Ajax-fans kunnen zomeraanwinst eindelijk aan het werk zien

Bron: source

Terwijl het Nederlands elftal toeleeft naar het achtste finaleduel met de Verenigde Staten, speelt Ajax om 11.00 uur haar eerste wedstrijd sinds de blamage tegen FC Emmen. De Amsterdammers nemen het in het Spaanse Marbella vriendschappelijk op tegen Blackburn Rovers. Voor Alfred Schreuder én de Ajax-fans de uitgelezen mogelijkheid om Ahmetcan Kaplan eindelijk aan het werk te zien. De Turkse verdediger maakte afgelopen zomer de overstap naar de Johan Cruijff ArenA, maar raakte al snel geblesseerd aan zijn knie. 

Schreuder: "Ik denk dat Kudus goed op 10 kan spelen, maar..."

Bron: source

Er is al maanden veel te doen om de positie van Mohammed Kudus. De Ghanees wordt door Alfred Schreuder vooral gebruikt als centrumspits, terwijl hij bij zijn nationale ploeg op het middenveld of hangend op rechts speelt. Kudus zelf heeft meermaals uitgesproken dat hij het liefst als tien fungeert. Volgens Schreuder kan de linkspoot goed op die positie spelen, maar alleen met twee controlerende middenvelders in zijn rug.

Vreven ziet Noppert wel slagen bij Ajax: "Heeft de juiste genen"

Bron: source

Andries Noppert is tot nu toe één van de grootste verrassingen in de Oranje-selectie in Qatar. De doelman van sc Heerenveen hoefde in de drie groepsduels slechts één tegentreffer toe te staan en wordt door verschillende prominenten in verband gebracht met een overgang naar Ajax. Ook Stijn Vreven, die als trainer bij NAC Breda met Noppert werkte, ziet zijn voormalige pupil wel slagen in Amsterdam.

Schreuder lovend over aanwinsten: "Hij is een complete speler"

Bron: source

Terwijl het WK in volle gang is, bereidt Ajax zich in Zuid-Spanje voor op de tweede seizoenshelft. Na een dramatisch slot van het huidige kalenderjaar hopen de Amsterdammers tijdens het trainingskamp in Marbella het goede gevoel terug te vinden. Daarbij is misschien wel een belangrijke rol weggelegd voor Francisco Conceição en Ahmetcan Kaplan. Beide aanwinsten zijn erop gebrand een basisplaats te veroveren en maken een goede indruk op trainer Alfred Schreuder.
Subscribe to