Europese toptrainers stellen voor: 'Schrap dubbele uitgoal'

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax maakte op bezoek bij Schalke 04 twee belangrijke uitgoals. © Pro Shots

Laat uitdoelpunten voortaan niet meer dubbel tellen. Dit is de oproep die een groep trainers van Europese topclubs doet richting de Uefa. De trainers zijn van mening dat deze regel achterhaald is en soms de spanning van een mooie wedstrijd teniet doet.

De regel om uitgoals dubbel te laten tellen bij een gelijke stand werd in 1965 ingevoerd. Het idee erachter was simpel: het was vroeger veel lastiger om op pad te gaan voor een Europees uitduel en als je dan scoorde, mocht daar best een beloning tegenover staan.

Voor de introductie van de uitdoelpuntregel in 1965, eerst alleen in de oude Europacup 2, werd de winnaar van een tweeluik aangewezen door een muntje te tossen of een derde wedstrijd op neutraal terrein uit te schrijven.

De wereld is een stukkie kleiner geworden en de regel op het vlak van dubbel tellende treffers buitenshuis is eerder een last dan lust. Trainers van diverse topclubs kriskras verspreid door Europa zijn het hierover eens, zo bleek tijdens de jaarlijkse klankbordbijeenkomst.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=24733

Gegevens

Onderwerpen: Doelpunt, Trainer, Transfers, UEFA
Clubs: FC Schalke 04