Klassieker

Video: Kale en Kokkie vragen zich af: wordt Ajax nog kampioen?

Bron: ajaxfanzone.nl

Normaal gesproken zien we Kale en Kokkie ergens in een Ajax-café of bij de Toekomst, maar vandaag analyseren de heren Ajax vanaf de achterbank van een Oldsmobile uit Colorado. Een mooie klassieke oldtimer voor twee echte Ajax-oldtimers een betere combinatie is er niet. Vanaf de achterbank analyseren de mannen de afgelopen weken van Ajax, want er is genoeg gebeurd. Bijvoorbeeld de Klassieker verliezen, Gerry Hamstra die lijkt te vertrekken en de vormdip van meerdere Ajax-spelers.

Willem van Hanegem: ‘Vervelende avond voor Oranje tegen Frankrijk? Dat hoeft toch niet?’

Bron: www.ad.nl

In de AD Willem & Wessel podcast wordt nog eens uitgebreid teruggeblikt op de late 2-3 overwinning van Feyenoord op Ajax in de Klassieker van afgelopen zondag. Ook Feyenoord-icoon Willem van Hanegem had enorm genoten van de goede wedstrijd én de late winnende goal van Lutsharel Geertruida ,,Het is natuurlijk enorm mooi voor die jongen omdat hij, zoals ze zeggen, van onder de Kuip vandaan komt. Maar ook als hij van Dokkum was gekomen was dit schitterend geweest.”

Van der Vaart doet pijnlijk 'Calvin Bassey-plan' van Feyenoord uit de doeken

Bron: source

Feyenoord heeft voor De Klassieker het plan opgesteld om Calvin Bassey zoveel mogelijk aan de bal te laten, zo vermoedt Rafael van der Vaart. De verdediger van Ajax leed veertien keer balverlies; van alle Ajacieden raakte alleen Edson Álvarez de bal vaker kwijt. Van der Vaart lichtte bij Studio Voetbal enkele passes uit van Bassey die niet aankwamen en sprak van een 'schandalig optreden'.

Video: Kale en Kokkie en het pijnlijke verlies tegen Feyenoord

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft De Klassieker na een slappe tweede helft met 2-3 verloren van Feyenoord. Kale en Kokkie zijn vooral verbijsterd over de tweede helft. “Hebben ze slaapthee gedronken in de rust”, vraagt Kale zich af. Kokkie is nog steeds chagrijnig en ook hij sluit zich aan bij kale: “Je bent gewoon in de tweede helft gestopt met voetballen”. Maar terwijl de kruitdampen van de Klassieker amper zijn opgetrokken, gaat bij Kale en Kokkie de blik meteen naar de felbegeerde tweede plaats in de Eredivisie. “We moeten door”, zegt Kokkie.

Panenka | ‘Als je dacht dat Ajax de Klassieker makkelijk zou winnen, leefde je onder een steen’

Bron: www.ad.nl

Met de 2-3 overwinning in de Klassieker tegen Ajax deelde Feyenoord een mokerslag uit in de strijd om het landskampioenschap. ,,De supporters nemen al ongeremd een voorschot op de titel, als Feyenoord dit nog weggeeft wordt het een drama”, zegt Sjoerd Mossou. Samen met Hidde van Warmerdam bespreekt hij het bewogen voetbalweekend in de nieuwe aflevering van voetbalshow Panenka.

Pages

Subscribe to Klassieker