Controlerende middenvelder

Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn beschermt spelers en steekt hand in eigen boezem

Bron: ajaxfanzone.nl

Maurice Steijn gooit vanavond in de eerste poule wedstrijd in de Europa League zijn opstelling op verschillende plekken om.  Het experiment met Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk als twee defensief ingestelde middenvelders pakte tegen FC Twente niet goed uit. Vanwege het diepteloopwerk van FC Twente hebben we heel bewust voor twee controlerende middenvelders gekozen. Maar misschien waren die middenvelders (Tahirovic en Mannsverk, red.) daar op dat moment nog niet klaar voor. Dat kan en kunnen we onszelf kwalijk nemen”, stak de Ajax-trainer de hand in eigen boezem.

Ajax lijkt volgende aanwinst spoedig te presenteren; keuring Sivert Mannsverk staat gepland

Bron: ajaxfanzone.nl

De komst van Sivert Mannsverk naar Ajax lijkt een kwestie van tijd te zijn. Voetbal International weet te melden dat Ajax spoedig de komst van de controlerende middenvelder rond hoopt te maken. Ajax en Molde FK, waar Mannsverk nog tot eind 2025 vastligt, zijn volop in onderhandeling over de transfer. De medische keuring staat al ingepland. Mannsverk kan voor vijf jaar tekenen in de Johan Cruijff ArenA. Mannsverk zou Ajax zo’n acht miljoen euro moeten kosten.

Grillitsch keert waarschijnlijk terug naar Hoffenheim

Bron: ajaxfanzone.nl

Florian Grillitsch keert waarschijnlijk terug naar Hoffenheim, zo meldt het Duitse Kicker. De middenvelder tekende het afgelopen seizoen een eenjarig contract bij Ajax, met een optie tot twee extra jaren maar dat werd geen succes. De controlerende middenvelder wist onder trainers Alfred Schreuder en John Heitinga nooit een vaste basisplaats te veroveren en daarnaast kampte hij  tegelijkertijd ook met enig blessureleed.

Zoon Mark van Bommel ruilt MVV in voor Belgische club

Bron: www.ad.nl

Thomas van Bommel (20), zoon van Antwerp-trainer Mark van Bommel, is dicht bij een overstap naar Patro Eisden. De verdedigende middenvelder, een soortgelijke speler als zijn vader, komt nu nog uit voor MVV. Hij speelde dit seizoen 14 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Patro, de club waar oud-Rode Duivel Stijn Stijnen trainer is, komt volgend seizoen uit in de Challenger Pro League, het tweede niveau in België.

Pages

Subscribe to Controlerende middenvelder