PEC en PSV furieus: ‘Als ze Ajax willen helpen, verplaats dan wedstrijd tegen Feyenoord’

Bron: ajaxfanzone.nl

PSV en PEC Zwolle hebben furieus gereageerd op het besluit van de KNVB om de competitiewedstrijd van 2 maart tussen Ajax en PEC Zwolle uit te stellen. ‘Wat een onzinnig competitievervalsend KNVB-besluit’, aldus PEC-voorzitter Adriaan Visser via Twitter. ‘Als ze Ajax willen helpen verplaats dan de bekerwedstrijd op 27 februari tegen Feyenoord. Dan kan de competitie normaal doorgang vinden!’ 

Ajax – PEC Zwolle verplaatst van 2 naar 13 maart

Bron: ajaxfanzone.nl

De wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwollle zal uitgesteld worden in verband met de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid. ‘De KNVB heeft op verzoek van Ajax de wedstrijd Ajax-PEC Zwolle van zaterdag 2 maart uitgesteld, om zodoende de Amsterdammers de gelegenheid te geven om zich optimaal voor te bereiden op de return in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid. Die wedstrijd wordt op dinsdag 5 maart gespeeld’, zo weet De Telegraaf te melden.

Joël Veltman en Lassina Traoré scoren in oefenduel tegen AZ

Bron: ajaxfanzone.nl

Het combinatieteam van Ajax1 en Jong Ajax heeft het besloten oefenduel tegen AZ met doelpunten van Joël Veltman en Lassina Traoré winnend afgesloten. De wedstrijd werd gespeeld op het trainingscomplex van AZ de Ajax begon erg sterk. Dani de Wit kreeg binnen 5 minuten al de kans om de 1-0 te maken maar schoot vanaf de 16 meter net naast het doel. Na een kwartier spelen kreeg Ajax een corner die genomen werd door Vaclav Cerny en Joël Veltman kopte deze feilloos binnen (1-0).

Lasse Schöne wint prijs en geeft hem aan Daan Reiziger

Bron: ajaxfanzone.nl

Lasse Schöne scoorde tegen de verloren wedstrijd tegen Feyenoord met een prachtige vrije trap en dit doelpunt is verkozen tot de mooiste van januari. Lasse zelf vindt dat Daan Reiziger veel meer recht op deze prijs heeft. De goalie van Ajax O19 scoorde de 1-1 tgen NAC en deed dat in de laatste minuten van de wedstrijd en sleepte de penaltyserie eruit. Bovendien kreeg Ajax O19 in die wedstrijd ook nog een penalty tegen die Daan Reiziger wist te stoppen. Op Ajax TV zegt Lasse: ‘Een goal maken als keeper en daarna ook nog een penalty stoppen… Jij verdient deze meer dan ik.

Kale en Kokkie evalueren op het terras (Incl video)

Bron: ajaxfanzone.nl

Er is weer hoop bij Ajaxfans Kale en Kokkie. De afgelopen weken hebben ze flink wat te verduren gehad, maar zagen in de wedstrijden tegen Real Madrid en NAC weer lichtpuntjes bij hun club.  De twee zijn ervan overtuigd dat Ajax geen rare fratsen meer uithaalt zoals tegen Feyenoord en Heracles.  Als de ploeg van Erik ten Hag de lijn zo doorzet wordt Feyenoord in beker een makkie en hebben ze zelfs kans tegen Real in Madrid, aldus de rasoptimisten.

Elshoff: ‘Ajax is denk ik niet overtuigd van Doan’

Bron: ajaxfanzone.nl

De kans lijkt klein dat Ajax zich in de aankomende zomer gaat versterken met FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan. Naar verluidt wil Ajax geen risico’s nemen met het halen van jonge spelers uit de Nederlandse subtop en om die reden mikt het op spelers die er al staan.  ‘Bij Ajax hebben ze geld zat, maar ik vraag me af of ze bij Ajax overtuigd zijn’, zegt commentator Jeroen Elshoff in de NOS Podcast. ‘Ik denk namelijk van niet.

Ajax treedt hard op tegen biergooiers Benzema

Bron: ajaxfanzone.nl

Een aantal supporters van Ajax is woensdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid het stadion uitgezet nadat zij bier naar Karim Benzema hadden gegooid, zo meldt Ajax Life. De Fransman zette de Koninklijke in de tweede helft op voorsprong en kreeg daarna tijdens het vieren van dat doelpunt flink wat bier over zich heen gegooid. Op basis van camerabeelden werden de betreffende supporters niet lang na het incident benaderd door een interventieteam, waarna zij van de tribune af werden gehaald.

Ten Hag verwacht geblesseerden Magallán en Varela eind van deze week terug op het veld

Bron: ajaxfanzone.nl

Erik ten Hag denkt snel weer te kunnen beschikken over Lisandro Magallán (foto) en Bruno Varela. De Argentijnse verdediger liep begin februari, kort na zijn komst van Boca Juniors, een blessure op, terwijl doelman Varela na zijn winterse komst op huurbasis van Benfica nog altijd wacht op zijn debuut. “We verwachten ze eind deze week helemaal terug op het trainingsveld”, zegt de oefenmeester in gesprek met Ajax TV. “En dat is natuurlijk heel goed en vruchtvol, want we hebben iedereen nodig.”

Cerny: ‘Het was geen moeilijke keuze om bij Ajax te blijven’

Bron: ajaxfanzone.nl

Vaclav Cerny kon in de winterstop op huurbasis  vertrekken bij Ajax. Cerny kon, naar eigen zeggen, overstappen naar een aantal clubs op het hoogste niveau maar de vleugelaanvaller besloot bij Ajax te blijven. Hij hoopt snel weer in aanmerking te komen voor kansen in het eerste elftal.  Cerny kon aansluiten bij SC Heerenveen en PEC Zwolle. “Dat soort clubs had inderdaad interesse”, bevestigt Cerny tegenover Ajax TV. “Maar ik mocht in principe zelf kiezen en heb besloten hier voor mijn kansen te vechten.”

Prijsvraag: Win een echt Ajax wedstrijdshirt!

Bron: ajaxfanzone.nl

AjaxFanzone.NL organiseert in samenwerking met Dè Ajax-webstore van Nederland: Bouds-Inn.nl regelmatig prijsvragen rondom wedstrijden van ons aller Ajax. Dit keer wederom een fantastische prijs: De winnaar ontvangt namelijk het originele Ajax uitshirt van dit seizoen! Wat moet je daarvoor doen? Deze keer is de vraag wederom: Wie is de verborgen Ajax-speler op onderstaande foto? Ditmaal een foto van de competitie thuiswedstrijd tegen Heerenveen van een paar weken geleden.

Subscribe to