AZ Alkmaar

Ajax Vrouwen onderuit tegen FC Twente

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag hun eerste competitieduel in de Azerion Vrouwen Eredivisie verloren. In Enschede ging de ploeg van Suzanne Bakker met 3-1 ten onder tegen FC Twente dat met de overwinning ook de koppositie heeft gepakt. Via Giesen kwam de thuisploeg op voorsprong maar vlak voor rust hadden de Ajax Vrouwen op gelijke hoogte kunnen komen. Echter miste Leuchter een toegekende strafschop. De Ajax Vrouwen begonnen vol goede moed aan het tweede bedrijf, maar kregen binnen het kwartier al de 2-0 om de oren.

Jong Ajax blijft steken op gelijkspel tegen Jong AZ: 1-1

Bron: ajaxfanzone.nl

Jong Ajax heeft donderdagavond het tweede competitieduel van deze week gelijkgespeeld. De ploeg van John Heitinga mocht aantreden tegen Jong AZ en kwam vlak voor rust op voorsprong via een treffer van Rasmussen. In de tweede helft gaven beide teams weinig weg en had Jong AZ de kans op de gelijkmaker maar Allouch schoot op de lat. Toch wist de thuisploeg de gelijkmaker te scoren maar had daarbij de hulp nodig van Donny Warmerdam die een overtreding maakte in het strafschopgebied. Reverson faalde niet oog in oog met De Graaff en zo eindigde het duel in 1-1.

Video: Kale en Kokkie en de totale ineenstorting van Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax speelt gelijk tegen Emmen, waardoor Feyenoord met drie punten los boven aanstaat in de Eredivisie. PSV staat op gelijke hoogte en ook AZ staat nog maar een puntje achter. Het is een situatie die niet vaak voorkomt bij Ajax. Kale en Kokkie vonden de wedstrijd tegen Emmen een ‘vernedering’ en bergrijpen niet waarom Alfred Schreuder nog de trainer van Ajax is. Kale denkt ook dat de spelers totaal klaar zijn met de Ajax-trainer. De enige spelers die een beetje klasse waren tegen Emmen zijn op een hand te tellen: Berghuis en Tadic.

AZ toch weer in de kopgroep: ‘We hadden bovenaan kunnen staan’

Bron: www.ad.nl

In een seizoen waar geen traditionele topclub écht stabiel lijkt, doet ook AZ mee om de bovenste plaatsen. De knappe winst van zaterdagavond op PSV (0-1) brengt de Alkmaarders weer terug in de kopgroep waar de clubs met een miniem verschil allemaal dicht bij elkaar staan. De eerste seizoenshelft die dreigde te eindigen in een sof wordt zo afgesloten met een lach én een haast traditionele winst op zo’n traditionele topclub.

Pages

Subscribe to AZ Alkmaar