KNVB Beker

Nettowinst Ajax 39 miljoen euro

Bron: ajaxfanzone.nl

Ondanks tegenvallende sportieve resultaten schreef Ajax een nettowinst van 39 miljoen euro bij over het boekjaar 2022/2023. De stijging van 63,3 miljoen euro van de nettowinst, ten opzichte van het seizoen 2021/2022, is voornamelijk het gevolg van een aantal grote transfers in de zomer van 2022 met een resultaat uit transfers van 113,3 miljoen euro. In tegenstelling tot vorige seizoenen heeft corona geen impact meer gehad op de financiële resultaten.

Heitinga aan de slag als assistent bij het West Ham United van Álvarez en Kudus

Bron: ajaxfanzone.nl

John Heitinga gaat aan de slag als rechterhand van David Moyes bij West Ham United, zo meldt de Engelse club via de officiële kanalen. De ex-trainer van Ajax tekent een contract tot het einde van het seizoen bij de club uit de Premier League. Moyes en Heitinga werkten in het verleden succesvol samen bij Everton, toen de Nederlandse oud-verdediger daar actief was als speler.

Ajax zet in op verrassende terugkeer Tagliafico die zelf ook wel wil maar volgens ESPN onrealistisch

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax mikt op een terugkeer van Nicolás Tagliafico, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. Ajax is ontevreden over de huidige bezetting op de linksbackpositie. Owen Wijndal lijkt afgeschreven, terwijl ook Anass Salah-Eddine, momenteel eerste keus, te licht wordt bevonden. Tagliafico, voormalig publiekslieveling in de Johan Cruijff ArenA, moet in dat opzicht uitkomst bieden. De Argentijn zou, volgens de krant, wel openstaan voor een terugkeer.

Ajax maakt officieel melding van transfer Álvarez naar West Ham United

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax en West Ham United FC hebben overeenstemming bereikt over de directe overgang van Edson Álvarez, zo bevestigt Ajax via de officiele website. De defensieve middenvelder had bij Ajax nog een contract tot medio 2025. Ajax kwam met de Engelse club een transfersom overeen van omgerekend ruim € 38 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen oplopen tot ruim € 41 miljoen.

Steijn: ‘Ik wil hem behouden, maar het zou kunnen dat hij niet gaat spelen’

Bron: www.voetbalzone.nl

Maurice Steijn heeft met Davy Klaassen gesproken over zijn toekomst bij Ajax, zo heeft de oefenmeester van Ajax laten weten in een persmoment met de schrijvende pers. Volgens Steijn is er momenteel geen sprake van een transfer van de dertigjarige Ajacied, die zich wil revancheren voor het afgelopen seizoen, waarin Ajax zowel de TOTO KNVB Beker als de landstitel misliep.

Dusan Tadic vertrekt per direct bij Ajax: ‘Het was lastig voor mij’

Bron: ajaxfanzone.nl

Dusan Tadic heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax gespeeld, zo maakt de club bekend via de officiële website. Ajax heeft het contract van de aanvoerder, dat als speler nog doorliep tot medio 2024, in goed overleg ontbonden. Een contractontbinding hing al langer in de lucht. Als reden voor het vertrek van de Serviër wordt genoemd dat hij de selectie van Ajax niet goed genoeg vindt.

Ajax bevestigt transfer van Jurriën Timber: Bedrag kan oplopen tot maximaal 45 miljoen

Bron: ajaxfanzone.nl

Jurriën Timber vervolgt zijn loopbaan definitief bij Arsenal, zo maakt Ajax bekend via de officiële website. Ajax ontvangt een gegarandeerd bedrag van 40 miljoen euro voor de 22-jarige verdediger, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot maximaal 45 miljoen euro. Ook Arsenal maakt melding van de transfer. De Londenaren spreken van ‘een langdurig contract’ voor Timber, zonder dat te specificeren.

Het bizarre seizoen van Ricardo Moniz: van heldendaad tegen racisme tot ontslag in Hongarije

Bron: www.ad.nl

Ricardo Moniz is aan de slag in zijn vijftiende voetballand. Op het hoogste niveau van Kroatië wil de 59-jarige Rotterdammer zijn voetbalvisie uitdragen, talenten beter maken en iets achterlaten. Hij wil vooral ook zijn laatste klus in Hongarije zo snel mogelijk vergeten. Bij Zalaegerszegi TE moest hij een week voor de gewonnen bekerfinale plots vertrekken. ,,De eigenaar? Die was nergens te bekennen. Dan ben je een achterbakse klootzak.”

‘Spertsyan al aan Ajax verkocht; Na bekerfinale wordt het bekend gemaakt’

Bron: ajaxfanzone.nl

De trandsfer van Eduard Spertsyan naar Ajax lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Volgens de Russische commentator Roman Naguchev is het alleen wachten op de Russische bekerfinale met FK Krasnodar. “Maar volgens mij is Spertsyan al aan Ajax verkocht. Alleen is het vanwege de bekerfinale in Rusland nog niet aangekondigd”, vertelt Naguchev bij Match TV. ‘En wanneer Spertsyan deze ontmoeting wint, zullen ze aankondigen dat hij daarheen is verhuisd’, zo stelt Naguchev over de Armeense middenvelder van FK Krasnodar.

Pages

Subscribe to KNVB Beker