Siem de Jong

Opstellingen SC Heerenveen – Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax zal de achtentwintigste ronde van de Eredivisie vandaag in het Abe Lenstra Stadion tegen SC Heerenveen spelen. De Friezen staan tiende en wonnen van de laatste vijf wedstrijden er slechts één. Toch kan het een lastig potje worden omdat er wel wat kwaliteit rondloopt. Lasse Schøne en Siem de Jong zijn zomaar twee bekenden die Ajax gaat tegenkomen.

TV-tip: Zo kijk je SC Heerenveen – Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na een gestolen puntje in Eindhoven en twee overwinningen tegen Lille, doet Ajax nog steeds mee om alle prijzen. Woensdagavond is het zover, de halve finale tegen SC Heerenveen, tegen onder andere oud-Ajacieden Siem de Jong en Lasse Schöne.

Erik ten Hag gaf dinsdagmiddag aan met de sterkste elf te spelen, omdat hij de beker ook zeker een belangrijke prijs vindt. Het is nog de vraag wie er op het veld staan, want met Tagliafico, Rensch en Mazraoui mist hij wel drie verdedigers.

Schöne en De Jong leven niet meer in het verleden en willen Ajax pijn doen: ‘Ze zijn zeker te pakken’

Bron: www.ad.nl

De nostalgie druipt ervan af. Lasse Schöne (34) en Siem de Jong (32) behoorden jarenlang tot het meubilair van Ajax en vierden er grote successen, maar vanavond (21.00 uur) telt dat allemaal niet meer als Heerenveen bezoek krijgt van Ajax in de halve finale van de TOTO KNVB-beker. ,,Ajax is zeker te pakken, daar moeten we in geloven.’’

Ajax tegen SC Heerenveen in halve finale beker

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Het was al bekend dat Ajax na de overwinning op PSV een uitduel kreeg in de halve finale van de beker, maar nu weten we ook welke teams de mogelijke tegenstanders zijn. De winnaar van de pot tussen SC Heerenveen en Feyenoord is de eerst volgende tegenstander in het toernooi. De wedstrijd zou eigenlijk deze week gespeeld worden, maar door het slechte weer is die met een weekje verplaatst.

Lasse Schöne tekent bij sc Heerenveen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Lasse Schöne maakt het seizoen af bij sc Heerenveen, zo melden onder andere Voetbal International en De Telegraaf. De club zou hem vrijdag presenteren.

Schöne verruilde Ajax in de zomer van 2019 voor Genoa. Hij kende daar een eerste seizoen met ups en downs, maar dit seizoen werd als snel duidelijk dat de middenvelder geen toekomst had in Italië. Hij liet zijn contract ontbinden en trainde de afgelopen weken bij Ajax om zijn conditie op peil te houden.

Siem de Jong: ‘Hij heeft bij Ajax laten zien dat hij echt wel wat kan’

Bron: www.voetbalzone.nl

Siem de Jong vindt dat Frank de Boer meer krediet hoort te krijgen voor de vier landstitels die Ajax onder zijn leiding binnensleepte tussen 2011 en 2014. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal kreeg destijds het verwijt dat de Amsterdamse club vaak saai en voorspelbaar voetbal liet zien, maar de aanvallende middenvelder van sc Heerenveen kan zich bepaald niet

'De ME 'mepte' de Feyenoorders terug het vak in'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Iedere Ajax-fan heeft zijn of haar mooiste herinnering aan een Klassieker. De één kiest voor een van de vele grote zeges op Feyenoord, de ander kiest voor een mooi doelpunt, terwijl sommigen kiezen voor een speciale persoonlijke herinnering. In aanloop naar de Klassieker van zondag stelden wij enkele gasten uit de rubriek Onze Trots de vraag wat hun mooiste herinnering aan Ajax - Feyenoord is.

Pages

Subscribe to Siem de Jong