Ajax pakt drie punten in Utrecht: 0-3

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen door FC Utrecht in eigen huis met 0-3 te verslaan. Die score was overigens voor rust al behaald door doelpunten van Antony en Brobbey (2x). Ajax is nu 23 uitwedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie en stevent af op het eigen record uit 1994 tot 1996 (25 uitduels ongeslagen).

Opstellingen FC Utrecht – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax moet vandaag winnen om bij PSV in de buurt te blijven. FC Utrecht is altijd al een taaie tegenstander geweest dus moet onze mannen flink aan de bak. Haller en Onana zitten in Afrika dus daar hoeven we niet op te rekenen maar gelukkig hebben we genoeg kanjers die deze klus kunnen klaren. Gelukkig is Lisandro Martínez weer fit en inzetbaar en de verse huurling van Leipzig staat direct in de spits. Om 12:15 laat Serdar Gozubuyuk in Stadion Galgenwaard de wedstrijd beginnen.

Gözübüyük fluit FC Utrecht – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld als arbiter bij de competitiewedstrijd van aanstaande zondag tussen FC Utrecht en Ajax. Gözübüyük zal worden bijgestaan door de assistent arbiters Joost van Zuilen en Jeroen Balder. Ingmar Oostrom is de vierde official en Clay Ruperti  zal fungeren als VAR. FC Utrecht – Ajax begint zondag om 12:15 uur.

Bron: KNVB

Shakhtar doet bod van zeventien miljoen op Neres, Overmars wil 18 miljoen betalen voor Bergwijn

Bron: ajaxfanzone.nl

Het begint er steeds meer op te lijken dat David Neres een winterse transfer gaat maken. Shakhtar Donetsk is in de markt om de Braziliaan over te nemen van Ajax. Een eerste bof van vijftien miljoen is door Ajax van tafel geveegd en inmiddels zou de club uit de Oekraïne bereid zijn om zeventien miljoen euro op tafel te leggen voor Neres. Een doorverkooppercentage van 50% is ook een deel van de deal.

Jong Ajax begint 2022 met overwinning op Jong FC Utrecht: 0-2

Bron: ajaxfanzone.nl

Jong Ajax is uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft want op maandagavond wist de formatie van John Heitinga de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 0-2 te winnen. Jong Ajax pakte na een kwartier spelen de voorsprong door een doelpunt van Regeer en nam daarna de touwtjes in handen. In de tweede helft viel er niet zo veel te beleven en wist Giovanni twee grote kansen om zeep te helpen. Hij werd dan ook twintig minuten voor tijd gewisseld waardoor de 17-jarige Diyae Jermoumi zijn debuut mocht maken.

Ajax breekt trainingskamp in Portugal per direct af vanwege corona uitbraak

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax vliegt deze woensdagavond nog terug naar Amsterdam, zo meldt de club via de officiële website. Eerder op de dag werd bekend dat er sprake is van meerdere coronabesmettingen binnen de spelersselectie, die momenteel in Portugal is voor een trainingskamp. Om een verdere uitbraak te voorkomen en met het oog op de start van de tweede seizoenshelft, zondag 16 januari tegen FC Utrecht, wil Ajax geen risico’s nemen.

Ajax verlengt contract De Waal en stalt hem tot eind van dit seizoen bij PEC Zwolle

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft met Max de Waal overeenstemming bereikt over het verlengen van zijn contract. Het contract van de 19-jarige spits is met één jaar verlengd tot medio 2024, zo meldt de club via Ajax.nl. Zijn vorige verbintenis liep tot en met 30 juni 2023. Daarnaast is Ajax met PEC Zwolle overeengekomen dat De Waal de rest van het seizoen op huurbasis voor de eredivisieclub uitkomt.

Martinez nog niet hersteld van hamstringblessure

Bron: ajaxfanzone.nl

Het is nog maar zeer de vraag of Lisandro Martinez de start van de tweede competitiehelft kan meemaken. Martinez raakte in december geblesseerd in de met 0-2 gewonnen Klassieker tegen Feyenoord. Aanvankelijk werd verwacht dat hij direct na de winterstop zou terugkeren, maar dat lijkt tegen te vallen. Martinez werd tijdens zijn vakantie in Argentinië doorbehandeld aan de hamstringblessure en is vandaag wel met de selectie in het vliegtuig gestapt richting Portugal.

Brobbey aanwezig op de Toekomst

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax en RB Leipzig hebben nog geen officiële aankondiging  gedaan van de terugkeer van Brian Brobbey maar de spits zelf laat er geen gras over groeien. Brobbey is vandaag al gespot op het trainingsveld van de Toekomst en zal vlak na de jaarwisseling ook met Ajax meegaan naar Portugal voor een winters trainingskamp.

Subscribe to