FC Porto

Ajax in pot 2: Wie kunnen we loten en wie ontlopen we?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Chelsea won woensdagavond de Europa League en dat is goed nieuws voor Ajax. Als de Amsterdammers het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken, komen ze namelijk in pot 2 terecht in plaats van in pot 3.

Ajax ontloopt daarmee Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Napoli, Shakhtar Donetsk, FC Porto en Tottenham.

Het blijft mooi om alvast te mijmeren over wie Ajax dan wél kan treffen in de groepsfase, ook al is die nog niet bereikt. Daarom hieronder de complete potindeling:

UEFA legt Ajax boete van 52.500 euro op wegens wangedrag fans

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax moet een boete van 52.500 euro aan de UEFA betalen na incidenten bij de thuiswedstrijd in de kwartfinales tegen Juventus. Tijdens het Champions League-thuisduel tegen de Italianen gooiden supporters voorwerpen op het veld en werden tribunetrappen in de Johan Cruijff ArenA geblokkeerd, aldus de UEFA.Coach Erik ten Hag krijgt bovendien een waarschuwing omdat het heenduel tussen Tottenham Hotspur en Ajax te laat begon.

‘Ajax en Spurs azen op Porto-verdediger van 25 miljoen’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax en Tottenham Hotspur zijn niet alleen elkaars tegenstanders in de Champions League. De twee halve finalisten strijden namelijk ook beiden om de handtekening van Diogo Queirós, een 20-jarige centrumverdediger van FC Porto, zo meldt Record.

Volgens de Portugese krant verwacht Porto spoedig aanbiedingen te ontvangen voor Queirós, die een vastgestelde afkoopsom van 25 miljoen euro in zijn contract heeft staan. De Portugese topclub zou echter bereid zijn om te luisteren naar aanbiedingen van rond de 15 miljoen euro.

‘De Ligt speelt nog altijd grote rol in renovatieplannen Real Madrid’

Bron: www.voetbalzone.nl

Real Madrid legde vorige week vijftig miljoen euro neer om Éder Militão los te weken bij FC Porto en de Koninklijke heeft daardoor in ieder geval al één nieuwe centrale verdediger binnen voor het aankomende seizoen. Daar blijft het volgens Marca echter niet bij, aangezien de club van de teruggekeerde Zinédine Zidane nog minstens een extra stopper op zou willen

Loting kwartfinale Champions League, Ajax treft Juventus

Bron: ajaxfanzone.nl

De ballen zijn weer door de handen gegaan en Ajax mag in de kwartfinale van de Champions League beginnen tegen Juventus. De eerste wedstrijden worden op dinsdag 9 en woensdag 10 april gespeeld. Een week later zullen de terugwedstrijden gespeeld worden.

De uitslag van de loting:

Kwartfinale 1: Ajax – Juventus

Kwartfinale 2: Liverpool – FC Porto

Kwartfinale 3: Tottenham – Machester City

Kwartfinale 4: Barcelona – Machester United

Ajax loot Juventus in kwartfinales Champions League

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax neemt het in de kwartfinales van de Champions League op tegen Juventus. De Amsterdammers spelen het heenduel in de eigen Johan Cruijff ArenA. Mocht Ajax de halve finales bereiken, speelt het tegen de winnaar van het tweeluik tussen Tottenham Hotspur en Manchester City.

De heenwedstrijd in Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 10 april. Een week later, op dinsdag 16 april, speelt Ajax de return in Turijn. Mocht Ajax de finale van de Champions League weten te bereiken, speelt het 'thuis'. De finale wordt gespeeld op zaterdag 1 juni in Madrid.

Pages

Subscribe to FC Porto