Quiz: Noem alle doelpuntenmakers uit laatste kampioensjaar

Bron: www.ajaxlife.nl

Volgt komend seizoen een verse kampioensschaal? © Ajax Images

Je hebt het misschien al wel gemerkt: we doen dit seizoen iets met quizjes! We laten graag jullie Ajaxhersens kraken. We hebben weer een nieuwe opgave voor jullie. Kun jij alle doelpuntenmakers uit het laatste kampioensjaar opsommen?

Ajax werd in seizoen 2013/2014 voor het laatst kampioen. Het was de vierde schaal op rij onder Frank de Boer. Daarna werd er geen schaal meer gewonnen, maar we zijn benieuwd of het Erik ten Hag lukt om daar komend seizoen verandering in te brengen.

Tagliafico maakt mooiere tekeningen dan jij!

Bron: www.ajaxlife.nl

Was getekend, Tagliafico. © Instagram Tagliafico

Nico Tagliafico geniet van zijn korte vakantie. Waar je wel eens foto’s tegenkomt van voetballers die niets anders doen dan luieren op een strand, zien we in het digitale album van de Argentijn een prachtige tekening voorbij komen.

Nico ging er eventjes goed voor zitten in zijn vrije uurtjes en toverde toen een prachtige leeuw tevoorschijn. Gewoon, met twee potloden. Meer heeft hij niet nodig. Alsof hij een echte kunstenaar is, staat zijn krabbel onder de creatie.

Meet & greet bij boekpresentatie van 80-jarige 'Mister Ajax'

Bron: www.ajaxlife.nl

Prima prijsvraag om te winnen, als je het ons vraagt! © Pro Shots

Er is zelden een tachtigste verjaardag zo goed gevierd als die van Sjaak Swart. Maar dat mag ook wel, als je ‘Mister Ajax’ bent. Swart kreeg een mooi carrièreboek cadeau en drie leden van de Supportersvereniging Ajax waren bij de presentatie van de partij.

De presentatie vond zaterdag plaats bij Scheltema, om de hoek van De Dam, en Swart had over belangstelling niets te klagen. Er was zelfs hoog bezoek, zoals je uit de diverse foto’s wel kunt afleiden.

AKC: Word jij spelersmascotte bij Ajax - Sturm Graz?

Bron: www.ajaxlife.nl

'Hoi Max, hoe is het met jou?' © De Brouwer

Wil jij met Matthijs, Dusan, Zakaria of Donny het veld op lopen? Doe dan mee met onze prijsvraag en wie weet maak jij zoiets gaafs mee tijdens Ajax - Sturm Graz op woensdagavond 25 juli!

Huh, woensdag? Ja, inderdaad. Ajax speelt die avond de onwijs belangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz uit Oostenrijk. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint pas om half negen 's avonds, dus als mascotte ben je wel heel laat thuis hoor!

Word jij ballenjongen of vaandeldrager bij Ajax - Sturm Graz?

Bron: www.ajaxlife.nl

Wie weet sta jij binnenkort ook op zo'n foto! © De Brouwer

We zoeken ballenjongens en -meisjes voor de superbelangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz op woensdag 25 juli, aftrap 20.30 uur. Maar dat is nog niet alles! We zoeken ook nog acht vaandeldragers!

We hoeven jullie vast niet uit te leggen hoe belangrijk de wedstrijd tegen Sturm Graz is. Als Ajax de Champions League wil halen, dan is een goed resultaat tegen de Oostenrijkers van groot belang. En jij kunt als lid van Ajax Jonge Schare wel heel dicht op de actie zitten bij deze spannende seizoensopener!

Nog altijd veel onbegrip in Putten over B-garnituur van Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Even checken wie er nu precies het veld betreden namens Ajax... © De Brouwer

Het chagrijn in Putten is er na een nachtje slaap niet minder om. Ajax trad tijdens het 'pezen in de provincie' tegen FC Nordsjælland (1-3) aan met een B-elftal en dat is voer voor discussie. Ajax stelt dat bekend was dat de grote namen niet meededen, de voorzitter van SDC Putten heeft gemengde gevoelens.

Samenvatting oefenwedstrijd Ajax - Steaua Boekarest

Bron: www.ajaxlife.nl

We kunnen ons zomaar voorstellen dat je zaterdag druk was met andere dingen. Het WK voetbal of zaterdagse activiteiten kunnen dan zomaar voorrang krijgen boven een oefenduel van Ajax. Geeft niks, blijft onder ons. Je kunt het goedmaken door de samenvatting even te checken.

Als je de highlights van Ajax - FC Steaua Boekarest checkt, ben je weer helemaal bij. Hou even in je achterhoofd dat Ajax nog altijd de halve basisploeg mist en Erik ten Hag op het veld goede dingen zag gebeuren. Met die voorkennis kijk je toch anders naar de beelden.

Ajacieden werken tegen Steaua aan het goede gevoel

Bron: www.ajaxlife.nl

Je ziet het goed: Onana zet de aanval in op Huntelaar! © De Brouwer

Het is tijdens de voorbereiding altijd erg moeilijk inschatten hoe Ajax ervoor staat. Het oefenpotje in Hattem, met de grote namen, maakt duidelijk dat er heus wel voetbal in de ploeg zit, maar ook dat diverse internationals best bruikbaar zijn. De Ajacieden blijven dan ook steken op 1-1.

Ajax bereidt zich deze zomer in de hoogste versnelling voor op het nieuwe seizoen, maar het is de vraag of al plankgas kan worden gegeven. Er zijn blessures, afwezigen en transfers die nog moeten worden afgerond.

Jonkies kunnen gemopper langs de lijn niet voorkomen

Bron: www.ajaxlife.nl

Er werd raar opgekeken zaterdag in Putten toen de spelersbus zich meldde. De harten klopten vol verwachting, maar de supporters waren een beetje teleurgesteld. Wie zijn toch alle spelers die uitstappen? De jonkies bleken ook nog eens niet opgewassen tegen FC Nordsjælland (1-3).

Het had juist zo'n mooie middag moeten worden op sportpark Putter Eng. Er was groots uitgepakt, er waren tribunes opgebouwd en supporters werden naar het 'Wembley van de Veluwe' gelokt met het idee naar Ajax te kijken, maar dat viel toch een beetje tegen.

Ambitieuze Schuurs weet goed waar hij aan moet werken

Bron: www.ajaxlife.nl

Schuurs wil vooral aan zijn fysiek, wendbaarheid en snelheid werken. © Ajax Images

Aanwinst Perr Schuurs is onderhand alweer een vertrouwd gezicht op het veld bij Ajax. Hij draait zijn wedstrijden ogenschijnlijk moeiteloos mee in de voorbereiding. De achttienjarige verdediger stond weer naast Matthijs de Ligt opgesteld in het oefenduel met Steaua Boekarest (1-1).

Door Floris Roos

Subscribe to