Penalty

Excelsior pakt in extremis punt tegen Vitesse, Roda-keeper Bucker geeft assist bij late gelijkmaker in derby

Vitesse heeft zich zondagmiddag niet weten te verzekeren van een tweede overwinning in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis koersten de Arnhemmers lang af op een zege, maar in blessuretijd kwamen de bezoekers langszij via een benutte penalty: 1-1. Dat was ook de eindstand bij de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC, nadat de club uit Kerkrade in de 97ste minuut scoorde. Roda-doelman Koen Bucker had bij de gelijkmaker een belangrijke rol.

LIVE Keuken Kampioen Divisie | Excelsior pakt in blessuretijd punt tegen Vitesse, straks Limburgse derby met VVV en Roda JC

Vitesse heeft zich zondagmiddag niet weten te verzekeren van een tweede overwinning in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis koersten de Arnhemmers lang af op een zege, maar in blessuretijd kwamen de bezoekers langszij via een benutte penalty: 1-1. Later vanmiddag spelen VVV-Venlo en Roda JC de Limburgse derby. Die wedstrijd volg je vanaf 16.45 uur in onze livewidget hierboven.

LIVE Keuken Kampioen Divisie | Excelsior pakt in blessuretijd punt tegen Vitesse, volg hier de tussenstand bij VVV-Roda

Jong Ajax ruim langs FC Eindhoven dankzij twee treffers Rijkhoff en een van onnavolgbare Faberski

Jong Ajax heeft zaterdagmiddag op bezoek bij FC Eindhoven de eerste competitiezege van het seizoen weten te boeken. Julian Rijkhoff was goed voor twee treffers. Invaller Jan Faberski zorgde met een fraaie treffer, en zijn eerste in het betaald voetbal, voor een mooi slotakkoord: 0-3. Jong Ajax staat na drie duels derde met vijf punten, FC Eindhoven blijft tweede na de eerste nederlaag.

Ajax-trainer Francesco Farioli na nederlaag bij NAC: ‘Als ik terug kon in de tijd koos ik voor hetzelfde team’

Ajax-trainer Francesco Farioli had geen spijt van de keuzes die hij maakte in Breda, waar zijn team vanavond met 2-1 verloor van NAC. Hij begon met acht andere spelers dan afgelopen donderdag, toen Ajax na 34 strafschoppen won van Panathinaikos. ,,Als ik twee uur terug kon in de tijd zou ik nog steeds dezelfde keuzes maken. Soms moeten we onze emoties even opzijzetten. Ik maak altijd de beste keuzes voor het team en voor de club”, zei de 35-jarige Italiaan.