Hakim Ziyech

Ziyech: ‘Ik heb er gewoon veel plezier in. Ben het jagen op de bal en het veroveren echt leuk gaan vinden.’

Bron: ajaxfanzone.nl

Hakim Ziyech stond in zijn begin periode bij Ajax flink ter discussie. Veel fans vonden hem lui en hekelden zijn grote mate van balverlies en de nonchalance waarmee hij daarna zijn spel vervolgde. Wat een contrast met nu: Ziyech is geliefd maar heeft dat ook zelf afgedwongen. Hij heeft – vooral dit seizoen – een ware transformatie ondergaan. En met plezier, zo zegt hij er zelf over in Voetbal International. Dit seizoen kwam er een volgende stap in zijn ontwikkeling bij: Bij balverlies en in het veroveren van de bal gaat hij voorop in de strijd.

Ajax op rapport: Tadic, De Ligt en Ziyech uitblinkers

Bron: source

Ajax is voor het eerst in vijf jaar kampioen van Nederland. De ploeg van Erik ten Hag maakte met aanvallend voetbal veel indruk, met monsterscores tegen ondere andere De Graafschap (8-0), Excelsior (1-7) en AZ (5-0): de enige ploeg waartegen ze hebben gespeeld in het huidige seizoen en niet wonnen, was Heracles Almelo. Het werd een prachtig seizoen van de Amsterdammers, met veel grote talenten, aangevuld met sterke routiniers. Kampioen Ajax op rapport!

Hakim Ziyech beste Ajax-speler, Noussair Mazraoui talent van het jaar

Bron: ajaxfanzone.nl

Tijdens de huldiging van de kampioenen op het Museumplein reikte Erik ten Hag de prijs voor de beste Ajax-speler van het jaar uit aan Hakim Ziyech. Hakim was dit jaar voor 13 assists, 16 doelpunten en talloze gevaarlijke momenten verantwoordelijk. Nous(sair) Mazroui kreeg de prijs voor talent van het jaar. Hij ontwikkelde zich enorm en was ook in de Champions League van onschatbare waarde.

Pages

Subscribe to Hakim Ziyech