Ajax moddert voort en pakt op valreep punt tegen Sparta

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft op bezoek bij Sparta nog een punt gepakt en daar is ook echt alles mee gezegd. Ajax stond met 2-0 achter in Rotterdam na twee doelpunten van Arno Verschuren. Via Akpom en een treffer van Bergwijn in de slotfase werd het alsnog gelijk. Brian Brobbey viel uit na een hamstringblessure en Steven Bergwijn maakte net als Mika Godts (foto) weer zijn rentree na een blessure. Ahmetcan Kaplan pakte in de blessuretijd een rode kaart.

Live Sparta – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Bron: ajaxfanzone.nl

Voor Ajax wacht er zondagmiddag opnieuw een uitwedstrijd. In Rotterdam zal de ploeg van John van ’t Schip het gaan opnemen tegen Sparta. Net als Ajax kent ook Sparta een zeer moeizaam seizoen. De Rotterdammers staan in de Eredivisie op een elfde plaats en kennen een zeer moeizame periode. Sinds de winterstop werd er slechts twee keer gewonnen, waardoor ze inmiddels dus zijn afgezakt naar het rechterrijtje.

Borna Sosa opvallend in interview: ‘Dit seizoen was slechts een opwarmertje’

Bron: ajaxfanzone.nl

Een opvallende uitspraak van Borna Sosa in een interview met het Duitse Transfermarkt. De bekritiseerde Sosa stelt dat dit seizoen een ‘opwarmertje’ is voor zijn tweede dienstjaar in Amsterdam. Verder zegt de 26-jarige Kroaat geen spijt van zijn transfer naar Ajax. De achttienvoudig international weet zeker dat er betere tijden aankomen in de Johan Cruijff ArenA. 

Ajax uitgeschakeld na pijnlijke nederlaag bij Aston Villa waarbij het ook nogdrietal verdedigers verliest

Bron: ajaxfanzone.nl

Alex Kroes heeft de bevestiging gekregen dat de Ajax-selectie voor komend seizoen volledig op de schop moet. De algemeen directeur die vrijdag aan de monsterklus begint, zag vanaf de tribune op Villa Park dat het elftal van John van ’t Schip met een vernedering uit de Conference League werd gestoten. Na het doelpuntloze gelijkspel in Amsterdam had Ajax helemaal niets in te brengen in Birmingham (4-0).

Vijftal spelers lijkt Ajax te verlaten: ‘Moet heel raar lopen dat zij blijven’

Bron: ajaxfanzone.nl

Chuba Akpom, Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic(foto), Borna Sosa en Anton Gaaei lijken aan hun laatste maanden bij Ajax bezig zijn. Dat schrijft althans Johan Inan namens het Algemeen Dagblad in een uitgebreide analyse. Het vijftal werd afgelopen zomer binnengehaald door Sven Mislintat, maar heeft geen indruk weten te maken. “Het moet wel heel raar lopen willen zij komend seizoen nog actief zijn in de Johan Cruijff ArenA”, aldus Inan.

‘Ajax is bezig ook broertje Jorrel Hato naar Ajax te halen’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is bezig met de komst van Elgyn Hato, zo verteld voormalig spits Robin Nelisse tegenover De Telegraaf. Elgyn, het twaalfjarige broertje van Jorrel Hato, speelt momenteel bij Sparta O13. Volgens Nelisse heeft de middenvelder annex verdediger de kans om in de jeugdopleiding van Ajax aan de slag te gaan. De 46-jarige Nelisse, voormalig speler van Feyenoord, AZ en FC Utrecht, is een goede vriend van de familie Hato.

Video: Kale en Kokkie en de misstappen van de technische staf

Bron: ajaxfanzone.nl

Dat het niveau op het veld allang niet meer Ajax-waardig is, dat wisten Kale en Kokkie wel. Maar zij trekken nu ook een andere conclusie: de technische staf is dat ook niet. Door het gelijkspel staat de ploeg van John van ’t Schip nu vijfde in de competitie. Zes punten onder de nummer vier, de plek die garantie geeft voor Europees voetbal volgend seizoen. Een verschrikkelijk scenario, volgens Kale en Kokkie.

Subscribe to