Arsenal

‘Arsenal wil Onana overnemen voor €8 miljoen’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Arsenal zou Andre Onana deze zomer willen overnemen van Ajax, zo meldt Goal. De Londense club zou € 8 miljoen over hebben voor de doelman, die momenteel geschorst is.

De schorsing van Onana loopt nog tot februari 2022 en dat is dan ook een belangrijke factor bij een eventuele transfer. Er loopt nog een zaak bij het CAS om de schorsing van Onana te verkorten, de uitspraak daarvan wordt in juni verwacht. Arsenal kijkt daar met veel interesse naar: of de club Onana daadwerkelijk deze zomer wil kopen, is deels daarvan afhankelijk.

Engelse clubs trekken zich allemaal terug; Super League lijkt definitief van de baan

Bron: ajaxfanzone.nl

Alle Engelse clubs gaan zich terugtrekken uit het plan voor het vormen van een Super League. Chelsea, Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool volgen daarmee het voorbeeld van Manchester City, dat eerder op de dinsdagavond een statement publiceerde. Arsenal biedt zijn excuses aan en spreekt van ‘een fout’. Volgens Sky Italia is het project momenteel stopgezet. Mundo Deportivo meldt dat de Engelse clubs van de UEFA een aanzienlijk geldbedrag hebben ontvangen om de Super League de rug toe te keren. The Athletic meldt dat ook AC Milan zich terugtrekt.

Ajax heeft 98% kans op kwartfinale, 30% kans op finale

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na de 3-0 zege van donderdagavond heeft Ajax een fantastische uitgangspositie om de kwartfinale te halen. De statistici van FiveThirtyEight rekenden de kansen van Ajax door en de cijfers zijn duidelijk. De kans dat Ajax de kwartfinale haalt, is maar liefst 98%.

Om tot dat getal te komen, wordt gekeken naar de sterkte van beide teams en historische resultaten. Dus bijvoorbeeld: hoe vaak ging een team dat het thuisduel met 3-0 won door? Bijna altijd dus.

Pages

Subscribe to Arsenal