Onana vergelijkt niet met vorig seizoen: "Maar spelen hetzelfde"

Bron: source

Ajax boekte dinsdagavond met dezelfde cijfers als vorig seizoen direct de eerste overwinning van de groepsfase in de Champions League. Lille OSC werd aan de kant gezet met grotendeels overtuigend voetbal, toch kregen de Fransen zoveel kansen dat Andre Onana verkozen werd tot man van de wedstrijd. Hoewel hij het een eervolle uitverkiezing vindt, beseft hij zelf ook dat het een beter gevoel geeft als een veldspeler er met die prijs vandoor gaat.

Veltman erkent dat zege van Ajax enigszins geflatteerd is

Bron: source

Joël Veltman kwam vorig seizoen na de winterstop veelvuldig als rechtsback in actie in het hoofdtoernooi van de Champions League, maar stond dinsdagavond - zoals al veel vaker dit seizoen - tegen Lille opgesteld als centrale verdediger. Op de plek waar hij het liefst staat bij Ajax, won hij vrijwel al zijn duels en maakte hij een prima indruk. De verdediger vond de Amsterdammers sterker aan de bal dan Lille OSC, maar erkent ook dat de uitslag enigszins geflatteerd was.

Coëfficiëntenlijst: Nederland voorlopig naar negende plaats

Bron: source

Dankzij de zege van Ajax is Nederland (voorlopig) gestegen naar de negende plaats van de coëfficiëntenlijst. Die notering heeft als voordeel dat de landskampioen zich altijd direct plaatst voor de Champions League. Ook begint de vice-kampioen aan de derde voorronde van de Champions League. Dit is nu nog de tweede voorronde. De nummer twee van de Eredivisie weet zich in ieder geval verzekerd van poulefase Europa League.

Sterk Ajax begint Champions League met ruime zege op Lille

Bron: source

Ajax is de Champions League-campagne gestart met een ruime en sprankelende overwinning op Lille: 3-0. De Amsterdammers waren vanaf minuut één de bovenliggende partij en kwamen voor rust op 1-0 via Quincy Promes. Na rust breidden Edson Álvarez en Nicolas Tagliafico de voorsprong uit en zorgden daarmee voor de terechte overwinning. Ajax kroop overigens wel een aantal keren door het oog van de naald, want de Fransen misten drie grote kansen.
Subscribe to