Botman voor vijf seizoenen naar OSC Lille

Bron: ajaxfanzone.nl

Sven Botman gaat Ajax verlaten en zal een vijfjarig contract gaan ondertekenen bij OSC Lille. Beide clubs zijn tot overeenstemming gekomen en naar verluidt legt de Franse club tussen de acht en negen miljoen euro op tafel voor de verdediger. Botman kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor SC Heerenveen en keerde terug in Amsterdam om te slagen bij Ajax. Om dat te onderstrepen verlengde hij zijn contract tot de zomer van 2023. Ondanks dat hij nog geen minuut in het eerste elftal speelde, ontvangt Ajax nu wel een miljoenenbedrag voor de stopper.

KNVB: ‘Juichen in het stadion kan supporters drie maanden stadionverbod opleveren’

Bron: ajaxfanzone.nl

Het is nog steeds de vraag van hoe en wanneer er weer toeschouwers aanwezigen mogen zijn bij wedstrijden in het betaalde voetbal. Echter heeft de KNVB al enkele richtlijnen op papier gezet en dat zijn niet de minste. Supporters die namelijk juichen na een doelpunt van hun club riskeren een stadionverbod van drie maanden, zo valt te lezen in de ‘Richtlijn Termijn Stadionverbod Seizoen 2020/2021’.

Van Leer tekent tweejarig contract bij Sparta

Bron: ajaxfanzone.nl

Benjamin van Leer vertrekt bij Ajax en heeft een tweejarig contract ondertekend bij Sparta. Van Leer kwam in de zomer van 2017 over van Roda JC en speelde slechts één officiële wedstrijd voor Ajax. In 2017 stond hij onder de lat in de bekerwedstrijd tegen Scheveningen, die met 5-1 werd gewonnen. In het seizoen 2018-2019 werd Van Leer verhuurd aan NAC Breda. De 28-jarige doelman stond nog tot en met 30 juni 2021 onder contract bij Ajax.  

Bron: Ajax.nl

De Telegraaf: ‘Ajax toont interesse in Jahanbakhsh’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax richt zijn pijlen in de zoektocht naar aanvallende versterkingen op Alireza Jahanbakhsh, zo meldt De Telegraaf vrijdagavond. De interesse van Ajax bevindt zich volgens de krant nog in de oriënterende fase: Ajax heeft zich volgens het dagblad nog niet gemeld bij het management (hetzelfde management als doelman Maarten Stekelenburg) van de 26-jarige vleugelspits, en ook niet bij diens werkgever Brighton & Hove Albion.

Gerucht: ‘Kepa, Onana en Cillessen mogelijk onderdeel van driehoekstransfer’

Bron: ajaxfanzone.nl

Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga staat naar verluidt in de belangstelling van Valencia. Volgens Marca wil de club uit LaLiga hem terughalen naar Spanje door middel van een huurperiode van twee seizoenen. Volgens Spaanse media kan dit een aanzet zijn tot een driehoekstransfer, waarbij Kepa bij Chelsea wordt opgevolgd door Ajax-keeper André Onana en Jasper Cillessen Valencia inruilt voor een terugkeer naar Amsterdam.

Subscribe to