Ajax gaat definitief niet verder met Heitinga en gaat op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax gaat niet verder met John Heitinga als hoofdtrainer, zo meldden De Telegraaf, Voetbal International en werd later bevestigd door de club. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat: “Vanmiddag heb ik het John meegedeeld. Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen. John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor.

Huntelaar vier jaar langer bij Ajax: takenpakket verschuift naar jeugdspelers

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Klaas-Jan Huntelaar over de verlenging van zijn aflopende contract, zo maakt de club bekend via de officiële website. Met het nieuwe contract ligt de voormalig-topspits ook de komende vier jaar vast. Huntelaar is technisch manager bij Ajax en rapporteert aan directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Hij gaat zich vooral richten op de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en Ajax 1.

‘Ajax neemt binnen 48 uur beslissing over nieuwe trainer; Kjetil Knutsen en Kasper Hjulmand genoemd’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax neemt binnen 48 uur een beslissing over wie komend seizoen voor de spelersgroep van het eerste elftal moet komen te staan, zo weet De Telegraaf. John Heitinga is formeel nog een kandidaat, maar lijkt afgeschreven nadat RvC-voorzitter Pier Eringa repte over ‘de nieuwe trainer’. Technisch directeur Sven Mislintat heeft inmiddels twee Scandinavische trainers op het oog om Heitinga te vervangen.

‘Ajax in Zweden voor talentvol Ivoriaans duo Traoré en Romeo’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft een scout naar Zweden gestuurd om het duel tussen BK Häcken en IFK Göteborg te bekijken, zo schrijft onder andere het Zweedse medim Aftonbladet. De scout zou zich richten op het Ivoriaans duo Bénie Traoré en Amane Romeo. Dit nieuws wordt bevestigd door sportief directeur van Häcken Martin Ericsson. “Ja, dat klopt”, aldus de bestuurder tegenover Aftonbladet op de vraag of Ajax op de tribune zat.

Ajax sluit seizoen kenmerkend af met nederlaag tegen Twente: 3-1

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft dit teleurstellende seizoen kenmerkend afgesloten met een 3-1 nederlaag uit tegen FC Twente.  Uitgerekend PSV voorkwam dat Ajax helemaal het lachertje van dit seizoen zou worden. Door de zege van de Eindhovenaren bij AZ (1-2), bleef de wanvertoning van de onttroonde landskampioen bij FC Twente (3-1) zonder gevolgen. Ajax gaat zodoende op zijn tandvlees en niet op eigen kracht de Europa League in.

Live FC Twente – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax speelt zondag om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen FC Twente en daarin is nog veel te behalen. Zelfs plek twee is nog mogelijk maar dan zal Ajax eerste zelf moeten winnen in Enschede. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend twee tekeningen winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Ajax bereikt akkoord met Van den Boomen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax gaat zich versterken met Branco van den Boomen. De 27-jarige middenvelder komt transfervrij over van het Franse Toulouse en tekent een contract tot medio 2027 bij Ajax. Vrijdag bevestigde Toulouse dat Van den Boomen voor een transfervrij vertrek staat. Hij speelt sinds 2020 voor de club en kwam tot 119 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 45 assists. Van den Boomen keert zo terug op bekende grond. De middenvelder stapte in 2011 over naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij uiteindelijk tot Jong Ajax speelde.

‘Rijkaard pleit voor aanblijven Heitinga maar Mislintat lijkt op zoek naar nieuwe hoofdtrainer’

Bron: ajaxfanzone.nl

Frank Rijkaard hoopt dat John Heitinga volgend seizoen opnieuw de kans krijgt als hoofdtrainer van Ajax. ”Mijns inziens heeft John Heitinga het bij Ajax goed gedaan’, aldus de voormalig speler van onder andere Ajax tegenover De Telegraaf. ‘Het ging onder Schreuder helaas niet goed met Ajax. En daarom heeft de club John gevraagd het halverwege het seizoen over te nemen. John is dat risico aangegaan.

Ajax ziet af van koopoptie, Lucca keert terug naar Pisa

Bron: ajaxfanzone.nl

Lorenzo Lucca gaat Ajax na een jaar alweer verlaten. Afgelopen zomer huurde Ajax de lange spits voor een jaar van het Italiaanse Pisa met een koopoptie van tien miljoen. Echter gaat Ajax die optie niet lichten en mag Lucca vertrekken. De spits kwam tot dertien wedstrijden in het eerste elftal en wist daarin twee keer te scoren. Bij Jong Ajax trof hij zes keer doel in veertien wedstrijden. Lucca zou in de belangstelling staan van onder meer Club Brugge, Sassuolo, Bologna en AC Milan.

Subscribe to