Europa League

Strijdvaardige VDSar: 'Niet aan de orde om op te stappen'

Bron: www.ajaxlife.nl

Sar wil zijn zaakjes komend seizoen snel op orde hebben. © Pro Shots

Drie trainers in anderhalf jaar, een Ajaxonwaardige snelle Europese eliminatie en bovenal het opnieuw missen van de landstitel. Algemeen directeur Edwin van der Sar ligt zwaar onder vuur, maar is te strijdvaardig om de handdoek te werpen. “Ik ben eindverantwoordelijk. Daarvoor loop ik zeker niet weg, maar het is niet aan de orde om op te stappen.”

Door Sander Zeldenrijk

Telegraaf: Van der Sar kop van Jut; Overmars en Ten Hag krijgen wel vertrouwen

Bron: ajaxfanzone.nl

De Telegraaf meldt dat binnen de vereniging Ajax, met 73 procent van de aandelen grootaandeelhouder van de NV Ajax, openlijk wordt gesproken over alle vermeende missers van algemeen directeur Edwin van der Sar. Dit zou Van der Sar voor zijn voeten geworpen krijgen als aan het einde van het seizoen het reguliere ‘beoordelingsgesprek’ met de raad van commissarissen en de bestuursraad staat gepland. Onder meer zal er dan gesproken worden over de ‘affaires Jonk en Bosz’ en de aanstelling van Marcel Keizer.

Blind over finale: 'Voor mij een dubbel gevoel'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Aankomende zomer is het alweer vier jaar geleden dat Daley Blind Ajax verliet voor Manchester United. Hoogste tijd dus voor Ajax Showtime om eens te vragen hoe het gaat met de verdediger, hoe het leven bevalt in Manchester en wat zijn plannen voor de toekomst zijn. In deel 2 van het drieluik vertelt hij uitgebreid over de bijzondere Europa League-finale tussen Manchester United en Ajax.

Blind geniet: 'Nog altijd vertrouwen van ManU'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Aankomende zomer is het alweer vier jaar geleden dat Daley Blind Ajax verliet voor Manchester United. Hoogste tijd dus voor Ajax Showtime om eens te vragen hoe het gaat met de verdediger, hoe het leven bevalt in Manchester, hoe hij de Europa League-finale tegen Ajax beleefde en wat zijn plannen voor de toekomst zijn. In deel 1 van het drieluik vertelt hij uitgebreid hoe hij zijn tijd in Manchester tot nu toe heeft ervaren.

Ajax gooit wat lijntjes uit in aanloop naar transferzomer

Bron: www.ajaxlife.nl

Overmars en zijn telefoon gaan weer drukke tijden tegemoet. © Pro Shots

Ajacieden met een geoefend oog kunnen voorspellen dat er in de zomer veel staat te gebeuren op het transferfront. Ajax raakt spelers kwijt en de selectie is al niet zo breed als we graag zouden willen, dus er moet veel gebeuren. Voor Marc Overmars is de drukte begonnen.

Aangezien Ajax waarschijnlijk tweede gaat worden, moet het zich via een voorronde plaatsen voor de groepsfase van een Europees toernooi. Ajax voetbalt eerst om een plekje in de Champions League, maar dat wordt moeilijker dan ooit.

Column: De laatste keer dat Ajax 118 jaar bestond

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op 18 maart vierde Ajax zijn 118-jarig bestaan. Dit is vaak reden om terug te kijken, de archiefkasten in te duiken op zoek naar opvallende statistieken en mooie verhalen van vroeger op te halen. Ook ik dook in de dagen na het jubileum in de annalen om te kijken hoe Ajax er voorstond ten tijde van de laatste keer dat Ajax 118 jaar bestond. Daarvoor moeten we helemaal terug naar het seizoen ‘17/’18. De laatste keer dat Ajax 118 jaar bestond was namelijk in 2018, zo’n 118 jaar na de oprichting in1900. Ik stuitte op de meest merkwaardige verhalen.

Pages

Subscribe to Europa League