Klassieker

Losse kaartverkoop eerste seizoenshelft vrijdag van start

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op zaterdag 10 augustus speelt Ajax de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen tegen FC Emmen. De losse kaartverkoop voor dit duel en de overige thuisduels van de eerste seizoenshelft gaat vrijdag 12 juli om 12:00 uur van start.

Ajax speelt in de Johan Cruijff Arena na Emmen achtereenvolgens tegen Fortuna Sittard (24-8), sc Heerenveen (14-9), FC Groningen (28-9), Feyenoord (27-10), FC Utrecht (10-11), Heracles Almelo (23-11), Willem II (7-12) en Ado Den Haag (22-12).

Geen uitfans bij Klassieker: ‘Niet normaal dat je twee extra pelotons nodig hebt’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Er lagen plannen om uitfans van Ajax en Feyenoord vanaf komend seizoen weer te gaan toelaten bij de Klassiekers. Door twee incidenten zijn de plannen echter weer ingetrokken, zo meldt de Amsterdamse politiechef Frank Paauw tegen AT5.

Op 18 mei werd er een clash voorkomen toen de amateurtak van Feyenoord op bezoek kwam bij de Amsterdamse club Swift en een week later ging het mis tijdens de kampioenswedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 op De Toekomst.

Feyenoord zet streep door plannen voor uit-fans bij Klassiekers

Bron: source

Feyenoord is niet van plan om mee te werken aan een Klassieker mét uitsupporters. Hoewel de clubs van plan waren om te kijken naar de opties om de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax weer met uit-fans te voetballen, ziet de Rotterdamse club voorlopig af van dat idee. 'Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel', laat De Stadionclub weten in een statement.

Ajax betreurt beslissing Feyenoord omtrent uitsupporters: ‘Van bereidheid is nu geen sprake’

Bron: ajaxfanzone.nl

Feyenoord zal niet langer meewerken aan het faciliteren van uitsupporters bij Klassiekers tegen Ajax nadat er diverse incidenten hebben plaatsgevonden tussen beide clubs. Ajax, Feyenoord, supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten hebben de afgelopen jaren, en met name de laatste maanden, gewerkt aan een plan hoe onder normale omstandigheden en voorwaarden weer uitsupporters aanwezig zouden kunnen zijn bij de Klassieker. 

Pages

Subscribe to Klassieker