Europa League

Ajax loot Sturm Graz in 2e voorronde CL

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft in de tweede voorronde van de Champions League het Oostenrijkse Sturm Graz geloot. Het eerste duel wordt in Amsterdam afgewerkt.

De Amsterdamse club had de mogelijkheid om PAOK Saloniki en Sturm Graz te loten. De Grieken, waartegen Ajax aan het begin van hun succesvolle Europese campagne twee seizoenen geleden al speelde, kwamen uit de koker als opponent tegen FC Basel.

'Deens elftal lijkt op het Oranje van 2010'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Nu het Nederlands elftal niet meedoet aan het WK zijn de ogen deze zomer vooral gericht op de Ajacieden bij andere landen. In het Deense elftal spelen met Lasse Schöne en Kasper Dolberg twee spelers van Ajax, maar de Scandinaviërs hebben ook enkele ex-Ajacieden rondlopen in de gelederen. In gesprek met oud-Ajacied Christian Poulsen blikt Ajax Showtime vooruit op het WK van de Denen.

Uefa staat biertje drinken toe tijdens Europese avondjes!

Bron: www.ajaxlife.nl

Voortaan niet alleen meer buiten, maar ook binnen een biertje doen! © De Brouwer

We hebben nieuws waar je ongetwijfeld vrolijk van wordt. De Uefa heeft het verbod op alcohol schenken tijdens Europese avondjes opgeheven. Dit betekent dat er in de Johan Cruijff Arena alcohol mag worden geschonken als Ajax Europees voetbal speelt.

Rondom potjes in de eredivisie wordt over het algemeen niet zo moeilijk gedaan over het nuttigen van alcohol. Bij een enkel risicopotje wordt evenementenbier geschonken. Tot dusver was dit rondom een Europese wedstrijd helaas regel en geen uitzondering.

Al 20.000 Ajacieden hebben zin in Europese avondjes

Bron: www.ajaxlife.nl

Met een beetje mazzel hangt in juli het bordje 'uitverkocht' aan de deur. © Sjoerd Tullenaar

De teller van blinde passe-partouts voor twee Europese thuisduels is de teller van ruim 20.000 gepasseerd. Dat is best een prima score, zo middenin het niemandsland tussen het oude en het nieuwe seizoen.

De kaartverkoop is nu zo'n dag of vijf aan de gang en al ruim 20.000 Ajacieden zijn deze zomer van plan om twee keer naar de Johan Cruijff Arena af te reizen en Ajax aan te moedigen. De club kan alle steun gebruiken in de jacht op een ticket voor een van de twee Europese toernooien.

Pages

Subscribe to Europa League