Jasper Cillessen

Oranje,met vier Ajacieden in de basis, wint in Wit-Rusland

Bron: ajaxfanzone.nl

Het Nederlands elftal heeft ook de tweede interland deze week winnend af weten te sluiten. Nadat afgelopen donderdag met 3-1 werd gewonnen van Noord-Ierland werd ook op bezoek bij Wit-Rusland gewonnen: 1-2. Waar Daley Blind tegen Noord-Ierland nog de enige Ajacied in de basis was, had Ronald Koeman in het basiselftal tegen Wit Rusland plek ingeruimd voor maar liefst vier Ajacieden; Promes, Blind, Van de Beek en Veltman. Met Cillessen in het doel en Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt eveneens in de basis was het Ajax-gehalte zelfs nog groter.

Ziyech: Ajax pas Europese top bij winst Champions League

Bron: source

Het draaide in Valancia weer voor een groot deel om Hakim Ziyech. De technicus van Ajax was in Mestalla een van de uitblinkers en bij zijn wissel in de slotfase liet zelfs het thuispubliek zich in positieve zin horen met applaus. Hoogtepunt was Ziyechs prachtige openingstreffer in de achtste minuut, waar hij Jasper Cillessen met een afstandsschot wist te verrassen.

Effectief én fortuinlijk Ajax doet gouden zaken in Mestalla

Bron: source

Zes punten, zes goals en nul tegentreffers na twee wedstrijden: de Champions League-start van Ajax had niet beter gekund. De Amsterdammers hadden het woensdagavond zeker niet makkelijk tegen Valencia, maar overleefden een strafschop tegen én twee ballen tegen de paal. Doordat Ajax bovendien bijzonder effectief met zijn kansen omsprong, ging het naar huis met een royale 0-3 zege: Hakim Ziyech krulde op weergaloze wijze de openingstreffer binnen en ook Quincy Promes en Donny van de Beek wisten Jasper Cillessen te passeren.

Pages

Subscribe to Jasper Cillessen