Johan Cruijff

Ajax liet kans liggen om Xavi Simons vast te leggen: "Niet goed ingeschat"

Bron: source

Ajax heeft afgelopen zomer de kans laten liggen om Xavi Simons te contracteren, zo onthult Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De negentienjarige middenvelder werd door zijn management aangeboden in de Johan Cruijff ArenA, maar de Amsterdammers besloten er geen werk van te maken. Simons tekende uiteindelijk bij PSV, waar hij nu één van de dragende krachten is.

Sneijder sprak met Ajax over transfer WK-topper: "Hij wilde graag"

Bron: source

Wesley Sneijder had graag gezien dat Azzedine Ounahi afgelopen maand was vastgelegd door Ajax. De middenvelder speelde in Qatar een geweldig WK namens Marokko en vertrok uiteindelijk naar Olympique Marseille. Sneijder sprak met algemeen directeur Edwin van der Sar over een mogelijke entree van Ounahi, maar volgens de recordinternational waren er in de Johan Cruijff ArenA onvoldoende middelen om hem te halen. Dat vertelde Sneijder vrijdagavond bij Veronica Offside.

Van der Sar wil zich bij Ajax bemoeien met technische zaken: 'Afgegleden'

Bron: source

Ajax stelde met John Heitinga donderdag een nieuwe trainer aan voor de rest van dit seizoen, maar daarmee zijn de problemen in de Johan Cruijff Arena niet voorbij. Juist door die aanstelling is de komst van een nieuwe technisch directeur belangrijker dan ooit. De vraag is ook: wil Edwin van der Sar - die zich momenteel ook met de technische zaken bemeoit - terug naar de functie van alleen algemeen dirceteur?

Kale en Kokkie: De Podcast

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft weer een wedstrijdje gewonnen, Alfred Schreuder is gewisseld voor Heitinga en de achterstand op Feyenoord valt eigenlijk wel mee. Breekt de zon alweer een beetje door bij de Johan Cruijff Arena? Kale en Kokkie praten in deze special hierover door met speciale gast Keje Molenaar, oud-Ajacied en clubvolger.

 

Gorter baalt van beslissingen Scheuder: "Ik heb geen kans gehad"

Bron: source

Jay Gorter (22) is eindelijk verlost van de reservebank van Ajax en wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan het Schotse Aberdeen. De doelman stond aan het begin van het seizoen in de Johan Cruijff Schaal onder de lat, maar liet geen sterke indruk achter in belandde weer op de bank. Gorter voelde vanaf dat moment de bui al hangen. "Als je al na een wedstrijd geslachtofferd wordt, denk ik dat het vrij duidelijk is dat je ergens anders speelminuten moet gaan zoeken", vertelt hij tegen ESPN.

'Ajax doet toch nog zaken en contracteert 17-jarige aanvaller'

Bron: source

Ajax heeft op de slotdag van de winterse transferperiode toch nog een nieuwe speler gecontracteerd. Helaas voor de Amsterdamse achterban geen grote naam of directe versterking voor de hoofdmacht, maar een speler die in de toekomst wellicht hoge ogen kan gooien in de Johan Cruijff ArenA. De regerend landskampioen meldt middels een persbericht dat ze overeenstemming heeft bereikt met KRC Genk over de komst van Mika Godts (17). 

Ajax Vrouwen winnen nipt van Telstar

Bron: ajaxfanzone.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond met pijn en moeite gewonnen van de vrouwen van Telstar. In Velsen-Zuid werd het eerder dit seizoen nog 2-7 voor de Ajacieden maar dat zat er vrijdagavond niet in. Het openingsdoelpunt viel dan ook pas in de tweede helft via Hoekstra. De treffer bleek uiteindelijk ook de winnende. In de tweede helft werd nog wel een doelpunt van Ajax afgekeurd vanwege hands. Volgende week speelt de ploeg van Suzanne Bakker in Eindhoven tegen PSV. Daarna volgt een breek van een maand. Begin maart staat dan de Klassieker op het programma.

Pages

Subscribe to Johan Cruijff