Europa League

Overzicht: Wat weten we van Dinamo Kiev?

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na de prachtige 3-0 overwinning op Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League is het nu tijd om vooruit te kijken naar Ajax' volgende tegenstander op weg naar het hoofdtoernooi van het miljardenbal. De Amsterdammers treden in de play-offs aan tegen Dinamo Kiev. Maar wat weten we tot nu toe van de Oekraïners? Ajax Showtime zet het op een rij.

Juichen in het kwadraat dankzij Huntelaar en De Ligt!

Bron: www.ajaxlife.nl

Het was de voorronde en de tegenstand kwam slechts uit België, maar wat een heerlijk Europees avondje hebben we achter de rug! Een avondje waar we met veel plezier aan terugdenken en een avondje dat naar meer smaakt. Ajax rolde Standard Luik met 3-0 op!

Het gebeurt niet vaak dat Ajax een Europese wedstrijd omzet in winst met een marge van drie doelpunten verschil. Zoiets gebeurt alleen in de halve finale van de Europa League. Zo ver is het nog lang niet, maar het gejubel was er niet minder om!

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Standard Luik

Bron: www.ajaxlife.nl

Hopelijk zien we dergelijke taferelen dinsdagavond ook! © Ajax Images

De return tegen Standard Luik is er op voorhand eentje met vol de druk erop. Ajax liet in België een riante 0-2-voorsprong verdampen, waardoor het een week later op 2-2 aan de terugwedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint. Hieronder sommen we drie dingen op die aardig zijn om te weten in aanloop naar Ajax - Standard.

Slowaak Kruzliak fluit Ajax – Standard Luik

Bron: ajaxfanzone.nl

De Slowaak Ivan Kruzliak fluit dinsdagavond de wedstrijd tussen Ajax en Standard Luik, zo heeft de UEFA bekendgemaakt. Kruzliak is voor Ajax geen onbekende scheidsrechter want in 2017 floot de Slowaak de met 2-0 gewonnen wedstrijd in de Europa League tegen FC Kopenhagen. Kruzliak zal dinsdagavond worden bijgestaan door de assistent-arbiters Tomas Somolani en Branislav Hancko. Filip Glova is aangewezen als vierde official.

Bron: Ajax.nl

Lang lacht Vilhena uit: 'Geen Europa League voor jou'

Bron: www.ajaxlife.nl

En nu maar hopen dat Lang niets over Ajax afroept... © Pro Shots

Er zijn heus wat Feyenoorders met verstand van voetbal. Een enkeling wees erop dat AS Trencin het Ajax van het Oostblok is. En Feyenoord wint vrijwel nooit van welk Ajax dan ook. Dat bleek. Het werd 4-0... Noa lang kon er de humor wel van inzien.

Lang is een opvallende speler van Ajax, al is het maar omdat hij Rotterdammer is. Lang gaat rustig in een Ajaxshirt over straat in de havenstad, zoals hij vroeger in de jeugd van Feyenoord ook wel eens in Ajaxkledij rondliep.

Pages

Subscribe to Europa League