Klassieker

Wedstrijd van toen: waterballet met PSV in het Olympisch Stadion

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Seizoen 2021-2022 werd uiteindelijk naar tevredenheid en opluchting van de fans afgesloten: overwinterd in Europa, Schaal gepakt en twee keer de Eindhovense rivaal met lege handen achtergelaten. Twee keer van PSV winnen in één Eredivisiejaargang is de laatste jaren een zeldzaamheid. We keren terug naar het bizarre seizoen 1988-1989, waarvoor het waterballet in het Olympisch Stadion exemplarisch is. 

Wedden op Ajax als het tegenzit

Volledig conceptprogramma Eredivisie bekend

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De KNVB heeft woensdagochtend het volledige conceptprogramma van het nieuwe eredivisieseizoen bekendgemaakt. Hierdoor weet Ajax wanneer alle wedstrijden van het seizoen gespeeld gaan worden. Ook de data van de topwedstrijden zijn nu dus bekend. Toch is het programma nog onder voorbehoud. Vanwege Europese wedstrijden en andere externe gebeurtenissen, kan het programma immers anders uitpakken.

Ajax Vrouwen winnen Klassieker: 1-4

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 1-4 gewonnen. De wedstrijd werd voor rust al beslist want na een kwartier spelen was het al 0-3 voor de ploeg van Danny Schenkel. Leuchter, Tromp en Grant waren daar verantwoordelijk voor. Na de tegentreffer van Hendriks was het Pelova die de 1-4 op het bord schoot en dat was uiteindelijk ook de einduitslag. Omdat concurrent FC Twente thuis afrekende met PSV is het verschil nog altijd drie punten in het voordeel van de Tukkers.

Forse boete voor Ajax wegens sfeeractie tijdens Klassieker

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft van de KNVB een boete van 17.500 euro gekregen vanwege het afsteken van vuurwerk in de Johan Cruijff Arena voorafgaand aan De Klassieker. De supporters staken toen de spelers het veld opkwamen vuurwerk af, wat er echter voor zorgde dat een spandoek in brand vloog. Daardoor ontstond er veel rookontwikkeling in het stadion, waardoor scheidsrechter Danny Makkelie de aftrap van de wedstrijd iets moest uitstellen. Volgens de KNVB ging het om ‘een niet geringe hoeveelheid vuurwerk’, waarvoor Ajax nu bestraft wordt.

Pages

Subscribe to Klassieker