Ajax contracteert Eskild Dall

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft de 17-jarige Eskild Dall gecontracteerd. De jonge aanvaller komt over van Silkeborg IF, de club waar Ajax destijds ook Kasper Dolberg vandaan haalde.

“Silkeborg is maar een kleine club, dat een grote club als Ajax dan interesse toont, is groots”, vertelt Dall verheugd bij zijn contractondertekening. De tweebenige spits heeft bij Ajax een contract voor 3 jaar getekend en zal komend seizoen aansluiten bij Ajax O18.

Publiek weer toegestaan in het stadion, maar zingen mag niet

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Vanaf 1 juli zijn voetbalwedstrijden weer toegestaan en is er ook publiek welkom bij die wedstrijden, zo maakte premier Rutte woensdagavond bekend tijdens een persconferentie.

De anderhalve meter regel blijft wel overeind, dus het wordt de komende tijd passen en meten hoeveel mensen er in de Johan Cruijff Arena zullen passen. En daarnaast is nog er nog een belangrijke voorwaarde: er mag niet gezongen worden in het stadion. Hoe we dat in de praktijk voor ons moeten zien, is nog even de vraag.

F-side heeft boodschap voor Onana

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Andre Onana steekt al een tijdje niet onder stoelen of banken dat hij het deze zomer tijd vindt om Ajax te gaan verlaten. De doelman kwam begin 2015 over uit de jeugd van FC Barcelona en is sinds 2016 de onbetwiste eerste doelman in Amsterdam.

Hij heeft in Amsterdam nog een tweejarig contract, maar vindt de tijd rijp voor een stap naar de absolute top. De F-side probeert de doelman met onderstaand fraai doek op andere gedachte te brengen. Of Onana gehoor zal geven aan de oproep, blijft voorlopig afwachten.

UEFA wil transfermarkt tot 5 oktober open houden

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Normaal gesproken sluit de zomerse transferperiode in de meeste landen begin september. Maar nu er door de coronacrisis veel is veranderd wat betreft het einde en de start van alle competities, wordt er ook het één en ander aangepast in de transferperiode.

Voor het volgende Europese seizoen mogen clubs tot 6 oktober spelers inschrijven. De UEFA pleit daarom voor een transfermarkt die is geopend tot 5 oktober. De start van de Eredivisie staat nu gepland voor september, wat betekent dat spelers daarna nog een maand van club kunnen wisselen.

KNVB positief over plan Van der Sar

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De KNVB presenteerde onlangs een routekaart voor de terugkeer van het voetbal. Daarin staat dat vanaf september zonder publiek gespeeld gaat worden en vanaf januari weer met publiek.

Edwin van der Sar opperde al om topduels pas in de tweede seizoenshelft te spelen, omdat je die het liefste met publiek wilt beleven. Denk bijvoorbeeld aan de beide Klassiekers.

Ajax O19 hervat Youth League in augustus

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax O19 zal in augustus de Youth League hervatten, zo heeft de UEFA woensdag bekend gemaakt. Het toernooi wordt in zijn geheel uitgespeeld in het Franse Nyon.

Het begint met de twee wedstrijden in de achtste finales die nog gespeeld moesten worden. Een paar dagen later volgen de kwartfinales, waarin Ajax in actie komt. Het was al duidelijk dat Ajax tegen Midtjylland zou gaan spelen. Dat gebeurt op 18 of 19 augustus.

Subscribe to