KNVB Beker

Labyad: “Merk dat ik weer terug ben in de top”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Zakaria Labyad is blij met zijn transfer naar Ajax. De multifunctionele speler merkt dat hij terug is aan de top. “Qua faciliteiten merk ik weer dat ik terug ben in de top. Dit is gewoon een mooie, grote club. Voor mij hoort Ajax bij de beste twintig clubs van Europa. Dus ik koester nu vooral wat ik heb en wil hier een betere speler worden, maar vooral prijzen gaan pakken”, laat hij weten in een interview met Voetbal International.

Officieel: Huntelaar verlengt contract met één jaar

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Klaas Jan Huntelaar kondigde het al aan na het duel tegen Excelsior in mei, maar nu meldt Ajax het ook officieel: Huntelaar verlengt zijn contract tot en met juni 2019.

De spits keerde in 2017 na een afwezigheid van negen jaar weer terug in Amsterdam. In principe werd Huntelaar als tweede spits achter Dolberg gehaald, maar door een lange blessure van laatstgenoemde speelde Huntelaar afgelopen seizoen toch nog 28 wedstrijden waarin het dertien keer tot scoren kwam.

Gaaf! Ajax oefent in Olympisch Stadion tegen Anderlecht

Bron: www.ajaxlife.nl

We hebben nu al zin in verse plaatjes uit het Olympisch! © Pro Shots

Vrijdag de dertiende schijnt ongeluk te brengen, maar dat geldt deze aankomende editie zeker niet voor Ajacieden. Ajax oefent vrijdag 13 juli namelijk in het Olympisch Stadion! Dat is gaaf, heel erg gaaf. Anderlecht is ook van de partij.

Het is voor het eerst sinds september 2014 dat Ajax terugkeert naar het Olympisch Stadion. Er werd toen een KNVB-bekerwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer gespeeld, die in 0-9 eindigde.

Van Lunteren vertrekt na 6 jaar bij de Ajax Vrouwen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na zes seizoenen lang het shirt van Ajax Vrouwen om haar schouders te hebben gedragen, gaat Desiree van Lunteren Amsterdam verlaten voor een avontuur in de Bundesliga bij SC Freiburg.

Niet de Duitse topclub zelf, maar de privésponsor OrangeGas koopt het contract van Van Lunteren af, waardoor ze transfervrij overkomt. Over het bedrag dat daarmee gemoeid is, worden geen uitspraken gedaan. Wel verklaart OrangeGas-woordvoerder Marcel Borger: “De afkoopsom is niet te vergelijken met de bedragen bij de mannen, maar het is een serieus bedrag voor het vrouwenvoetbal.”

Privésponsor koopt contract Van Lunteren af bij Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Van Lunteren (rechts) trekt naar de Bundesliga. © Pro Shots

Ze was er vanaf het begin bij, maar na zes seizoenen draagt Desiree van Lunteren niet langer het shirt van Ajax Vrouwen. Het is niets raars dat een Ajaxspeelster een transfer maakt. De manier waarop de overgang naar Duitsland tot stand komt, is wel anders.

Het contract van Van Lunteren liep nog een jaar door en wordt niet afgekocht door haar nieuwe werkgever SC Freiburg, maar een privésponsor. Dankzij tussenkomst van OrangeGas hoeft de Duitse topclub geen transfersom te betalen.

Handig! Even klikken en speelschema Ajax staat in je agenda!

Bron: www.ajaxlife.nl

Je kunt weer precies zien hoe laat je moet juichen! © De Brouwer

Hey, psst, check je digitale agenda eens! Als je bekend bent met ons speelschema van Ajax dan zie je dat alle wedstrijden voor seizoen 2018/2019 alweer in je agenda staan. Aan het concept van de KNVB verandert toch niet zo veel meer, dus alles is al bijgewerkt.

Het is al diverse seizoenen op rij vaste prik dat Jeremy de moeite neemt snel alle duels van Ajax, inclusief locatie en aftraptijd, toe te voegen aan de digitale kalender. Dit keer is het allemaal supersnel geregeld, waarvoor hulde!

Concept: Ajax start tegen Heracles, PSV-uit in september

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax dankte de winst op Heracles vorige keer aan Neres. © Pro Shots

Ajax opent het nieuwe seizoen voor eigen publiek. Dat gebeurt zaterdag 11 augustus tegen Heracles Almelo. Dit blijkt uit het conceptschema van de KNVB. Grappig genoeg was de opener vorig seizoen nog andersom.

Hopelijk is de uitslag dit keer wel een stukkie gunstiger, want vorige keer werd er verloren. Bij het eredivisiedebuut van Marcel Keizer ging Ajax ondanks een voorsprong met 2-1 onderuit. Dit keer moet Ajax beter uit de startblokken schieten, want het blijkt moeilijk om een achterstand in te lopen.

Pages

Subscribe to KNVB Beker