‘Alderweireld sluit terugkeer naar Ajax niet uit’

Bron: ajaxfanzone.nl

Toby Alderweireld kwam dinsdagavond in actie voor België tijdens de vriendschappelijke interland tegen het Nederlands Elftal en die wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1. Alderweireld was na afloop positief over het spel van Oranje en in het gesprek met Voetbal Inside kwam Ajax ook nog even aan bod, waarbij Alderweireld liet doorschemeren dat hij een terugkeer zeker niet uitsluit. 

Raadslid Zeller wil Ajax-supporters voor eeuwig verbannen uit Den Haag

Bron: ajaxfanzone.nl

De afgelopen twaalf jaar worden wedstrijden tussen Ajax en ADO Den Haag afgewerkt zonder uitsupporters. Echter zijn de clubs en de gemeenten alweer een tijdje in gesprek of hier toch verandering in kan komen, mede op aandringen van burgemeester Krikke van Den Haag en door meerdere vragen vanuit Ajax. Raadslid Zeller ziet het echter allemaal niet zo zitten en pleit voor een levenslange boycot.

Schöne en Mazraoui verlaten nationale ploeg en keren terug bij Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Lasse Schöne en Noussair Mazraoui komen deze week niet in actie voor Denemarken en Marokko. Beide spelers hebben namelijk het vliegtuig gepakt naar Amsterdam. Met de bondscoach van Denemarken had Ajax al afgesproken dat Schöne eerder zou terugkeren. Afgelopen zomer had de Deen een relatief korte vakantie en laat daarom de interland tegen Oostenrijk schieten. Mazraoui heeft last van liesklachten en heeft daarom het trainingskamp van Marokko verlaten. Marokko komt deze week uit tegen de Comoren.

Bron: VI

Misser Tadic vanaf 11 meter kost Servië overwinning op Roemenië

Bron: ajaxfanzone.nl

Roemenië en Servië hebben de punten zondagmiddag gedeeld in Divisie C van de Nations League. In de Arena Nationala in Boekarest speelde Roemenië de gehele tweede helft met tien man, nadat scheidsrechter Kevin Blom een rode kaart gaf aan Gabriel Tamas in de slotfase van de eerste helft. Die overtreding; een hoge trap in het gezicht, leverde een strafschop op, maar die werd door Dusan Tadic hoog over geschoten. 

Mazraoui haakt geblesseerd af bij Marokko

Bron: ajaxfanzone.nl

Erik ten Hag sprak vlak voor de interlandperiode zijn vrees uit voor blessures. Die angst blijkt gegrond, want vanuit Marokko is een zorgelijk bericht naar buiten gekomen betreffende Noussair Mazraoui, zo weet Anouar Amrani te melden op Twitter. Mazraoui ontbrak afgelopen vrijdag bij de groepstraining en mist zo goed als zeker de interland tegen de Comoren. Wat er precies aan de hand is met Mazraoui is nog niet geheel duidelijk. Hakim Ziyech bleef vanwege hamstringklachten thuis en speelt sowieso niet voor Marokko.

‘Barcelona wil De Ligt vanwege blessure Umtiti komende winter al halen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Barcelona wil Matthijs de Ligt deze winter al binnen halen. Dat weet het Spaanse El Mundo Deportivo te melden. De kampioen van Spanje zou tijdens Bayern München – Ajax zo onder de indruk zijn geraakt van de aanvoerder van de Amsterdammers dat ze in de winter al toe willen slaan. De twijfels die er nog waren over De Ligt zouden tijdens die wedstrijd volledig zijn weggenomen.

KNVB wil beslissingen VAR duidelijker maken voor publiek

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB gaat er over nadenken hoe beslissingen van de Video Assistant Referee (VAR) beter te volgen zijn voor de toeschouwers die in het stadion zitten. Nu is het voor het publiek vaak nog onduidelijk om welke situatie het gaat. “Kijk naar Ajax-AZ. Daar werd een penalty teruggedraaid omdat in aanloop naar de strafschop buitenspel wordt geconstateerd. De VAR is toch voor een strafschop en niet voor buitenspel?’, vragen mensen zich af. Dat klopt, maar de strafschop was niet toegekend als er voor buitenspel was gevlagd. Zo’n geval behoeft uitleg.

Subscribe to