Verdedigen

Edson Alvarez en Ajax praten over nieuw contract tot 2025

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax en Edson Alvarez hebben de intentie uitgesproken om binnenkort een nieuw contract te ondertekenen. Alvarez wordt met zijn nieuwe contract, wat zal lopen tot medio 2025, beloond voor zijn loyaliteit, nadat hij afgelopen zomer werd begeerd door het steenrijke Stade Rennes. Een verkoop bleek echter onbespreekbaar voor directeur voetbalzaken Marc Overmars en Alvarez legde zich hier meteen bij neer. Ten Hag liet afgelopen maandag nog over Álvarez weten: ‘De ontwikkeling van Edson is supergoed.

Video: Ajacied Alvarez verhoogt marktwaarde met heerlijke actie

Bron: source

In Amsterdam kennen ze Edson Álvarez vooral als een stabiele verdedigende middenvelder, maar de Mexicaan kan meer. In de halve finale van de Gold Cup - waarin hij zich in de tiende minuut van de extra tijd via Héctor Herrera voor de finale tegen Amerika plaatste - had hij deze fraaie solo in huis. Er was interesse voor de Ajacied, die met deze actie zijn transferwaarde nog even verhoogt. PSV'er Érick Gutiérrez was ook van de partij. 

Eiting vertrekt bij Ajax en kiest voor KRC Genk

Bron: ajaxfanzone.nl

Carel Eiting vertrekt definitief bij Ajax en vervolgt zijn loopbaan bij KRC Genk. De overgang is per 1 juli 2021. De 23-jarige verdedigende middenvelder stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax. Eiting werd afgelopen seizoen verhuurd aan Huddersfield Town en na een blessure revalideerde Eiting in Amsterdam. Op 26 oktober 2016 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd om de KNVB Beker, Kozakken Boys –Ajax (1-6). In totaal speelde hij 31 officiële wedstrijden in het eerste elftal.

Kampioensduel Ajax laat op zich wachten na remise tegen Utrecht

Bron: source

Ajax heeft het inhaalduel tegen FC Utrecht in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld. De Amsterdammers kwamen na ruim tien minuten spelen op achterstand, toen Simon Gustafson een penalty benutte. Na rust zorgde Edson Álvarez voor de gelijkmaker. De thuisploeg was dominanter, maar wist niet heel erg veel grote kansen te creëren tegen het verdedigend goed geposteerde FC Utrecht. Ajax kan na de remise zondag alleen kampioen worden als PSV zaterdagavond punten verspeelt.

Pages

Subscribe to Verdedigen