Europa League

‘Ajax moet stunten om rechtstreekse plaatsing voor CL te behouden’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax weet 5 maart wat het moet doen na de 1-2 thuisnederlaag tegen Real Madrid, maar ook de coëfficiëntenranglijst van de UEFA speelt een rol bij deze wedstrijd. Club Brugge heeft namelijk in de Europa League met 4-0 verloren van Red Bull Salzburg en daardoor heeft Nederland de elfde positie van de coëfficiëntenranglijst van de UEFA aan Oostenrijk verloren. Alleen een stunt van Ajax tegen Real Madrid kan de kampioen van volgend seizoen in de Eredivisie nog aan een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League helpen.

UEFA-ranglijst: Nederland juicht vanavond voor Inter en Club Brugge

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het lijken 2 onbeduidende potjes in de zestiende finale van de Europa League vanavond: Inter – Rapid Wien en Red Bull Salzburg – Club Brugge. Maar niets is minder waar, want Oostenrijk is dé concurrent van Nederland op de UEFA-ranglijst. Nederland zal Oostenrijk voor moeten blijven, want dan is de Nederlandse kampioen van 2019/2020 verzekerd van een plekje in de Champions League. We zetten de scenario’s op een rijtje.

Ajax – Real Madrid: Skomina vervangt zieke Marciniak

Bron: ajaxfanzone.nl

Szymon Marciniak zal aankomende woensdag niet optreden als scheidsrechter bij de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid. De Poolse arbiter heeft zich ziek afgemeld bij de UEFA en zal worden vervangen door Damir Skomina. De arbiter uit Slovenië floot in 2017 de finale van de Europa League tussen Ajax en Manchester United. Volgens de laatste berichten zal Marciniak nu gaan fungeren als VAR.

Bron: UEFA

Update: Niet Marciniak maar Skomina fluit Ajax – Real

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid staat woensdagavond onder leiding van de Pool Szymon Marciniak. In de knock-outfase maakt de VAR zijn intrede in de Champions League.

Marciniak zal geassisteerd worden door zijn landgenoten Pawel Sokolnicki en Tomasz Listkiewicz, Tomasz Musial is vierde official en Pawel Gil en Pawel Raczkowski zullen de VAR bemannen.

Overmars: “Heb er vrede mee dat je bij Ajax niet kunt bouwen aan lange termijn”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft inmiddels al heel wat jaren geen prijzen meer gewonnen en zo langzamerhand wordt ook Marc Overmars daarop aangekeken. “Het is natuurlijk niet goed, duidelijk. Maar ik geniet wel van Ajax. De wedstrijden die we gespeeld hebben, op een paar ketsers na, zijn gewoon mooi. Al ben ik hier in dienst, ik kijk er ook naar als voetballiefhebber. Dat vind ik heel belangrijk”, vertelt hij aan NRC.

Pages

Subscribe to Europa League