Ajax en Erik ten Hag verlengen contract

Bron: ajaxfanzone.nl

Erik ten Hag en Ajax hebben besloten tot medio 2022 zeker bij elkaar te blijven. De oefenmeester is vanaf januari 2018 bij Ajax in dienst en is in die tijd vrij succesvol gebleken. ‘Ik ben heel blij. We hebben een fantastisch jaar gehad en willen dit nu verder uitbouwen. De samenwerking is heel prettig, op alle niveaus binnen de club. De stijl van voetballen past bij Ajax, maar ook bij mij’, zo zegt hij op de clubsite.

Burgemeester zet streep door oefenwedstrijd Anderlecht – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Philippe Close, de burgemeester van Brussel, heeft besloten om het oefenduel Anderlecht – Ajax te verbieden. Beide clubs speelden vorig seizoen ook een oefenwedstrijd tegen elkaar in het Olympisch Stadion, en sportief directeur Michael Verschuren van Anderlecht hoopt ‘vriend’ Ajax opnieuw te strikken. Volgens hem zou het een cadeautje zijn voor de fans aangezien vele een liefhebber van Ajax zijn en de supportersgroepen een goede band hebben met elkaar.

Ajax – Fortuna Sittard verplaatst naar woensdag 25 september

Bron: ajaxfanzone.nl

De competitiewedstrijd Ajax – Fortuna Sittard is verplaatst van zaterdag 24 augustus naar woensdag 25 september, zo heeft de KNVB laten weten. Clubs die actief zijn in Europa hebben van de bond de mogelijkheid gekregen om hun wedstrijd in de vierde speelronde te verplaatsen. Ajax heeft hier gebruikt van gemaakt aangezien er in de week voor en na de vierde speelronde play-off wedstrijden plaatsvinden voor de Champions League of – bij uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League – voor de Europa League.

Nunnely vertrekt naar Willem II

Bron: ajaxfanzone.nl

Willem II is zo goed als zeker de volgende bestemming van Ché Nunnely, zo meldt De Telegraaf. De Tilburgers kopen de buitenspeler van Ajax, waar hij tot de zomer van 2020 onder contract stond. Bij Willem II ligt een contract voor drie seizoenen voor Nunnely klaar. De deal kan wereldkundig worden gemaakt zodra Nunnely de medische keuring heeft doorstaan.

Kaartverkoop Johan Cruijffschaal vandaag gestart

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax opent op zaterdag 27 juli het nieuwe seizoen in de Johan Cruijff ArenA. Dan vindt om 18:00 uur het duel om de Johan Cruijff Schaal plaats. Hierin neemt Ajax het op tegen PSV. De verkoop is voor seizoenkaarthouders vandaag; dinsdag 18 juni om 12:00 uur, van start gegaan. Vanaf donderdag 20 juni kunnen leden van de supportersvereniging een kaartje kopen. Een dag later zijn de gewone clubcardhouders aan de beurt. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €26 en je kunt er maximaal vier bestellen. Seizoenkaarthouders op de F-side kunnen maar één kaartje per seizoenkaart kopen.

Sinkgraven akkoord met Bayer Leverkusen

Bron: ajaxfanzone.nl

Daley Sinkgraven gaat Ajax verlaten en heeft een akkoord bereikt met Bayer Leverkusen, de club van trainer Peter Bosz. Leverkusen betaalt bijna vijf miljoen om het Ajax-contract van Sinkgraven af te kopen. Sinkgraven maakte in 2015 de overstap van SC Heerenveen naar Ajax en bevestigt aan De Telegraaf dat de onderhandelingen zijn afgerond. Het contract van de 23-jarige Sinkgraven bij Ajax liep nog door tot medio 2020, maar hij kon in Amsterdam de laatste jaren – mede door veelvuldig blessureleed – niet rekenen op een basisplaats.

‘Sevilla bereid tot verkoop Promes’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft onlangs laten doorschemeren dat het interesse heeft in Quincy Promes die momenteel uitkomt voor Sevilla. Promes zou de rechterflank van het elftal van Erik ten Hag moeten versterken. Sevilla staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een verkoop van Promes en volgens het medium El Desmarque wacht men in Spanje op een interessant bod van Ajax. De geboren Amsterdammer heeft een clausule van 150 miljoen euro in zijn tot medio 2023 staan, maar volgens El Desmarque staat men open voor een veel lager bod van geïnteresseerde clubs.

KNVB draait beslissing terug: tóch geen Eredivisie op zondagavond

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB meldde op vrijdag dat er plannen liggen om wedstrijden in de Eredivisie op zondagavond om 20:00 uur af te laten werken maar dat plan is door de clubs, supporters en de de lokale autoriteiten van tafel geveegd. In principe waren alle clubs gebonden aan één thuiswedstrijd op dat tijdstip. De KNVB kan echter niet uitsluiten dat er incidenteel een wedstrijd op zondagavond zal plaatsvinden en dat zal met name gelden voor clubs die op donderdag actief zijn in de Europa League en terugkomen van een verre uitwedstrijd.

L’Équipe roept Matthijs de Ligt uit tot beste voetballer ter wereld onder 20 jaar

Bron: ajaxfanzone.nl

Matthijs de Ligt is de beste voetballer ter wereld onder de twintig jaar, zo schrijft L’Équipe vandaag. De befaamde sportkrant uit Frankrijk stelde een lijst samen met de vijftig grootste talenten ter wereld en zette de negentienjarige verdediger van Ajax en het Nederlands elftal op de eerste plaats. Het is onduidelijk welke criteria L’Équipe gebruikt heeft om de lijst samen te stellen én De Ligt tot het grootste talent van dit moment uit te roepen.

‘Sinkgraven onderweg naar Bayer Leverkusen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Het begint er steeds meer op te lijken dat Daley Sinkgraven vertrekt bij Ajax. Het Duitse Bild weet namelijk te melden dat Sinkgraven zijn jawoord heeft gegeven aan Bayer Leverkusen, de club van trainer Peter Bosz. Sinkgraven die in 2015 de overstap maakte van SC Heerenveen naar Ajax heeft nooit echt kunnen doorbreken in Amsterdam. Sinkgraven werd gehaald als aanvallende middenvelder maar als snel vervulde hij de rol van gelegenheidslinksback waarin hij momenteel Nico Tagliafico voor zich moet dulden. Ajax zou hebben ingestemd met een transfersom van vijf miljoen euro.

Subscribe to