC Groningen. 'Ik vond het geen overtreding, zegt hij tegen FOX Sports over de bestrafte elleboogstoot. 

'Ik zag hem komen en ik ving hem op. Daar is toch niet zoveel aan de hand', meldt de spits over de overtreding waar hij uiteindelijk rood voor kreeg. 'Ik vond het geen overtreding. Ik zag de bal omhooggaan en ik draai. Die jongen is een stukje kleiner dan ik, dus mijn hand komt waarschijnlijk hoger dan de zijne. Ik draai me om en ik schiet 'm binnen.' 

Huntelaar held en schlemiel bij moeizame zege Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is ook na dit weekend de koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers wisten op bezoek bij FC Groningen zeer moeizaam met 0-1 te winnen. Klaas-Jan Huntelaar was de gevierde man aan de kant van Ajax, maar pakte vlak voor tijd een rode kaart.

Voor de ploeg van Erik ten Hag was de taak helder: winnen van FC Groningen om de koppositie in de Eredivisie te behouden. Met Dusan Tadic in de spits en Joël Veltman als vervanger van de geblesseerde Noussair Mazraoui moest dat gebeuren.

Hoofdrol voor Huntelaar bij moeizame zege in Groningen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na het duel met Juventus van dinsdag, moest Ajax er zaterdagavond weer staan. Het moest op bezoek bij Groningen om de titelstrijd te vervolgen.

En dat viel niet mee. Ajax had het moeilijk in de eerste helft en onder andere Neres en De Jong oogden niet bepaald fris en fruitig. Het zorgde er allemaal voor dat Ajax nauwelijks kansen had. Al had De Ligt nog wel een goede kans, hij kopte uit een corner op de paal.

Pages

Subscribe to FC Groningen