FC Kopenhagen

Alle mogelijke tegenstanders voorronde CL bekend

Bron: www.ajaxshowtime.com

Alle mogelijke tegenstanders voor Ajax in de voorrondes van de Champions League zijn nu officieel bekend. De Amsterdamse club stroomt zelf in de derde voorrondes in, maar daarvoor worden er al heel wat wedstrijden afgewerkt in de eerdere kwalificatierondes.

Het Champions League-seizoen 2019/2020 begint officieel met een mini-toernooi dat plaatsvindt tussen 25 en 28 juni. Lincoln Red Imps, FC Santa Coloma, Tre Penne en Feronikeli nemen het middels een toernooi op tegen elkaar, waarna de winnaar zich plaatst voor de eerste kwalificatieronde van de Champions League.

Deze route moet Ajax afleggen op weg naar nieuwe Champions League-historie

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het was een heroïsche prestatie dit seizoen: vanuit de tweede voorronde stoomde Ajax op tot aan de halve finale van de Champions League. En hoewel het nu kampioen is geworden, is het opnieuw niet verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi. Er zullen weer voorrondes gespeeld moeten worden om de Champions League te bereiken, al zijn het er dit keer ‘maar’ 2. Dit is de route die Ajax moet afleggen.

De vergeten voetballer #8: Christian Poulsen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De vergeten voetballer is een speler, die in dienst van Ajax is geweest en die op ons als supporters een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Of een Ajax-voetballer waar wij goede en warme herinneringen aan hebben beleefd, een voetballer die bekend is geworden door een incident of gewoon om zijn verdiensten voor onze mooie club. In deel 8 van deze rubriek richten wij onze aandacht op de Deense krijger: Christian Poulsen. 

‘Deense vleugelspeler Robert Skov in beeld bij zowel Ajax als PSV’

Bron: ajaxfanzone.nl

De Deense vleugelspeler Robert Skov staat volgens het Italiaanse Corriere dello Sport in de nadrikkelijke belangstelling van zowel Ajax als PSV. De 22-jarige Skov maakte afgelopen januari de overstap van Silkeborg IF naar Kopenhagen voor 1 miljoen euro en is aan een uitstekend seizoen bezig bij Kopenhagen. In 16 competitiewedstrijden is de 22-jarige aanvaller al goed voor 9 doelpunten en 4 assists. Skov, die een fantastisch linkerbeen heeft, speelt het liefste op de rechtsbuitenpositie. FC Kopenhagen zelf is ook nog actief in de Europa League, daarin scoorde Skov ook al.

‘Ajax volgt Doan op de voet’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hoewel FC Groningen dit seizoen niet echt lekker draait, is Ritsu Doan de ster. Alle ogen zijn op de 20-jarige Japanse middenvelder gericht.

Volgens de NOS volgen Ajax en PSV de middenvelder nadrukkelijk. Maar niet alleen in Nederland is er interesse, in de buitenlandse media wordt Doan ook gevolgd door onder andere Manchester City, Juventus, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Atlético Madrid en Galatasaray.

In ieder geval Ajax en PSV zullen ongetwijfeld de Derby van het Noorden volgen, waar Doan weer een heerlijke treffer maakte.

‘Ajax volgt rechtsbuiten FC Kopenhagen’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax zou de rechtsbuiten van FC Kopenhagen, Robert Skov, op de voet volgen. Dat meldt Corriere dello Sport. Ook PSV zou de 22-jarige rechtsbuiten volgen.

Begin dit jaar kwam Skov over van Silkeborg naar FC Kopenhagen, waar hij een contract tot medio 2022 tekende. Ook in het shirt van Kopenhagen maakt hij indruk. Na 15 duels staat hij op 9 goals en 4 assists in de competitie.

Daarmee vormt hij een gouden duo met Fischer, die de andere flank van Kopenhagen bestiert. Fischer staat al op 7 goals en 8 assists uit 13 duels.

Christian Poulsen terug bij Ajax en gaat stage lopen bij eerste elftal

Bron: ajaxfanzone.nl

Christian Poulsen is terug bij Ajax en de Deen gaat een aantal maanden stage lopen bij het eerste elftal. Poulsen die onder meer uitkwam voor Juventus, Liverpool, Sevilla, Schalke 04 en FC Kopenhagen heeft zich dinsdag aangesloten bij de technische staf. Poulsen, die in 2013 en 2014 kampioen werd met Ajax, besloot om in 2015 zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en zich te gaan richten op het trainersvak.

Bron: Ajax.nl

Christian Poulsen terug bij Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Christian Poulsen is terug in Amsterdam. Vanaf vandaag zal hij stage lopen bij de technische staf van de A-selectie. Hij sluit per direct aan.

Poulsen werd in 2013 en 2014 kampioen met Ajax en speelde daarna nog voor FC Kopenhagen.

Ajacieden herinneren Poulsen vooral vanwege zijn geweldige wedstrijd tegen PSV, waarin hij Mark van Bommel een beuk uitdeelde.

 

Van der Vaart valt in, Fischer scoort

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Rafael van der Vaart heeft opnieuw minuten gemaakt voor Esbjerg. Voor de tweede keer mocht hij invallen bij zijn nieuwe ploeg, dit keer kwam hij tot 25 speelminuten.

Toen Van der Vaart inviel, stond de eindstand echter al een flinke tijd op het bord. FC Kopenhagen stond al na 19 minuten met 0-2 voor. De tweede goal werd gemaakt voor Viktor Fischer. Die staat dit seizoen alweer op 5 goals en 5 assists in 8 competitieduels.

 

Ajax Jeugd: O16 verliest, O15 wint oefenduel van Adidas Group

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax O16 en Ajax O15 oefenden zaterdag op De Toekomst tegen Adidas Group. Ajax O16 verloor met 2-1 en Ajax O15 zegevierde met ruime cijfers: 5-0.

Ajax O16Ajax O16 verloor met 2-1 van de Amerikaanse talenten. Divaio Bobson scoorde met een schitterend schot van afstand nog wel de aansluitingstreffer, maar tot een gelijkmaker wisten de jonge Ajacieden niet te komen.

Opstelling Ajax O16:Van den Heuvel; Oostwoud, Brandes, El Morabet, Aning; Campagne, Quaedvlieg, Bobson; Achemlal, Enem, Reuvers.

Belangrijk Europees avondje trapt af met een entrada

Bron: www.ajaxlife.nl

De laatste entrada vond plaats voor Ajax - FC Kopenhagen. © De Brouwer

Hebben jullie ook al zo’n zin in woensdag, als Ajax - Dinamo Kiev op het programma staat? Wij wel! En we krijgen er alleen maar meer zin in als we horen dat er een entrada plaatsvindt. We delen dit nieuws graag met jullie, zodat je kunt meedoen.

Het fijne sfeertje tijdens de wedstrijd tegen Standard Luik (3-0) smaakt naar meer, naar veel meer! Zowel op de eerste als tweede ring zuid werd de pogo ingezet en we hopen van harte dat die pogo ook tijdens Ajax - Kiev voorbijkomt.

Pages

Subscribe to FC Kopenhagen