Ajax voegt oefenduel met Bayern München toe aan programma

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Naast oefenduels met Anderlecht en RB Leipzig, staat er voor Ajax ook een oefenduel met Bayern München op de planning deze zomer. Dat maakte de club maandag bekend. De wedstrijd wordt op 24 juli om 16.30 gespeeld in de Allianz Arena.

In 2018/2019 troffen Ajax en Bayern elkaar in de groepsfase van de Champions League. Dat zorgde voor twee spannende duels, die in 1-1 en 3-3 eindigden.

Of er supporters mee mogen reizen naar München, is nog niet bekend.

Traoré verkast naar Shakthar Donetsk

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu heeft Ajax het bevestigd: Lassina Traoré is vertrokken naar Shakthar Donetsk. De spits had bij Ajax nog een contract voor één seizoen.

Traoré kwam begin 2019 over van Ajax Cape Town en maakte op 12 mei 2019 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. In 31 officiële duels in Ajax 1 kwam hij tot 12 goals. Zijn hoogtepunt was de 0-13 recordzege van Ajax op VVV Venlo. Daarin nam de spits 5 goals voor zijn rekening.

Emoties bij Blind: “Trots dat ik toch gespeeld heb”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Zondagavond stond Oranje op het EK tegenover Oekraïne. Ook Daley Blind kwam in actie voor het Nederlands elftal, al twijfelde hij daar wel over.

Een dag eerder moest Christian Eriksen tijdens Denemarken – Finland gereanimeerd worden. Beelden die veel impact maakten op Blind: hij is goed bevriend met Eriksen en kampte zelf vorig jaar ook met hartproblemen. “Ik heb een mentale horde moeten overwinnen om te spelen, maar ben trots dat ik het toch gedaan heb. Uiteindelijk komt dan de emotie eruit”, vertelt Blind na afloop bij de NOS.

Gorter tekent voor 4 seizoenen bij Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De transfer van Jay Gorter naar Ajax is inmiddels officieel afgerond. De club kondigde de komst van de doelman zaterdagmiddag officieel aan. Gorter heeft in Amsterdam een contract voor 4 seizoenen getekend.

Het afgelopen seizoen was voor Gorter zijn eerste seizoen in het betaald voetbal en daarin schreef hij meteen geschiedenis. Hij boekte een record aantal cleansheets en promoveerde op spectaculaire wijze op de laatste speeldag met Go Ahead Eagles.

Volle stadions vanaf de start van het nieuwe seizoen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Meteen vanaf de start van het nieuwe seizoen mogen de stadions weer helemaal gevuld zijn. Het kabinet maakte vrijdag bekend dat vanaf risiconiveau Zorgelijk stadions weer een 100% bezetting kunnen hebben.

Dat gebeurt dan op basis van toegangstests en vaccinaties. Per 30 juni kan een vaccinatie als alternatief dienen voor een toegangstest.

Vanaf 7 augustus, als Ajax tegen PSV strijdt om de Johan Cruijff Schaal, kunnen we dus weer rekenen op een volle Johan Cruijff Arena. Mooi!

Strafvermindering voor Onana

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Afgelopen week diende de zaak van Andre Onana bij het CAS. De doelman had zijn schorsing van 12 maanden voor dopinggebruik aangevochten. De doelman werd in oktober 2020 betrapt op gebruik van het middel furosemide, een vochtafdrijvend middel. Onana zou het middel per ongeluk hebben ingenomen: hij wilde een paracetamol innemen en nam per ongeluk een pil die voor zijn zwangere vriendin bedoeld was.

Subscribe to