Gele kaart

Future Cup dag 1: Ajax wint van Manchester City en speelt gelijk tegen Partizan

Bron: ajaxfanzone.nl

Het is Pasen en dus is er het traditionele Future Cup toernooi voor spelers O17 op De Toekomst. Ajax O17 startte het toernooi zaterdag in groep A met een overwinning op Manchester City (3-1) en een gelijkspel tegen Partizan FK (1-1).

In de eerste wedstrijd kwam Manchester City op voorsprong. na rust boog Ajax de wedstrijd volledig om al was het qua spel vertekend. De mooie acties kwamen van de kant van City maar Ajax was gewoonweg efficiënter. Uit een hoekschop viel de gelijkmaker. Daarna speelde Ajax de schroom van zich af en sloeg nogmaals twee keer toe.

Van ’t Schip: ‘Het was een goede teamprestatie, maar we hebben nog een wedstrijd te spelen’

Bron: ajaxfanzone.nl

John van ’t Schip liet na afloop van de 0-0 wedstrijd tegen Aston Villa weten tevreden te zijn. Schip zag zijn ploeg degelijk en georganiseerd spelen. ‘Het was een goede teamprestatie, maar we hebben nog een wedstrijd te spelen. De helft van de confrontatie moet nog gespeeld worden. Maar we hadden wel kunnen winnen. We zijn nu halverwege dit tweeluik.

Ajax verrast iedereen en doet zichzelf met doelpuntloos gelijkspel zelfs tekort tegen Aston Villa

Bron: ajaxfanzone.nl

Iedereen wist het eigenlijk zeker; Ajax zou geen schijn van kans hebben tegen Aston Villa. het was alleen nog de vraag hoe hoog de nederlaag zou uitvallen. Maar in de sfeervolle Johan Cruijff ArenA liet het elftal van John van ’t Schip zich van zijn beste kant zien. Op het doelpuntloze gelijkspel was niks af te dingen (0-0). Sterker nog, als één club aanspraak op de overwinning mocht maken, dan was het Ajax.

Ajax introduceert nieuwe spelregels voor de Future Cup

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax zal, net als vorig jaar, tijdens de editie van de Future Cup enkele nieuwe spelregels testen, zo heeft de club dinsdagmiddag bekend gemaakt via de officiële website. De self-pass wordt ingevoerd en ook zuivere speeltijd is, net als de editie van vorig seizoen, van toepassing. Ook zullen er tijdstraffen van 4 minuten uitgedeeld worden in plaats van gele kaarten. Om de snelheid van het spel nog meer te bevorderen, mogen teams ongelimiteerd wisselen.

Sparta hanteert de botte bijl om Couhaib Driouech af te stoppen: ‘Niet de meest sportieve manier’

Bron: www.ad.nl

Couhaib Driouech werd zaterdagavond flink gezocht door de spelers van Sparta op Het Kasteel. Na vier overtredingen en gele kaarten moest Driouech geblesseerd van het veld, waarna Sparta nog met 4-2 won na een snelle 0-2 achterstand in de Rotterdamse derby. ,,Ik had het idee dat ik werd gezocht, dat was geen fijn gevoel”, zei Driouech na afloop bij ESPN.

Pages

Subscribe to Gele kaart