Europa League

Veranderingen Eredivisie: Onder andere twee teams degraderen rechtstreeks

Bron: ajaxfanzone.nl

De Eredivisie bracht woensdagochtend naar buiten dat de Eredivisie volgend seizoen op de schop gaat. Niet alleen de nummer achttien uit de Eredivisie maar ook de nummer zeventien degradeert rechtstreeks. Naast de kampioen promoveert ook de nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. De KNVN meldt nu dat de veranderingen in de Eredivisie nog niet vast staan. “De Eredivisie CV loopt nog enigszins voor de muziek uit”, zegt een woordvoerder van de KNVB.

Eredivisie op de schop: 2 degradanten en meer rekening houden met Europees voetbal

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De Eredivisie gaat komend seizoen al flink op de schop, zo blijkt. Één van de grootste veranderingen is dat er 2 rechtstreekse degradanten zullen zijn en de nummer 16 van de Eredivisie play-offs speelt.

Daarnaast zijn er nieuwe afspraken rondom Europees voetbal. Clubs die zich plaatsen voor een Europese groepsfase, stromen pas na de winterstop in in het KNVB bekertoernooi. Ook komt er meer flexibiliteit in het vaststellen van speeldagen, om clubs optimaal de laten presteren in Europa.

UEFA legt Ajax boete van 52.500 euro op wegens wangedrag fans

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax moet een boete van 52.500 euro aan de UEFA betalen na incidenten bij de thuiswedstrijd in de kwartfinales tegen Juventus. Tijdens het Champions League-thuisduel tegen de Italianen gooiden supporters voorwerpen op het veld en werden tribunetrappen in de Johan Cruijff ArenA geblokkeerd, aldus de UEFA.Coach Erik ten Hag krijgt bovendien een waarschuwing omdat het heenduel tussen Tottenham Hotspur en Ajax te laat begon.

Overmars al druk bezig met volgend seizoen: “We willen Donny niet kwijt”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De spelers en staf van Ajax sloot het lange en zware seizoen woensdagavond af met het behalen van de 34ste landstitel. Voor de selectie betekent dit dat ze eindelijk kunnen gaan uitrusten, maar voor Marc Overmars breken er drukke tijden aan. De directeur spelersbeleid heeft de uitdaging om volgend seizoen weer een even sterke selectie op de been te krijgen.

FC Groningen met hakken over de sloot naar play-offs

Bron: www.ad.nl

FC Groningen heeft zich ondanks een nederlaag (1-0) bij FC Emmen geplaatst voor de play-offs voor een ticket voor de Europa League. De formatie van coach Danny Buijs, rond de winterstop nog degradatiekandidaat, kon zich het verlies veroorloven omdat concurrent Willem II onderuit ging bij ADO Den Haag (6-2). ADO kwam daardoor in punten weliswaar gelijk met Groningen, maar heeft een minder doelsaldo.

Deze route moet Ajax afleggen op weg naar nieuwe Champions League-historie

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het was een heroïsche prestatie dit seizoen: vanuit de tweede voorronde stoomde Ajax op tot aan de halve finale van de Champions League. En hoewel het nu kampioen is geworden, is het opnieuw niet verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi. Er zullen weer voorrondes gespeeld moeten worden om de Champions League te bereiken, al zijn het er dit keer ‘maar’ 2. Dit is de route die Ajax moet afleggen.

Van den Brom krijgt gedroomde afscheid

Bron: www.ad.nl

John van den Brom kreeg in zijn lange periode als trainer van AZ vaak te horen dat het hem met zijn elftal maar niet lukte te winnen van een topclub. In zijn vijfde en laatste seizoen bewees de Amersfoorter, die naar FC Utrecht vertrekt, alsnog het tegendeel. Na de thuiszege op Ajax (1-0) halverwege maart, versloegen de Alkmaarders zondag PSV met dezelfde cijfers. AZ is daardoor zeker van de vierde plaats en een plek in de voorronde van de Europa League.

AZ kan PSV met 'superfitte groep’ bestrijden

Bron: www.ad.nl

AZ werkt met een volledig fitte selectie toe naar de thuiswedstrijd zondag tegen PSV. Trainer John van den Brom beschikt naar eigen zeggen over ,,een superfitte'' groep spelers. AZ heeft in principe aan een gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van de vierde plaats in de eredivisie en daarmee rechtstreekse plaatsing voor de voorrondes van de Europa League.

Pages

Subscribe to Europa League