Jeugd

Henny Cruijff op 78-jarige leeftijd overleden

Bron: ajaxfanzone.nl

Henny Cruijff, de broer van Johan Cruijff, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de Amsterdamse sportwinkel Smit-Cruyff, waar Cruijff jarenlang eigenaar van was, na berichtgeving hierover van AT5. Cruijff speelde net als zijn broertje jarenlang in de jeugd van Ajax, maar brak nooit door als profvoetballer. In 1968 nam hij de sportwinkel over van zijn broer Johan. Henny en Johan Cruijff hadden op latere leeftijd niet veel contact met elkaar. Volgens Henny was zijn broer moeilijk te bereiken. Henny Cruijff leed al acht jaar aan de ziekte van Alzheimer.

Wouter Goes legt in één zin het verschil uit tussen AZ en Ajax

Bron: source

Wouter Goes is door een blessure bij concurrent Sam Beukema uitgegroeid tot vaste basisspeler bij AZ. De pas achttienjarige verdediger stroomde door uit de eigen jeugdopleiding, al speelde hij tot aan 2016 nog voor Ajax. Goes kon kiezen tussen een langer verblijf bij Ajax of een overstap naar AZ. In gesprek met Voetbal International legt hij in één zin het verschil tussen de clubs uit: "Bij Ajax was het meer individueel, bij AZ voelde het meteen als familie en als een team."

AZ vernedert Real Madrid: "Als wij hetzelfde zouden doen als Ajax..."

Bron: source

Waar AZ morgen tegen Lazio speelt om een plek in de kwartfinale van de Conference League, plaatste de Onder-19 van de Alkmaarse club zich vandaag voor de halve finale van de Youth League door Real Madrid met liefst 4-0 te verslaan]. Eerder werden Eintracht Frankfurt (5-0) en FC Barcelona (0-3) op overtuigende wijze opzij gezet.  Trainer Jan Sierksma en hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg verklaren in gesprek met de NOS[/i het Alkmaarse succes.

Luigi Bruins vertrok bij Excelsior door de achterdeur: ‘Ze betaalden mijn cursus van 10.000 euro en lieten me gaan’

Bron: www.ad.nl

Nog altijd hoopt ‘kind van de club’ Luigi Bruins (36) ooit hoofdtrainer te worden van Excelsior. Maar nog geen jaar nadat hij gestopt is als profvoetballer, is hij ook geen jeugdtrainer meer op Kralingen. Zijn zomerse vertrek was er een door de achterdeur en dat zit de oud-prof bepaald niet lekker. ,,Elke keer was er weer radiostilte.”

Pages

Subscribe to Jeugd