VDVaart hoopte op Ajax, maar club belde voor Westermann

Bron: www.ajaxlife.nl

Van der Vaart dacht even dat Ajax voor hem belde. © Pro Shots

Kennen jullie ‘der’ Heiko Westerman nog? Natuurlijk kennen jullie de sympathieke Duitser nog. Ook is bekend dat de verdediger destijds naar Ajax kwam, mede omdat Rafael van der Vaart daarover positief adviseerde. Toch is dat niet het hele verhaal, zo blijkt nu.

Of het een goed advies was van Raffie om Westermann aan te bevelen, dat is even een heel ander verhaal. Daarover is al genoeg gezegd en geschreven. Vooral de aanloop naar dat advies is aardig om nog eens te horen, zeker uit de mond van Van der Vaart zelf.

Oproep: welke Ajacied wil er in onze rubriek 'Uitgelicht'?!

Bron: www.ajaxlife.nl

Lijkt het jou leuk om een keertje in onze krant te staan? © Ajax Life

Ook wij zijn bezig om de selectie voor volgend seizoen rond te maken. En dat doen we het liefst een beetje bijtijds. We zijn op zoek naar aanmeldingen voor onze vaste rubriek ‘Uitgelicht’. Als het jou wel wat lijkt om uitgelicht te worden, let dan nu op.

We zijn op zoek naar Ajacieden die het leuk vinden om iets over zichzelf, hun liefde voor Ajax en de actualiteit rond de club te vertellen. Er speelt rond Ajax altijd wel iets en een Ajacied zit nooit om een mening verlegen, dus dat moet wel lukken.

De Ligt ontkent niet dat hij 'interne vertrekwens' heeft

Bron: www.ajaxlife.nl

De vraag is of het nog rustig aan kan rondom De Ligt... © Pro Shots

Het wordt langzaam een beetje lente en hoe hoog de temperatuur nu ook oploopt, wij als Ajacieden gaan zeker weten een lange zomer tegemoet. Er lijkt van alles te gebeuren op de transfermarkt. Ook rondom Matthijs de Ligt? Het zou zomaar kunnen.

De Ligt is een van de talenten bij Ajax die intern zijn vertrekwens heeft geuit, schreef De Telegraaf al eventjes geleden. Marc Overmars reageerde hier in algemene zin op door te stellen dat Ajax geen achttienjarigen verkoopt, want dan kun je de opleiding opheffen.

Tagliafico mag zich nu ook definitief WK-ganger noemen

Bron: www.ajaxlife.nl

Tagliafico mag met deze bal ook op het WK voetballen. © Pro Shots

Nicolás Tagliafico gaat definitief naar het WK. De linksback van Ajax maakt deel uit van het keurkorps van 23 dat Argentinië vertegenwoordigt op de eindronde. Dit valt op te maken uit de definitieve selectie die Jorge Sampaoli samenstelde.

Sinds zijn transfer naar Ajax is Tagliafico volledig terug in beeld bij 'La Albiceleste'. Een pittige nederlaag (6-1) tegen Spanje deed daar niets aan af, het optreden van de linkspoot enkele dagen later tegen Italië (2-0) bevestigde de mening van Sampaoli.

Ajax Vrouwen kampioen dankzij winst op FC Twente!

Bron: www.ajaxlife.nl

Het zijn succesvolle tijden voor Van Lunteren en de Ajax Vrouwen. © Pro Shots

Ajax Vrouwen heeft de landstitel in de eredivisie geprolongeerd! Het eerste matchpoint werd direct benut door FC Twente met 1-2 te verslaan. Dankzij de overwinning op de enige overgebleven rivaal is de ploeg van trainer Benno Nihom niet meer te achterhalen.

Ajax Vrouwen hikte best een tijdje tegen succes aan, maar inmiddels wordt de ene na de andere prijs in de wacht gesleept. Er werd vorig jaar beslag gelegd op de dubbel en ook dit seizoen liggen de rood-witte vrouwen hiervoor nog op koers.

Emmen en Sittard nieuwe bestemmingen uitvak in 18/19

Bron: www.ajaxlife.nl

We komen na de zomer een heleboel kleine uitvakken tegen. © De Brouwer

Seizoen 2017/2018 zit er nu echt op en daar is vast geen Ajacied rouwig om. Des te meer reden is er om vooruit te kijken, want we kunnen nu definitief conclusies trekken. Zo staan er tripjes naar FC Emmen en Fortuna Sittard op het programma.

Bijna stonden we voor het unicum dat het uitvak volgend seizoen alle provincies aandoet waarin binnen Nederland betaald voetbal wordt gespeeld, maar De Graafschap slaagde erin Almere City FC onder de duim te houden en promoveert terug naar de eredivisie.

Kritische Overmars ziet verbetering onder Ten Hag

Bron: www.ajaxlife.nl

Overmars staat achter zijn hoofdtrainer. © Pro Shots

Op bezoek bij Inside Ajax heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars een aantal interessante dingen gezegd. Bijvoorbeeld over de trainerswissel van begin dit jaar. Zo geeft Overmars aan, sprekend in de wij-vorm, dat Erik ten Hag aangesteld is met oog op de lange termijn en dat er sinds diens aantreden al verbeteringen te zien zijn.

Ajax betaalt nieuwe pasfoto voor trouwe uitsupporters

Bron: www.ajaxlife.nl

Hier staan heel wat gratis pasfoto's afgebeeld! © De Brouwer

Iedereen krijgt deze zomer een nieuwe seizoenkaart. Als je uitduels bezoekt, wordt er ook een pasfoto op je seizoenkaart afgebeeld. Het is tijd voor nieuwe pasfoto’s en Ajax komt de trouwe bezoekers van het uitvak tegemoet.

Omdat niet alle foto’s op de huidige uitkaarten van de gewenste kwaliteit zijn of straks ouder zijn dan drie seizoenen, krijgen uitsupporters deze dagen een mailtje met info over het maken van een nieuwe pasfoto.

Ziyech vertrekt alleen als het plaatje bij nieuwe club klopt

Bron: www.ajaxlife.nl

We zijn erg benieuwd welke club er komt voor Ziyech. © Pro Shots

Hakim Ziyech wordt niet meer geprikkeld, hij is uitgeleerd. Als het even kan, vertrekt hij deze zomer bij Ajax. Een goed WK kan wonderen doen. Maar wat als de ideale club niet komt? Dan vindt hij het geen probleem om bij Ajax te blijven.

Ziyech stapte bij Andy in de auto voor een uitgebreid rondje door Amsterdam, maar hij maakte in aanloop naar het drukken en versturen van onze laatste krant van het seizoen ook tijd voor een interview met Ajax Life. Er viel genoeg te bespreken.

Subscribe to