Siem de Jong

Diverse blessurezorgen in eerste week van voorbereiding

Bron: www.ajaxlife.nl

Beide De Jongs zitten in de lappenmand. © Pro Shots

De selectie is half juni nog altijd behoorlijk intact, maar diverse spelers zijn nog verre van topfit. Aan de ene kant is dat logisch omdat alles nu pas weer begint, aan de andere kant had je ook gehoopt dat enkele blessures tot het verleden behoorden.

Het was goed om Vaclav Cerny en Daley Sinkgraven weer op het trainingsveld te zien, maar Cerny is voorlopig nog niet inzetbaar. Erik ten Hag had het zelfs over ‘het najaar’ voordat hij Cerny weer in actie verwacht.

Ajax verblijft tijdens winter in ‘the sunshine state’ Florida

Bron: www.ajaxlife.nl

Siem was er al eens bij tijdens een VS-oefentrip. © Ajax Images

De voorbereiding op seizoen 2018/2019 is nog maar net gestart, maar De Telegraaf weet al dat Ajax in januari overwintert in het warme Florida, waar het van 5 tot 12 januari een trainingskamp opzet.

Afgelopen seizoen overwinterde Ajax nog in de Portugese Algarve, waar de toen nieuwe trainer Erik ten Hag voor het eerst echt kon werken met zijn ploeg. Komend seizoen zoekt Ajax het dus wat verder weg in Orlando met al zijn pretparken.

Alleen nog spelers jonger dan 23 jaar in Jong Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Jong Ajax wordt volgend seizoen enigszins beperkt in de Jupiler League. © Pro Shots

Het is tijd voor onze vaste portie ophef rondom Jong Ajax in de Jupiler League. Er gaan weer eens wat regels veranderen. Zo mogen er volgend seizoen alleen spelers jonger dan 23 jaar namens Jong Ajax op het veld verschijnen.

De deelname van de beloftenploeg aan de Jupiler League houdt al vanaf het eerste moment de gemoederen bezig en eens in de zo veel tijd laait de storm weer op. Kampioen worden voldoet uitstekend aan de voorwaarden voor tegenwind.

Ten Hag: 'Mateo liet het niet zien op de trainingen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in gesprek met Ajax Life tekst en uitleg gegeven waarom hij - in de periode dat Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar geblesseerd waren - koos voor Siem de Jong als centrumspits en niet voor Mateo Cassierra. Ajax verloor in die tijd dure punten tegen ADO Den Haag (0-0) en Vitesse (3-2 verlies). Volgens de oefenmeester gaf de ervaring van De Jong de doorslag, terwijl Cassierra in een mindere vorm verkeerde.

Veerkrachtig Ajax sluit seizoen winnend af

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft het seizoen 2018/19 afgesloten met een overwinning bij Excelsior. Na een barslechte eerste helft stelden de Amsterdammers orde op zaken in de tweede: 1-2. 

Coach Erik ten Hag begon het duel met drie verdedigers, twee spitsen en debutant Azor Matusiwa in de basis. In een ander systeem dan conform aan de doorsnee, was Ajax heel slecht in het eerste bedrijf. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd, mensen boden zich zelden tot nooit aan, waardoor Excelsior simpel overeind bleef.

LIVE 14.30u | Excelsior - Ajax (1-2)

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit is het livetopic voor Excelsior - Ajax van zondagmiddag 14.30 uur. De laatste speeldag van het voetbalseizoen 2018/19 is live te zien op FOX Sports. De Amsterdammers zijn al definitief tweede en kunnen niet meer stijgen of zakken op de ranglijst.

Opstelling Excelsior: Kristinsson; Karami, Faik, Hadouir (69' Garcia), Koolwijk (79' Caenepeel), Van Duinen, Elbers, Messaoud (73' Vermeulen), Mattheij, Fortes, De Wijs. Wissels Excelsior: O'Neill, Faes, Zwarthoed, Havekotte, Vermeulen, Garcia, Haspolat, Caenepeel, Burnet, Afaker. 

Pages

Subscribe to Siem de Jong