Kasper Dolberg

Voorbereiding Ajax op seizoen 2018/2019 gestart

Bron: www.ajaxlife.nl

Woensdag is de eerste veldtraining op De Toekomst. © Ajax Images

De vakanties zijn alweer voorbij en een deel van de Ajaxselectie meldde zich maandagmorgen fris en fruitig op sportpark De Toekomst voor de start van de voorbereiding op het seizoen 2018/2019.

Een nieuw seizoen met daarin een aantal nieuwe gezichten. Denk bijvoorbeeld aan de aanwinsten Perr Schuurs, Hassane Bandé en Zakaria Labyad. Ajax had graag gezien dat ook Lisandro Magallán present was, maar vooralsnog blijft onduidelijk of de transfer van de al medisch goedgekeurde Argentijn ooit nog rondkomt. Of afketst.

'Deens elftal lijkt op het Oranje van 2010'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nu het Nederlands elftal niet meedoet aan het WK zijn de ogen deze zomer vooral gericht op de Ajacieden bij andere landen. In het Deense elftal spelen met Lasse Schöne en Kasper Dolberg twee spelers van Ajax, maar de Scandinaviërs hebben ook enkele ex-Ajacieden rondlopen in de gelederen. In gesprek met oud-Ajacied Christian Poulsen blikt Ajax Showtime vooruit op het WK van de Denen.

Spoorboekje: voorbereiding Ajax met alle data en locaties

Bron: www.ajaxlife.nl

Ten Hag moet zijn mannen snel klaarstomen. © Ajax Images

Het WK is pas net onderweg, maar ook bij Ajax beginnen veel spelers aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maandag 18 juni staat de eerste training van Erik ten Hag alweer op het programma! Hieronder volgt een handig spoorboekje, zodat je precies weet hoe, waar en wat!

Dus pak je agenda, kalender of mobieltje en leg onderstaande info vast. Mogelijk wijzigt er de komende dagen nog het een en ander, maar voor nu zijn dit de zaken die bekend zijn.

Silooy: “Clubliefde bestaat niet meer”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Een leegloop dreigt deze zomer voor Ajax. Justin Kluivert mag zichzelf al speler van AS Roma noemen en het lijkt erop dat Hakim Ziyech hetzelfde pad gaat bewandelen. Matthijs de Ligt heeft al aangegeven te willen vertrekken uit Amsterdam en Europese topclubs strijden om Frenkie de Jong. De fans hopen in ieder geval dat Tagliafico en Dolberg nog een jaartje blijven in Amsterdam en dat zou zeker voor laatst genoemde goed zijn volgens Silooy.

Ajax beurt een miljoen euro dankzij kwartet WK-gangers

Bron: www.ajaxlife.nl

Ook voor Ziyech ontvangt Ajax 8.530 dollar per dag. © Pro Shots

Het is je vast niet ontgaan dat het WK op het punt van beginnen staat. Maar nog voordat de bal rolt, begon voor Ajax de teller al te lopen. Dankzij het afvaardigen van vier spelers komt de club in aanmerking voor allerlei financiële vergoedingen van de Fifa.

Het is en blijft soms een beetje een moeilijk verhaal dat de werkgever vakantie heeft, terwijl de werknemer in actie moet komen. Er spelen ook nog eens allerlei risico’s mee. Dan bedoelen we nog niet eens een transfer, eerder een blessure.

Ook handig: alle WK-wedstrijden met een Ajaxtintje!

Bron: www.ajaxlife.nl

De Belgen hopen een gooi naar de wereldtitel te kunnen doen. © Pro Shots

Het grote aftellen is nu echt begonnen, want donderdag begint het WK. Dat is al bijna. En ook al blijft Oranje thuis, er doen genoeg spelers van Ajax en oud-Ajacieden mee aan het toernooi. Omdat het leuk is om Ajaxspelers te volgen, doken wij even in het schema!

Er doet een kwartet spelers mee dat momenteel bij Ajax onder contract staat, maar als je in iets bredere zin kijkt naar de band van de club met WK-deelnemers, kunnen we dit lijstje nog wat verder uitbreiden.

Pages

Subscribe to Kasper Dolberg