Supporters Bodø Glimt proberen nachtrust van Ajax-spelers te verstoren in aanloop naar return

Bron: ajaxfanzone.nl

Vanavond speelt Ajax de return in de tussenronde van de Conference League tegen het Noorse FK Bodø/Glimt. Supporters van de Noren proberen er alles aan te doen om de voorbereiding van Ajax zoveel mogelijk te verstoren. Afgelopen nacht staken zij rond 02:30uur vuurwerk af rond het spelershotel van Ajax in Bodø, zo blijkt uit beelden die circuleren op social media. Voetbal Ultras deelt een video waarin een vuurwerkshow is te zien. De wedstrijd tussen beide clubs in Noorwegen staat donderdagavond om 18:45 uur op het programma. De heenwedstrijd eindigde in 2-2.

Video: Kale en Kokkie raken Ajax-moe

Bron: ajaxfanzone.nl

Het is een grauwe, grijze dag in Amsterdam. Ook bij Kale en Kokkie overheerst het chagrijn, en dat heeft alles te maken met de wedstrijd van donderdagavond tegen Bodø/Glimt. Berghuis stuurde met een subtiel lobje Ajax op het laatste moment weg van de afgrond, maar verder was het weer behoorlijk slecht. Geloof het of niet, er is sprake van een soort Ajax-moeheid bij de twee oer-fans. Dit weekeinde wacht de thuiswedstrijd tegen NEC. “Als je zondag verliest, heb je een crisis.”

Ajax voorkomt met twee goals in slotfase nederlaag tegen Bodø/Glimt

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is in de eerste play-off wedstrijd thuis tegen Bodø/Glimt ontsnapt aan een nederlaag. Tot aan de blessuretijd stond het 0-2  in de Johan Cruijff ArenA. Met een benutte penalty van de teruggekeerde Branco van den Boomen en een fantastische boogbal van Steven Berghuis werd de terechte 2-0 achterstand op sensationele wijze weggepoetst: 2-2. Over een week op bezoek aan het Noorse stadje 200 kilometer boven de poolcirkel zal Ajax beter voor de dag moeten komen om uitzicht te houden op de enig overgebleven hoofdprijs.

Live Ajax – FK Bodø/Glimt: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax vervolgt haar Europese weg donderdagavond in de Conference League tegen FK Bodø/Glimt. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Van ’t Schip heeft Rensch en Kaplan terug tegen Bodø/Glimt

Bron: ajaxfanzone.nl

John van ’t Schip kan donderdagavond tegen Bodø/Glimt weer beschikken over Devyne Rensch en Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdediger werd afgelopen maandag na 45 minuten spelen naar de kant gehaald tijdens Jong Ajax – MVV, uit voorzorg met het oog op het Conference League-duel met de Noorse club. ‘Hij zou uiteraard kunnen spelen. Of dat gaat gebeuren, en of hij start of erin komt, dat zie je morgen’, aldus Van ’t Schip die ook weer de beschikking heeft over Devyne Rensch.

Kale en Kokkie en het verlies tegen de Friezen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is zondagavond met lege handen aangekomen in Amsterdam. En hoewel er nog wat discussie is over de laatste afgekeurde goal, veranderd dat niets aan de cijfers: de Amsterdammers verloren met 3-2 en lieten daarmee drie kostbare punten liggen. Kale en Kokkie kunnen het eigenlijk niet meer aan. Kale is naar een bruiloft. Dus gingen de cameraman en Kokkie op bezoek bij de paarden van Kokkie.

Live SC Heerenveen – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax speelt zondagmiddag om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Ajax Vrouwen winnen Klassieker: 4-0

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag de Klassieker overtuigend met 4-0 gewonnen. Voor de zo’n vijftienduizend toeschouwers werd het een prachtige middag. Lily Yohannes opende in de eerste helft de score. Vlak na rust werd het 2-0 nadat Leuchter een strafschop wist te benutten. Hoekstra en Grant zorgden uiteindelijk voor de klinkende 4-0 overwinning. Met de zege blijft Ajax tweede staan achter FC Twente dat een voorsprong van negen punten koestert. Naast de landstitel en de KNVB-beker maakt Ajax ook nog kans op de Champions League.

Video: Kale en Kokkie en speciale gast Cavinsky

Bron: ajaxfanzone.nl

De eerste volledige wedstrijd van Jordan Henderson bij Ajax is een feit. Hij heeft er naar eigen zeggen enorm van genoten, en dat geldt ook voor Kokkie en zijn speciale gast in deze podcast: Cavinsky. Kale had de uitslag vorige week goed voorspeld, en mocht lekker op vakantie. We kijken terug op de wedstrijd tegen PSV en blikken vooruit naar de wedstrijd tegen Heerenveen. “Kijk, met deze stijgende lijn kan Ajax verder bouwen.” Dat allemaal in deze aflevering van de AT5-podcast over Ajax van Kale en Kokkie.

Ajax schrijft Henderson en Rijkhoff in voor UEFA Conference League

Bron: ajaxfanzone.nl

Nieuwkomers Jordan Henderson en Julian Rijkhoff maken onderdeel uit van de selectie voor de Conference League, is te zien op de site van de UEFA. De spelersgroep bestaat in totaal uit 46 spelers. Een groot aantal namen heeft een sterretje achter zijn naam. Dat zijn voornamelijk spelers van Jong Ajax, maar ook basisklanten Devyne Rensch, Jorrel Hato, Kenneth Taylor en Brian Brobbey. Zij staan op een B-lijst.

Subscribe to