Jong Ajax speelt gelijk tegen koploper PEC Zwolle: 0-0

Bron: ajaxfanzone.nl

Jong Ajax heeft maandagavond niet weten te winnen van koploper PEC Zwolle, al was daar in de slotfase zeker de kans voor. PEC Zwolle had de gehele wedstrijd het betere van het spel en had ook de score kunnen openen maar Charlie Setford stond telkens op zijn post. Jong Ajax overleefde de aanvalsdrift van de Zwollenaren, maar wist daar zelf weinig tegenover te stellen. Vlak voor tijd kreeg Jong Ajax de kans om de score te openen nadat Gabriel Misehouy in het strafschopgebied van PEC Zwolle gevloerd werd.

KNVB last minuut stilte in vanwege aardbeving Turkije

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB heeft besloten een minuut stilte te houden voorafgaande aan de duels in de Keuken Kampioen Divisie maandagavond voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Daarnaast zal er deze week in het KNVB Bekertoernooi ook worden stilgestaan bij de ramp. ‘Onze gedachten zijn bij iedereen die is getroffen door de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Bij alle wedstrijden vanavond in de Keuken Kampioen Divisie en deze week voor de TOTO KNVB Beker wordt een minuut stilte gehouden uit respect voor de slachtoffers’, aldus de voetbalbond.

Ajax Vrouwen verslaan PSV Vrouwen: 1-2

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen zijn er bij PSV in geslaagd de druk op FC Twente er vol op te houden. In Eindhoven kwamen de Ajax Vrouwen via Grant op voorsprong maar vlak voor rust kwam de thuisploeg langszij via Worms. Die goal gaf PSV het vertrouwen en in de tweede helft waren de Ajax Vrouwen de onderliggende partij. Na ruim een uur spelen maakte topscorer Romée Leuchter haar rentree binnen het team. Eshly Bakker verliet het veld. Uiteindelijk viel de winnende treffer alsnog en het was Lisa Doorn die de 1-2 op het scorebord schoot. 

Kale en Kokkie: De Podcast

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft weer een wedstrijdje gewonnen, Alfred Schreuder is gewisseld voor Heitinga en de achterstand op Feyenoord valt eigenlijk wel mee. Breekt de zon alweer een beetje door bij de Johan Cruijff Arena? Kale en Kokkie praten in deze special hierover door met speciale gast Keje Molenaar, oud-Ajacied en clubvolger.

 

Ajax verlengt contract Gorter en verhuurt hem aan Aberdeen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft het contract met doelman Jay Gorter met een jaar verlengd en is tevens akkoord gegaan met de verhuur aan een andere club. Hij zal per direct verkassen naar de Schotse club Aberdeen en daar voor de rest van het seizoen uitkomen. Gorter tekende in de zomer van 2021 een vierjarig contract bij Ajax. De doelman maakte daarvoor drie seizoenen deel uit van de selectie van Go Ahead Eagles. Gorter maakte op 20 januari 2022 zijn debuut in Ajax 1 in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Tot nu toe kwam hij tot 3 officiële wedstrijden voor Ajax.

Video: Kale en Kokkie genieten van Johnny Heitinga bij Ajax 1

Bron: ajaxfanzone.nl

Het was geen pretje om Ajacied te zijn de afgelopen tijd, maar er is eindelijk misschien een beetje licht aan het einde van de tunnel. Ajax wint van Excelsior en Schreuder is vervangen door Heitinga. Heitinga volgt Alfred Schreuder op, die donderdag ontslagen werd na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. De interim-trainer van Ajax stond vrijdag al voor de groep tijdens de uitlooptraining en was de trainer van Jong Ajax.

Regeer laat huurtransfer afketsen door ontwikkelingen bij Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Youri Regeer heeft op het laatste moment een huurtransfer naar FC Emmen afgeblazen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De rechtsback was al akkoord met de club uit Drenthe, maar verwacht nu bij Ajax meer kansen te krijgen op speeltijd nu John Heitinga voorlopig de hoofdtrainer zal zijn. Onder Schreuder speelde Regeer geen minuut in Ajax 1, maar de jongeling heeft er vertrouwen in dat hij meer speeltijd zal krijgen onder Heitinga.

Bron: AD

Live Excelsior – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Bron: ajaxfanzone.nl

Na een paar bewogen dagen moet Ajax gewoon weer aan de bak en doet dat met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Jong Ajax speelt gelijk tegen Helmond Sport: 1-1

Bron: ajaxfanzone.nl

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De ploeg onder leiding van Michel Kreek kwam in de tweede helft via Rasmussen op voorsprong maar vijf minuten later was het Van Ooijen die de stand weer gelijk trok. Jong Ajax mocht uiteindelijk blij zijn met doelman Setford want hij behoedde de ploeg met een paar knappe reddingen voor een nederlaag in Brabant. Kreek zat overigens vrijdagavond op de plek van John Heitinga. Die is op zijn beurt in ieder geval voor het Eredivisie-duel met Excelsior doorgeschoven naar Ajax 1. 

Ajax Vrouwen winnen nipt van Telstar

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond met pijn en moeite gewonnen van de vrouwen van Telstar. In Velsen-Zuid werd het eerder dit seizoen nog 2-7 voor de Ajacieden maar dat zat er vrijdagavond niet in. Het openingsdoelpunt viel dan ook pas in de tweede helft via Hoekstra. De treffer bleek uiteindelijk ook de winnende. In de tweede helft werd nog wel een doelpunt van Ajax afgekeurd vanwege hands. Volgende week speelt de ploeg van Suzanne Bakker in Eindhoven tegen PSV. Daarna volgt een breek van een maand. Begin maart staat dan de Klassieker op het programma.

Kale en Kokkie: De Podcast

Bron: ajaxfanzone.nl

Witte zakdoeken, een draak van een wedstrijd tegen Volendam en een directeur die niet wist hoe snel hij het ontslag van de trainer moest melden. Alfred Schreuder staat op straat. Of daarmee ook de crisis bij Ajax is bezworen?. Gelukkig zijn daar Kale en Kokkie. ‘Van der Sar moet echt de volgende zijn die opstapt’.

 

Subscribe to