KNVB Beker

Ajax Vrouwen bezorgen coach Suzanne Bakker droomafscheid met bekerwinst, hoofdrol VAR in finale tegen Fortuna

Bron: www.ad.nl

De Ajax Vrouwen hebben voor de zesde keer in de historie de TOTO KNVB Beker gewonnen. Voor het eerst in een nationale vrouwenvoetbalwedstrijd was de VAR aanwezig en die drukte meteen een stempel: Fortuna Sittard werd, mede dankzij een benutte penalty, in Tilburg met 3-1 verslagen. Ajax-coach Suzanne Bakker kreeg daarmee haar gewenste afscheid.

Waarom 1 mei voor PSV een ongelooflijk belangrijke dag is: twee clubmannen vertellen over liefst 21 tochten op de platte kar

Bron: www.ad.nl

PSV bestaat al 111 jaar, maar ziet vandaag Abraham als nationale topclub. Sinds de gewonnen bekerfinale van 1 mei 1974 heeft PSV structureel een rol in de hoogste regionen van het Nederlandse profvoetbal bemachtigd. Zondag volgt normaal gesproken het zoveelste hoofdstuk van het succesverhaal uit het zuiden. Twee echte clubmannen vertellen over alle huldigingen sinds die tijd.

Feyenoord bestraft voor vuurwerk: meerdere vakken moeten leeg blijven bij afscheidsduel Arne Slot

Bron: www.ad.nl

Feyenoord moet van voetbalbond KNVB de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op 19 mei tegen Excelsior. De straf is een direct gevolg van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Groningen, meldt de club. Die moet ook een boete van 15.000 euro betalen.

Fans verkiezen Brobbey tot speler van het jaar

Bron: ajaxfanzone.nl

Brian Brobbey is door de fans verkozen tot Ajacied van het Jaar, zo meldt Ajax Life. Brobbey is daarmee de opvolger van Steven Berghuis, die deze titel vorig jaar mocht ontvangen.  Ondanks dat er nog een paar wedstrijden zijn te spelen, kan Brobbey niet meer ingehaald worden door zijn mede Ajacieden. Brobbey staat op maar liefst 58 punten. De nummer twee in het klassement, Jorrel Hato, staat op 21 punten. Hetzelfde geldt voor Steven Berghuis, de nummer drie in het klassement.

Bekerwinst Feyenoord heeft gevolgen voor Europese ticketverdeling

Bron: ajaxfanzone.nl

De bekerzege van Feyenoord heeft gevolgen voor de verdeling van de Europese tickets aan het eind van dit seizoen. Voor de winnaar van de KNVB Beker is namelijk een plekje in het hoofdtoernooi van de Europa League gereserveerd. Aangezien Feyenoord als nummer twee van de Eredivisie al afstevent op Champions League-deelname, brengt de Rotterdamse bekerwinst de ticketverdeling in beweging.

Pages

Subscribe to KNVB Beker