Klassieker

Ajax Vrouwen winnen Klassieker: 4-0

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag de Klassieker overtuigend met 4-0 gewonnen. Voor de zo’n vijftienduizend toeschouwers werd het een prachtige middag. Lily Yohannes opende in de eerste helft de score. Vlak na rust werd het 2-0 nadat Leuchter een strafschop wist te benutten. Hoekstra en Grant zorgden uiteindelijk voor de klinkende 4-0 overwinning. Met de zege blijft Ajax tweede staan achter FC Twente dat een voorsprong van negen punten koestert. Naast de landstitel en de KNVB-beker maakt Ajax ook nog kans op de Champions League.

Column Sjoerd Mossou | Dat Bosz klassieker afstofte pleit voor hem, in alle andere opzichten maakte hij er woensdagavond een potje van

AD Sportwereld-columnist Sjoerd Mossou schrijft vandaag over Peter Bosz, de PSV-trainer die woensdagavond ontstak in woede en verontwaardiging. ,,De welbespraakte, kalme, rationele trainer uithangen is betrekkelijk gemakkelijk als je alles wint, de kunst is om óók een heer te blijven zodra het begint te stormen.’’