Aanvallen

Tagliafico speler van de maand, Mazraoui talent van de maand

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Nico Tagliafico en Noussair Mazraoui zijn in de prijzen gevallen. Tagliafico werd uitgeroepen tot Speler van de Maand november, Mazraoui tot Talent van de Maand. De prijs is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports.

Tagliafico bewees in november ook aanvallend zijn waarde. Hij gaf 3 assists en maakte een goal. Op de andere backpositie maakte Mazraoui veel indruk. Ook hij liet zijn aanvallende waarde zien met 11 succesvolle dribbels (14 pogingen) en een pasnauwkeurigheid van 89%.

Ook zonder keeper zou Ajax al 2 maanden ongeslagen zijn in de Eredivisie

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Even een heerlijk feitje van Opta Sports. Andre Onana mocht dan tegen ADO Den Haag niet de nul hebben gehouden, uit de statistieken blijkt dat hij bijna net zo goed helemaal thuis kan blijven.

Als Onana voor de grap alle schoten op doel in de Eredivisie had doorgelaten vanaf begin oktober, dan was Ajax alsnog ongeslagen geweest. In plaats van 7 zeges had het dan 5 zeges en 2 gelijke spelen geboekt.

Analyse: wat zijn de succesfactoren in de tactiek van Ten Hag?

Bron: source

Ajax kan zich dinsdagavond plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De laatste keer dat dat de Amsterdammers lukte, was in 2005/06. Maar onder Erik ten Hag is de ploeg amper te verslaan, krijgt het weinig goals tegen en laat het bij tijd en wijle de meeste mooie dingen zien. Welke aanvallende en verdedigende patronen zijn te herkennen onder de oefenmeester? Een uitgebreide analyse. 

‘Ajax zoekt in Mexico naar opvolger Frenkie de Jong’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Een vertrek van Frenkie de Jong komende zomer lijkt onvermijdelijk en dus zou Ajax alvast op zoek zijn naar een vervanger.

Het zou daarvoor naar Mexico zijn gegaan en Diego Lainez zou De Jong moeten opvolgen, aldus Tuttomercatoweb. De 18-jarige middenvelder speelt op dit moment bij Club America. De contacten zouden al gelegd zijn en er zou komende weekend een Nederlandse delegatie naar Mexico afreizen.

Pages

Subscribe to Aanvallen