Ajax in felle strijd met Everton om Iers international Jake O’Brien van Olympique Lyon

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax probeert Jake O’Brien ervan te overtuigen een overstap naar Ajax te maken, zo meldt journalist Mike McGrath van The Telegraph via X. De 23-jarige centrumverdediger staat nog tot medio 2027 onder contract bij Olympique Lyon en hij staat ook in de nadrukkelijke belangstelling van Everton, aldus McGrath. Volgens de berichtgeving is Ajax in een ‘felle strijd’ met Everton verwikkeld om de handtekening van O’Brien.

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FK Vojvodina: Basisdebuut lonkt voor Dies Janse

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax speelt deze donderdagavond zijn eerste officiële wedstrijd onder Francesco Farioli. In de tweede voorronde van de Europa League speelt Ajax het eerste van twee duels tegen FK Vojvodina. Ajax kan niet beschikken over Owen Wijndal en Bertrand Traoré. Wijndal moet het duel missen wegens een kneuzing die hij opliep in het oefenduel met Olympiacos (1-0 winst). Bij Traoré is het een kwestie van papierwerk en bovendien is hij fysiek nog niet helemaal klaar. Daarnaast ontbreekt ook Sivert Mannsverk.

‘Ramaj wil per direct weg na keuze voor Pasveer als eerste doelman’

Bron: ajaxfanzone.nl

De nieuwe Ajax-trainer Francesco Farioli lijkt definitief de keuze te hebben gemaakt voor Remko Pasveer als eerste doelman. Bronnen bevestigen definitief aan ESPN dat Pasveer als eerste keeper zal beginnen.  Diant Ramaj, vorig seizoen toch een van de spaarzame hoogtepuntjes van een van de slechtste Ajax-seizoenen aller tijden, begrijpt de beslissing niet van de Italiaanse trainer.

‘Panathinaikos wil Wijndal huren maar die ziet overstap niet zitten’

Bron: ajaxfanzone.nl

Owen Wijndal staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Griekse Panathinaikos, zo meldt De Telegraaf. De Griekse club zou de linksback van Ajax willen huren. Wijndal zelf ziet een tijdelijke overstap echter niet zitten, aldus de krant die meldt dat Ajax wel openstond om mee te werken aan een transfer van de 24-jarige verdediger, vanwege de financiële nood bij Ajax.

Ajax verslaat Olympiakos in generale voor FK Vojvodina

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft het laatste oefenduel in de voorbereiding op het veld van RKSV Driel met 1-0 gewonnen van Conference League-winnaar Olympiakos. Carlos Forbs (foto) zorgde voor de enige goal.

Vlak voor rust viel de goal; Kenneth Taylor pakte op het middenveld de bal af, zette een dribbel in en wist vervolgens Forbs te lanceren. De Portugees ronde koelbloedig af: 1-0.

Na rust kwamen de Grieken scherper uit de kleedkamer en hielden Ajax minutenlang onder druk in het eerste deel van de tweede helft.

Ajax wint nipt oefenduel van Rangers

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft na de oefenoverwinning op het Belgische Sint Truidense V.V. ook gewonnen van het Schotse Rangers FC. Op Sportpark Muiderssingel in Wezep, de thuisbasis van tweedeklasser WHC, was de ploeg van Francesco Farioli met 2-1 te sterk. De Ajax doelpunten werden gemaakt door Kian Fitz-Jim en Branco van den Boomen. In de tweede helft maakte Steven Berghuis zijn rentree bij Ajax.

Subscribe to