Pek en veren

Bron: www.afca.nl

Ik was verleden week eerlijk gezegd al bijna beneden van zuidtoen ‘t laatste fluitsignaal klonk.Ik liep al met t water in mijn mond tebedenkenwelke vakken ik uit de muur bij de febo zou openen om mijn immer aanwezige honger te stillen, toen ik een berichtje kreeg dat onze incompetente directeur een speech aan’t geven was.Deze man heeft echt een bord voor zijn kop van “Bert-van-Oostveen-achtige proporties”.Kent-ie dan echt geen schaamte?Hoewel ik voor de wedstrijd de trappen op zuid in fases had betreden, steeds met pauzes om op adem te komen , was ik na dat berichtje binnen No-time weer bov

JUICHEN!

Bron: www.afca.nl

Een geweldige week voor ons aller Ajax ligt achter de rug. De dronken roes van klaterend succes zal nog wel even aanhouden. Toch kijken we, de veroverde glorie hieronder resumerend, ook vast likkebaardend wat vooruit.

Groundhog Ajax

Bron: www.afca.nl

Ruim 7 jaar geleden kreeg een zielig clubje uit 010 met 10-0 op de kloten bij psv. Wat hebben we toen om die beschamende vertoning gelachen -niet wetende dat Ajax afgelopen zondag een goede poging zou doen om die afgang te overtreffen. Het scheelde niks…

HOE VIND AJAX ZELF DAT HET GAAT?

Bron: www.afca.nl

De raaskallende trainer ten Hag en een zichzelf belachelijk makend elftal vol verzakende spelers hebben de ultieme vernedering zoals verwacht niet af kunnen wenden. Ajax was figurant bij het titelfeest in eihoven. Er is slechts één manier om dit in rampzaligheid te overtreffen en die gaan we hier niet noemen omdat een beetje Ajacied wel begrijpt wat dat zou kunnen zijn. De roep om koppen die moeten rollen zal niet vaak zo luid geweest zijn als de herrie die de komende weken zal aanzwellen tot veertienhonderd decibel.

OUD WIJF GENAAID

Bron: www.afca.nl

Het oosters fenomeen karma heeft haar knapste gezicht weer eens laten zien. In de kwartfinale van de Champions League kreeg het Italiaanse Juventus op magistrale wijze onderuit de boontje komt om zijn loontje zak. Waar de maffia dacht een wonder te kunnen verrichten door Real Madrid (ook geen heldenclub maar je kunt niet alles hebben..) in eigen huis het bal der multinationals uit te knikkeren, dacht de Engelse referee Oliver daar even heel anders over. De fluitist heeft ongetwijfeld een aangeboren sympathie voor Ajax.

Amsterdam ArenA wordt officieel Johan Cruijff ArenA

Bron: www.afca.nl

De Amsterdam ArenA verandert bij de start van het voetbalseizoen 2018-2019 officieel van naam in de Johan Cruijff ArenA. ‘Het wordt hoog tijd om Johan Cruijff een waardig eerbetoon te geven en de breed gedragen wens, die Eberhard van der Laan namens de stad uitsprak, te realiseren’, aldus Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA. Het nieuwe logo van de Johan Cruijff ArenA wordt onthuld rond 25 april, de geboortedag van de legendarische voetballer.

Arena, rename and shame

Bron: www.afca.nl

De afgelopen twee jaar valt op de tribunes van de Arena steeds vaker de volgende vraag te horen: ‘Welke idioot houdt de naamsverandering van de Amsterdam Arena in Johan Cruijff Arena nou tegen?’

Al snel wordt dan met de beschuldigende vinger gewezen naar de sponsoren en bestuurders van de Arena zelf, terwijl tegelijkertijd maar klakkeloos wordt aangenomen dat Ajax zelf ‘natuurlijk’ groot voorstander is om Johan Cruijff verdiende eerbetoon te geven.

Maar is die aanname wel terecht? Speelt Ajax niet toch een veel dubieuzere rol dan dat we denken?

IN MEMORIAM JC

Bron: www.afca.nl

Twee jaar leegteZonder eerKruipende kopstukkenSpreken maar doen niet

Twee jaar leegteZonder eermenselijk residuVeracht jou weer

Twee jaar leegteZonder eerDe schande groeitDe zweer woekert

Twee jaar leegteJe blijft de grootsteOok zonder eer.

RIP JOHAN

Subscribe to