Europa League

EK-succes Oranje zorgt dat Ajax zowel Brobbey als Bergwijn mist tijdens cruciale Europese wedstrijden

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax kan tijdens de cruciale Europa League-voorronde tegen het Servische FK Vojvodina (25 juli en 1 augustus) ‘sowieso’ niet beschikken over Brian Brobbey en Steven Bergwijn, zo meldt althans  Tim van Duijn van Voetbal International maandagochtend . Oorzaak is het succes van het Nederlands elftal op het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman plaatste zich zaterdag voor de halve finale van het eindtoernooi.

Ajax verliest eerste oefenwedstrijd onder nieuwe trainer Farioli van PEC Zwolle

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen teleurstellend begonnen. Debuterend hoofdtrainer Francesco Farioli verloor zijn eerste oefenwedstrijd met 0-1 van PEC Zwolle. Ajax speelde de oefenwedstrijd op sportcomplex De Toekomst. Farioli koos voor een 4-3-3-formatie en stelde een mix van ervaren krachten en jonge talenten op. Ajax speelde voor het eerst in het nieuwe thuistenue, dat zij eerder op vrijdag presenteerden.

Ajax loot FK Vojvodina in tweede voorronde Europa League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax neemt het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen het Servische FK Vojvodina, zo heeft de loting vanmiddag uitgewezen. Ajax speelt de heenwedstrijd op donderdag 25 juli in de Johan Cruijff ArenA. Op donderdag 1 augustus wordt de return in Servië gespeeld, niet in Novi Sad, maar in Backa Topola. Bij winst kwalificeert Ajax zich voor de derde voorronde van het Europese clubtoernooi. Die wedstrijden zijn op 8 en 15 augustus. Daarna volgen de play-offs op 22 en 29 augustus. Het hoofdtoernooi begint in de laatste week van september.

Pages

Subscribe to Europa League