UEFA

Opmerking Koeman over UEFA irriteert Van Praag: ‘Sloeg nergens op’

Bron: www.ad.nl

Michael van Praag heeft Ronald Koeman hoog zitten, maar hij snapt niet waarom de trainer van FC Barcelona onlangs tijdens een discussie over de Super League verklaarde dat het de UEFA alleen maar om geld is te doen. ,,Hij had zich beter even in situatie kunnen verdiepen, dat zou Louis van Gaal wel hebben gedaan”, zegt de bestuurder die vorige maand als erelid afscheid nam van de Europese voetbalbond.

Wat verandert er voor Ajax met de nieuwe Champions League opzet?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De Champions League gaat er vanaf het seizoen 2024/25 heel anders uit zien, bijna niks blijft zoals het de afgelopen jaren was. De UEFA is met een nieuw plan gekomen en dat kan best wat veranderen voor het Nederlands voetbal en ook voor Ajax.

Er komen in totaal 4 tickets bij voor het miljardenbal, er komen dus 36 clubs die strijden om de eindzege in plaats van de 32. De 32 die er nu zijn blijven kijkend naar tickets hetzelfde, en de extra vier worden op de volgende manier verdeeld:

Engelse clubs trekken zich allemaal terug; Super League lijkt definitief van de baan

Bron: ajaxfanzone.nl

Alle Engelse clubs gaan zich terugtrekken uit het plan voor het vormen van een Super League. Chelsea, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool volgen daarmee het voorbeeld van Manchester City, dat eerder op de dinsdagavond een statement publiceerde. Arsenal biedt zijn excuses aan en spreekt van ‘een fout’. Volgens Sky Italia is het project momenteel stopgezet. Mundo Deportivo meldt dat de Engelse clubs van de UEFA een aanzienlijk geldbedrag hebben ontvangen om de Super League de rug toe te keren. The Athletic meldt dat ook AC Milan zich terugtrekt.

Ajax reageert op aankondiging Super League

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Zondagavond werd de Super League aangekondigd. Een toernooi waarin de grootste en rijkste teams van Europa het tegen elkaar op willen gaan nemen in een gesloten competitie. Het toernooi zou bestaan uit 20 teams, waarvan 15 teams een vaste plek hebben. De overige 5 teams kunnen elk jaar wisselen. Promotie en degradatie is niet mogelijk.

Pages

Subscribe to UEFA