Ten Cate: "Frenkie de Jong is een genot om te zien spelen"

Bron: source

Henk ten Cate raadt Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt aan om aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Ajax. Het tweetal wordt veelvuldig in verband gebracht met FC Barcelona, maar Ten Cate weet niet of dat de ideale club is voor de Ajacieden. Voor de voormalig assistent-trainer van de Catalaanse club staat buiten kijf dat De Jong en De Ligt veel talent hebben.

Ziyech mist door blessure CL-duel tegen AEK Athene

Bron: source

Hakim Ziyech heeft een verrekking aan de binnenband van zijn rechterknie opgelopen. Dat meldt zijn club Ajax via de clubkanalen. De Marokkaans international liep de blessure op in het duel tegen Kameroen, waarin hij twee keer scoorde. Hij kan daardoor niet in actie komen tegen AEK Athene, waar Ajax zich kan plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.

Column: Frenkie, atypische spelverdeler in de geest van Cruijff

Bron: source

Het is bijna kwart voor elf in Rotterdam-Zuid als de bewierookte Kuip letterlijk schudt op haar grondvesten. Voetbalminnend Nederland is dronken van geluk nu, op een waterkoude novemberavond, eindelijk een nieuwe lente lijkt door te breken. Midden in het feestgedruis loopt een 21-jarig ventje uit Arkel over het veld alsof hij zojuist een doordeweekse training bij de plaatselijke amateurclub heeft afgewerkt. Het is Frenkie zoals Frenkie hoort te zijn: nuchter, wars van sterallures maar gezegend met een schitterend talent en inzicht.

Overmars blikt vooruit: "Er zijn al lijntjes uitgegooid"

Bron: source

Marc Overmars heeft vrijdagmiddag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax verteld dat de Amsterdammers komend seizoen weer gaan investeren. Ajax heeft lijntjes uitgegooid voor mogelijke ingaande transfers. Hoewel de nummer twee van de Eredivisie veel van zijn topspelers dreigt kwijt te raken, kijkt Overmars met vertrouwen uit naar het volgende seizoen.

Ajax heeft dienstverband arts De Winter dit jaar beëindigd

Bron: source

Ajax heeft afgelopen jaar de arbeidsovereenkomst van Don de Winter beëindigd. De voormalig clubarts van de Amsterdammers behandelde Abdelhak Nouri op het veld in Oostenrijk op de trieste dag 8 juli 2017, waar tijdens de reanimatie fouten zijn gemaakt. "De Winter is niet op non-actief gezet, hij heeft vrij gekregen", liet een woordvoerder destijds weten. Tijdens de De Algemene Vergadering van Aandeelhouders blijkt echter dat hij inmiddels helemaal is vertrokken bij de club.

De Jong went aan Spaanse kranten: "Je kijkt er niet meer van op"

Bron: source

Frenkie de Jong is inmiddels gewend aan het feit dat de Spaanse kranten vol staan met geruchten over zijn persoon. Afgelopen zomer stond de middenvelder van Ajax vaker op de voorpagina's van de Spaanse sportkranten dan FC Barcelona of Real Madrid, toch probeert hij er vooral rustig onder te blijven. "Op een gegeven moment wordt dat... laat ik niet zeggen normaal, maar je kijkt er niet meer van op."
Subscribe to