Nederlands Elftal

3 Ajax Vrouwen in selectie Algarve Cup

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Van 26 februari tot 6 maart nemen de Oranje Leeuwinnen deel aan de Algarve Cup, een soort mini-WK. Vorig jaar kwam Oranje tot in de finale, maar die werd afgelast door hevige regenval. Daardoor werden zowel Nederland als Zweden uitgeroepen tot winnaar.

Dit jaar krijgen de Oranje Leeuwinnen een nieuwe kans om de titel dan écht te veroveren. Er wordt gespeeld tegen Spanje op 27 februari en Polen op 4 maart. Op 6 maart zijn de finalewedstrijden gepland. Sarina Wiegman maakte dinsdag haar selectie bekend voor het toernooi en neemt 3 Ajax Vrouwen mee naar Portugal.

Oranjevrouwen in Gelredome tegen Mexico

Bron: www.ad.nl

De Oranjeleeuwinnen spelen op 5 april (20.00 uur) een oefenwedstrijd tegen Mexico. Plaats van handeling is de Gelredome in Arnhem, waar de Oranjevrouwen nooit eerder een duel afwerkten. De wedstrijd is ruim twee maanden voordat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman deelneemt aan het WK in Frankrijk. Voetbalbond KNVB is nog bezig met de verdere invulling van de voorbereiding. Er volgt in ieder geval nog één duel op eigen bodem.

Ünüvar debuteert in Oranje O17 met goal en zege

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Oranje onder 17 nam het zondag op tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Naci Ünüvar, pas 15 jaar oud, mocht zijn debuut maken en maakte meteen weer indruk.

Portugal O17 kwam al vroeg op voorsprong, maar Oranje toonde veerkracht. Ünüvar was al een keer dicht bij de gelijkmaker, maar een vlammend schot spatte uiteen op de paal. Tien minuten voor tijd was het wel raak voor Ünüvar. Vlak voor tijd maakte hij ook nog bijna de winnende, maar de Portugese doelman wist redding te bieden op zijn schot. De rebound was echter voor Kenneth Taylor: 2-1 voor Oranje!

Pages

Subscribe to Nederlands Elftal