Europa League

Onze Trots: 'Deze lichting misschien beter dan '95'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. In deel 20 spreken wij met Gregory Sedoc, voormalig Olympisch atleet en deelnemer van Expeditie Robinson 2018.

‘Ajax drie keer zoveel kans op volgende ronde CL bij groepswinst’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax en Bayern München nemen het aanstaande woensdag in de Johan Cruijff ArenA tegen elkaar op tijdens de laatste Champions League-groepswedstrijd. Beide ploegen hebben zich al geplaatst maar dit betekent echter niet dat er niets meer op het spel staat. In de rubriek ‘Durf te vragen‘ op Voetbalzone legt Opta-analist Joris van den Ban uit wat het statistische verschil is tussen de eerste en de tweede plek in de poule.

Het Marcel Keizer-effect in de Europa League: 1-6 zege bij Qarabag

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Onlangs werd Marcel Keizer aangesteld bij Sporting Portugal, dat kort daarvoor de trainer had ontslagen vanwege tegenvallende prestaties. Keizer debuteerde vorige week met een zege in de beker, maar donderdag wachtte de eerste serieuze tegenstander.

Hij reisde met Sporting af naar Azerbeidzjan voor het duel met Qarabag. En dat was niet voor niets: er werd met maar liefst 1-6 gewonnen en daarmee stelden Keizer en zijn ploeg overwintering in Europa veilig.

Wie kan Ajax treffen in achtste finales CL?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nu Ajax zich definitief heeft geplaatst voor de achtste finales van de Champions League is het interessant om eens te kijken wie Ajax kan loten in de volgende ronde van het miljardenbal. De Amsterdammers zijn sowieso tweede, maar kunnen bij een zege op Bayern München in de laatste groepswedstrijd nog als eerste eindigen.

Dit artikel zal geregeld worden voorzien van een update.

Ajax alleen bij winst op Bayern München groepswinnaar Groep E

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax speelt over twee weken de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en dan komt koploper Bayern München op bezoek. De ploeg uit Duitsland versloeg Benfica met maar liefst 5-1 waardoor Benfica na de winterstop in de Europa League speelt. Ajax kan dus nog steeds als groepswinnaar eindigen maar dan zal het de thuiswedstrijd tegen Bayern München moeten winnen. 

Stand Groep E.1. Bayern Munchen 5-132. Ajax 5-113. Benfica 5-44. AEK 5-0

Van der Sar lyrisch over Onana: ‘Hij is extreem waardevol, ik vind hem fantastisch’

Bron: ajaxfanzone.nl

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft zich lyrisch uitgelaten over André Onana. “Ik vind André fantastisch”, aldus Van der Sar in gesprek met Goal. “Hij kwam op achttien- of negentienjarige leeftijd naar Ajax. En door zijn ontwikkeling en zijn natuurlijke kwaliteiten, zoals zijn snelheid en reactievermogen, heeft hij zich gemanifesteerd als een geweldige doelman. De wijze waarop hij zich liet zien in zijn eerste jaar, met ook een Europa League-finale op zak, betekende een geweldige start. Daarnaast is het ook nog eens een geweldige gast.”

De vergeten voetballer #6: Felix Gasselich

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 6 van deze rubriek richten wij onze aandacht op Felix Gasselich. De voetballer die een ongelofelijke techniek bezat, maar het helaas bij Ajax nooit waar kon maken.

Pages

Subscribe to Europa League