Kasper Dolberg

Dolberg worstelt met vertrouwen: “Bang om weer geblesseerd te raken”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kasper Dolberg moest door een voet- en buikwandblessure maandenlang vanaf de kant toekijken, maar is inmiddels weer bijna helemaal terug. Toch worstelt de Deen nog met zijn fitheid en vertrouwen, zo vertelt hij in gesprek met de NOS.

“Ik stoei een beetje met het mentale gedeelte. Ik voel me nog niet helemaal vrij in mijn hoofd en dat zou wel moeten: dat hoort ook bij fit zijn”, zegt de 20-jarige spits van Ajax. “Ik durfde in het begin nog niet met de volle honderd procent een duel aan te gaan. Ik moet wel zeggen dat het veel beter gaat.”

Ten Hag: “Zullen proberen ons eigen spel te spelen”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Erik ten Hag werd op de persconferentie voorafgaand aan Bayern München-Ajax gevraagd naar het verschil met de selectie van vorig seizoen en de huidige selectie van de Amsterdammers. “We hebben meer ervaring in het team, waardoor de balans beter is. We hebben veel talent in het team, maar ook ervaren spelers in het team. De groep is daarnaast erg ambitieus. Dat maakt ons team beter ten op zichten van vorig seizoen.”

Endt: ‘Tegen ervaren tegenstanders kun je het beste voor Huntelaar kiezen’

Bron: www.voetbalzone.nl

Ajax staat dinsdagavond in de Champions League tegenover Bayern München en het is de vraag wie er in de punt van de aanval begint bij de Amsterdammers. Door de afwezigheid van Kasper Dolberg startte Klaas-Jan Huntelaar dit seizoen bijna alle wedstrijden vanuit de basis, maar inmiddels is de Deen weer wedstrijdfit en maakte hij afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard zijn

Ajax boekt moeizame zege op taai Fortuna Sittard richting Bayern

Bron: source

Ajax heeft zaterdagavond met de nodige moeite Fortuna Sittard opzij gezet. In een wedstrijd die maar niet los wilde branden, hadden de Amsterdammers aan twee momenten genoeg. Invaller Kasper Dolberg opende vlak na rust met vrijwel zijn eerste balcontact de score in Limburg, waarna Hakim Ziyech zo'n tien minuten voor tijd het pleit van Fortuna - dat alleraardigst voor de dag kwam - kon beslechten: 0-2.

Ajax reist met De Jong naar München

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax vertrekt maandag richting München voor de tweede UEFA Champions League wedstrijd. In de eerste speelronde werd er met 3-0 gewonnen van AEK Athene. Dinsdag staat er een tegenstander van een ander kaliber te wachten: Bayern München.

Ajax reist mét Frenkie de Jong en Max Wöber in de selectie af naar Duitsland. Het tweetal ontbrak afgelopen zaterdag wegens een kuitblessure en ziekte. Op de clubsite valt te lezen dat de middenvelder en de verdediger inmiddels fit genoeg zijn om mee af te reizen naar Duitsland. Ook Ryan Gravenberch zit in de selectie.

Pages

Subscribe to Kasper Dolberg