KNVB zet in op hervatting Eredivisie half juni

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Dinsdag stond er weer een overleg tussen de clubs en de KNVB op het programma. Daaruit blijkt dat nu nog altijd uit wordt gegaan van het uitspelen van de competitie.

Als het RIVM akkoord is, wil de KNVB half juni de inhaalwedstrijden AZ – Feyenoord en FC Utrecht – Ajax inplannen. In het weekend daarna (19, 20 en 21 juni) wordt de competities dan weer volledig hervat. Dat zal waarschijnlijk wel zonder publiek gebeuren. De competitie is dan eind juli afgerond.

De Jong over Moura-shirt: “Beetje pijnlijk”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

In een uitgebreid interview op de clubkanalen van FC Barcelona laat Frenkie de Jong zijn shirtjescollectie zien. De afgelopen jaren heeft hij met flink wat spelers shirtje geruild.

Aan de meeste bewaart hij mooie herinneringen, maar eentje is toch wel erg pijnlijk. De Jong heeft ook een shirt van Lucas Moura in zijn bezit. Dat ruilde hij na het heenduel met Tottenham Hotspur in Londen. Daar won Ajax nog met 0-1, maar in Amsterdam velde Moura Ajax hoogstpersoonlijk met een hattrick.

 

Ajax moet voor 15 mei besluit nemen over Varela

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax moet voor 15 mei besluiten of het de optie tot koop in het contract van Bruno Varela wil lichten, zo meldt De Telegraaf.

De doelman werd begin 2019 voor het eerst gehuurd van Benfica en Ajax besloot vervolgens om hem ook heel het seizoen 2019-2020 te huren. In totaal stond hij 3 keer onder de lat in Ajax 1: tegen FC Groningen in de competitie, tegen Spakenburg in de beker en in het uitduel bij Getafe in de Europa League.

F-Side bedankt alle dapp’re strijders

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

We zagen de afgelopen weken al heel wat fraaie acties voorbij komen om onder andere personeel in de zorg een hart onder de riem te steken.

Zaterdag was in Amsterdam een mooie actie van de F-Side te zien. Er vloog een aantal vliegtuigjes over de stad met een mooie boodschap. Bekijk hieronder de beelden:

FIFA maakt doorlopen contracten na 30 juni mogelijk

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Als het aan de FIFA ligt, mogen spelerscontracten na 30 juni doorlopen. De FIFA stelt voor om contracten door te laten lopen tot de einddatum van het seizoen.

Hakim Ziyech zou dan bijvoorbeeld niet op 1 juli naar Chelsea gaan, maar pas als de Eredivisie beëindigd is. Daarbij moet wel gezegd worden dat het om een richtlijn gaat: clubs kunnen niet verplicht worden om op deze manier met contracten om te gaan.

Ünüvar: “Trots op vergelijking met Nouri”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Naci Ünüvar staat aan de vooravond van zijn doorbaak bij Ajax. De 16-jarige aanvaller debuteerde tegen Spakenburg in het eerste elftal.

Al sinds hij een jaar of 12 was, wordt Ünüvar gezien als een toptalent. Daarnaast ziet hij dingen die maar weinig andere spelers zien. Bovendien was zijn debuut memorabel: een penalty versieren en ‘m zelf nemen. Vergelijkbaar met het debuut van Abdehak Nouri, die in 2016 debuteerde in het bekerduel met Willem II en scoorde uit een vrije trap.

Ook AZ en PSV willen Eredivisie beëindigen, Feyenoord wil afwachten

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nadat Marc Overmars donderdag liet weten dat Ajax de Eredivisie wil beëindigen, hebben ook andere clubs hun mening gegeven.

Ook AZ en PSV vinden dat er per direct een streep onder de Eredivisie gezet moet worden. Feyenoord vindt het stopzetten van de competitie een te voorbarig besluit. In de meeste landen is er nog geen beslissing genomen over het wel of niet uitspelen van de competitie. Alleen België besloot al een streep onder het seizoen te zetten.

Subscribe to