Jong Ajax

Mateo Cassierra voor een jaar naar FC Groningen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft besloten om Mateo Cassierra te verhuren aan FC Groningen. De topscorer van Jong Ajax zal voor een jaar naar het noorden van het land vertrekken om daar onder Danny Buijs te spelen, zo weet De telegraaf te melden. De onderhandelingen zijn zo goed als klaar: ‘FC Groningen lijkt zes tot zeven andere ploegen in de Eredivisie af te troeven in de strijd om Mateo Cassierra (21). De noorderlingen bereikten overeenstemming met Ajax over een huurdeal en gaan op korte termijn om tafel met het management van de Colombiaanse spits.

Doelman Leeuwenburgh vertrekt na 14 jaar bij Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Peter Leeuwenburgh heeft op zijn Instagram-account laten weten dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij Ajax. Voor de doelman komt daarmee een einde aan 14 jaar bij Ajax. Leeuwenburgh kwam in totaal tot 11 wedstrijden voor Jong Ajax, nadat hij op 2 september 2013 zijn debuut maakte tegen Jong PSV. Ook zat hij meerdere malen op de bank bij het eerste elftal. “Na 14 jaar komt er met een lach en een traan een einde aan mijn Ajax tijd. Opgevoed als mens en als keeper op De Toekomst.

Lartey Sanniez blijft voor altijd bij Appie

Bron: www.ajaxshowtime.com

‘Ik ben en zal hem nooit vergeten. Ik zal altijd bij hem zijn, blijven en zijn familie ondersteunen.’ Een van Appies grootste Ajax-maatjes vertrekt na tien seizoenen bij de club. Terry Lartey Sanniez loopt uit zijn contract in Amsterdam en zoekt zijn heil ergens anders. Desgevraagd spreekt hij in zijn afscheidsinterview met Ajax Showtime over een decennium bij zijn jeugdliefde, Abdelhak Nouri, de titel met Jong Ajax en zijn toekomst. Aan het woord komt een openhartig, zelfverzekerd persoon met een groot hart. 

Dekker: ‘Ook psv benaderde mij; Tijdens mijn blessure keek Ajax niet naar me om’

Bron: ajaxfanzone.nl

Vince Gino Dekker maakt deze zomer, zoals eerder bericht, de overstap naar AZ. De vleugelaanvaller van Jong Ajax had echter nog meer clubs waar hij heen kon gaan. “Ik kon ook naar PEC Zwolle of Willem II,” geeft Dekker aan. “Toen de medische keuring was geweest, benaderde ook PSV mij. Maar ik had mijn keuze sowieso al gemaakt, bij AZ verwacht ik de meeste kansen te krijgen.”

Ziyech wel in WK-selectie, Labyad niet, Mazraoui reserve

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech gaat sowieso, Mazraoui mag nog een beetje hopen op het WK. © Pro Shots

Marokko slaat het hele begrip voorselectie gewoon over en heeft direct zijn ploeg van 23 spelers openbaar gemaakt. Een aantal zaken valt op. Hakim Ziyech is uiteraard van de partij op het WK, maar Zakaria Labyad ontbreekt. En Noussair Mazraoui staat reserve.

De verliezend finalist van de Afrika Cup reist met hoge verwachtingen af naar het WK in Rusland, maar de loting zat niet echt mee. Marokko stuit op Spanje, Portugal en Iran. De eerste wedstrijd is tegen Iran en wie weet wat een goede start oplevert…

Column: Met weemoed luisteren naar Peter Bosz

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Onder Peter Bosz was alles beter. Er werd gelachen, genoten en vreselijk goed gevoetbald. Lyon en Schalke werden in de ArenA weggespeeld alsof ze er niet stonden en het volgende seizoen kon alleen maar een groot succes worden. Met weemoed luisterde ik gisteren dan ook naar Peter Bosz bij Fox Sports. Bosz analyseerde de Europa League-finale, omdat hij toch niets te doen had, en vertelde hoe graag hij bij Ajax was gebleven. De reacties op social media waren duidelijk: onder Peter Bosz was alles beter. 

Pages

Subscribe to Jong Ajax