Eredivisie

Ajax Vrouwen kennen moeizame seizoensstart: opnieuw puntverlies

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het seizoen loopt voor de Ajax Vrouwen in de Eredivisie nog niet zoals gehoopt. Na 5 duels staat de kampioen van afgelopen jaar pas op 9 punten. Vrijdagavond werd pas in blessuretijd tegen sc Heerenveen een puntje gesprokkeld: 1-1.

Ajax wist in de eerste helft in Heerenveen niet echt gevaarlijk te worden en kwam halverwege de eerste helft dan ook op achterstand. Tiny Hoekstra schoot de bal vol overtuiging achter Lize Kop. Na rust ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker.

KNVB wil beslissingen VAR duidelijker maken voor publiek

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB gaat er over nadenken hoe beslissingen van de Video Assistant Referee (VAR) beter te volgen zijn voor de toeschouwers die in het stadion zitten. Nu is het voor het publiek vaak nog onduidelijk om welke situatie het gaat. “Kijk naar Ajax-AZ. Daar werd een penalty teruggedraaid omdat in aanloop naar de strafschop buitenspel wordt geconstateerd. De VAR is toch voor een strafschop en niet voor buitenspel?’, vragen mensen zich af. Dat klopt, maar de strafschop was niet toegekend als er voor buitenspel was gevlagd. Zo’n geval behoeft uitleg.

Speler van de Week: van Ziyech heeft Ajax absoluut geen tweede

Bron: source

Je houdt van hem of je haat hem: Hakim Ziyech. In Amsterdam zijn ze - na een verdeelde periode - in elk geval massaal van hem gaan houden. De geweldige openingen, de prachtige dribbels, heerlijke steekpasses en natuurlijk ook zijn doelpunten. In de Eredivisie was hij al viermaal trefzeker, in de voorronde van de Champions League tweemaal. De mooiste tot dusver maakte hij vermoedelijk afgelopen weekend tegen AZ, uit een heerlijke draai in de verre hoek. Mede daarom werd hij deze week verkozen tot 'Speler van de Week' van FCUpdate.nl.

Ajax verslaat PEC Zwolle in besloten oefenduel

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft woensdag PEC Zwolle verslagen in een geheime oefenwedstrijd. Op De Toekomst bogen de Amsterdammers een achterstand tegen de nummer 10 van de Eredivisie om in een 4-1 overwinning.

Bij Ajax stonden onder meer Klaas-Jan Huntelaar en David Neres in de basis, zo meldt De Stentor. Verder maakte Erik ten Hag vooral gebruik van jeugdspelers.

Pages

Subscribe to Eredivisie