UEFA

25 jaar SV Ajax: ‘Teleurstelling mag je laten horen’

Bron: www.ajaxlife.nl

Aanvankelijk had Van Gaal helemaal niets met het Ajaxpubliek © Archief Ajax

Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment om terug te blikken op onze eigen levensloop. Vijf jaar geleden spraken we voor Ajax Life met Louis Van Gaal over zijn kijk op SV Ajax.

De Supportersvereniging Ajax kende een ongekende groei in de succesvolle jaren onder erelid Louis van Gaal. Ajax veroverde de wereld en de supportersvereniging profiteerde mee. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd.

Oranje Leeuwinnen stijgen naar eerste plaats op UEFA-ranking

Bron: www.ad.nl

De Nederlandse voetbalsters werden vorig jaar al Europees kampioen en mogen zich nu ook de nummer één van de Europese ranglijst noemen. Op de zogeheten coëfficiëntenlijst die de Europese bond UEFA bijhoudt, heeft Oranje de eerste plaats overgenomen van Engeland. Deze ranking is gebaseerd op de wedstrijden voor het WK 2015, het EK 2017 en in de kwalificatiereeks voor het WK 2019 in Frankrijk.

OUD WIJF GENAAID

Bron: www.afca.nl

Het oosters fenomeen karma heeft haar knapste gezicht weer eens laten zien. In de kwartfinale van de Champions League kreeg het Italiaanse Juventus op magistrale wijze onderuit de boontje komt om zijn loontje zak. Waar de maffia dacht een wonder te kunnen verrichten door Real Madrid (ook geen heldenclub maar je kunt niet alles hebben..) in eigen huis het bal der multinationals uit te knikkeren, dacht de Engelse referee Oliver daar even heel anders over. De fluitist heeft ongetwijfeld een aangeboren sympathie voor Ajax.

Vijf Ajacieden op lijstje slechtste spelers Premier League

Bron: www.ajaxlife.nl

Sanogo vinden we terug op een plekje in de middenmoot. © Pro Shots

We komen regelmatig lijstjes tegen waarop talenten van de toekomst worden gepresenteerd. En vaak spotten we diverse Ajacieden. Ook nu spotten we diverse spelers die een link hebben met Ajax. Maar dan wel op een heel ander lijstje.

Het Engelse voetbalblad FourFourTwo maakte een overzichtje van de vijftig slechtste voetballers die in de Premier League hebben gespeeld. De meeste publicaties hebben niet zo veel op met fanbeleving, maar FourFourTwo juist wel.

Ajax Jeugd: O17 boekt opnieuw zege, O16 wint topper van PSV

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax O17

Ajax O17 kwam zaterdagmiddag in actie tegen NEC/FC Oss O17. In Nijmegen stonden onder andere Brian Brobbey en Jurrien Timber in de basis. Beide talenten vielen vrijdag nog in bij Ajax O19 in de mini-Klassieker. Brobbey schoot de Amsterdammers vanaf de stip op een 0-1 voorsprong. De spits scoorde daarmee alweer zijn 20e doelpunt van het seizoen. Na de opvallende gelijkmaker wist Jurrien Timber de stand weer in het voordeel van de Ajacieden te brengen. Na een combinatie met Brobbey rondde hij goed af: 1-2.

Youth League: Feyenoord door, Ajax verliest na penalty's

Bron:

Feyenoord is doorgedrongen tot de achtste finales van de UEFA Youth League, de Champions League voor spelers tot 19 jaar. De Rotterdamse talenten wonnen dinsdag in een play-off (één wedstrijd) na een spectaculaire slotfase met 2-3 bij het Slowaakse FC Nitra. Ajax slaagde er niet in het voorbeeld van Feyenoord te volgen: het verloor na penalty's van Paris Saint-Germain.

Pages

Subscribe to UEFA