Davy Klaassen

Kudus en Danilo missen trainingskamp

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax is vrijdag afgereisd naar München, waar het zaterdag in actie komt tegen Bayern. Daarna reist de ploeg door naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Dat wordt op 31 juli afgesloten met een duel met RB Leipzig.

Tijdens het trainingskamp zijn ook alle Oranje-internationals weer van de partij. Zo is ook Daley Blind weer aangesloten. Toch ontbreken er ook een paar opvallende namen. Zo is Mohammed Kudus er niet bij. De Ghanees kampte afgelopen seizoen steeds met blessureleed en dat lijkt nu weer het geval. Ook Danilo is er niet bij.

Ajax met 21 spelers naar Oostenrijk

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax reist met 21 spelers af naar het Oostenrijkse Bramberg waar men voor aankomende week een trainingskamp heeft belegd. Op de heenreis stopt men nog even in München waar men morgenmiddag (zaterdag) een oefenwedstrijd speelt tegen Bayern München welke vanaf 16:30 uur live te volgen is op Ziggo Sport. In Bramberg zal Ajax op zaterdag 31 juli aantreden tegen Red Bull Leipizg. Youri Baas, Youri Regeer, Kenneth Taylor, Victor Jensen, Kian Fitz-Jim en Ar’jany Martha krijgen van Erik ten Hag een (extra) kans om zich te bewijzen.

Timber bij definitieve EK-selectie

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Bondscoach Frank de Boer maakte woensdagmiddag zijn definitieve selectie voor het EK bekend. Een spannend moment, vooral voor Jurriën Timber. De verdediger mocht zich voor het eerst bij het grote Oranje melden, maar had ook nog kans om tussen wal en schip te vallen. De definitieve selectie voor het EK met Jong Oranje moest al eerder ingeleverd worden. Als hij bij het grote Oranje zou afvallen, zou hij dus helemaal geen toernooi kunnen spelen deze zomer.

Vijf Ajacieden in definitieve EK-selectie Oranje

Bron: ajaxfanzone.nl

Bondscoach Frank de Boer heeft de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Daarin zitten vijf Ajacieden: Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. Uit de voorlopige selectie moesten nog 8 spelers afvallen. Dat zijn: Marco Bizot, Steven Bergwijn, Anwar El Ghazi, Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Jeremiah St Juste, Kenny Tete en Tonny Vilhena. Voor Timber, Gravenberch en Klaassen betekent het de eerste keer dat zij deelnemen aan een eindtoernooi met Oranje.

Tadic door De Telegraaf verkozen tot speler van het jaar, Klaassen wint zilveren schoen

Bron: ajaxfanzone.nl

De 34 ex-internationals en rapporteurs hebben Ajax-aanvoerder Dusan Tadic uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Tadic werd met een overgrote meerderheid van stemmen uitgeroepen als winnaar en ontvangt de gouden schoen. Ook Davy Klaassen viel in de prijzen en hij heeft de zilveren schoen gewonnen. Klaassen werd een aantal jaren eerder al tijdens het grote voetbalgala gekroond tot beste speler van de Eredivisie. Nu wint hij meteen na zijn terugkeer van buitenlandse avonturen weer een prijs. De bronzen schoen werd uiteindelijk uitgereikt aan Donyell Malen.

Voorselectie Oranje: Timber mag dromen van EK

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frank de Boer heeft vrijdagmiddag de voorselectie van Oranje voor het EK bekendgemaakt.

Daarin zijn 5 Ajacieden opgenomen: Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Daley Blind. Voor Timber is het voor het eerst dat hij opgeroepen kan worden voor Oranje. Hij mag de komende 2 weken dus dromen van het EK.

Op 26 mei maakt De Boer de definitieve selectie bekend. Van de 34 spelers in de voorlopige selectie blijven er dan nog 26 spelers over.

Pages

Subscribe to Davy Klaassen