Mateo Cassierra

Officieel: Ajax verhuurt Cassierra aan FC Groningen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

FC Groningen heeft met Ajax een overeenstemming bereikt over de verhuur van Mateo Cassierra. De verhuur gaat in op 1 juli 2018 en loopt tot en met 30 juni 2019.

De 21-jarige spits scoorde afgelopen seizoen achttien keer voor Jong Ajax in de Jupiler League. Bij het eerste elftal trad hij vijf keer aan en was hij éénmaal trefzeker. Veel clubs hadden interesse om de aanvaller te huren met optie tot koop, maar Ajax zag dat niet zitten. Men heeft in Amsterdam nog altijd vertrouwen dat Cassierra gaat slagen en willen hem daarom slechts één seizoen verhuren.

Publiekslieveling Zeefuik verhuist definitief naar Groningen

Bron: www.ajaxlife.nl

Zeefuik als speler van Groningen in actie tegen Ajax. © Pro Shots

Transfernieuws! Of nou ja nieuws, meer een bevestiging van wat al een beetje in de pijplijn zat: FC Groningen neemt Deyovaisio Zeefuik definitief over van Ajax.

De twintigjarige rechtsback tekent in de Euroborg een contract voor drie seizoenen. De ‘Trots van het Noorden’ huurde Zeefuik het afgelopen half jaar al van Ajax en bedong daarbij een eerste recht tot koop.

Cassierra geeft ja-woord aan FC Groningen, geen optie tot koop

Bron: ajaxfanzone.nl

Nadat Ajax en FC Groningen het al snel eens waren over een verhuur van Mateo Cassierra heeft nu ook de speler zelf overeenstemming bereikt met de club uit het noorden over een verhuur van één seizoen. Cassierra kon kiezen uit meerdere clubs uit de Eredivisie maar heeft na een goed gesprek met technisch directeur Ron Jans uiteindelijk gekozen voor FC Groningen. Er wordt géén optie tot koop opgenomen in de overeenkomst. Ajax heeft namelijk het gevoel dat Cassierra alsnog kan slagen in Amsterdam. Het contract van Cassierra loopt door tot medio 2021.

FC Groningen huurt Cassierra zonder optie tot koop

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De verhuur van Mateo Cassierra aan FC Groningen zat er al een tijdje aan te komen, maar wordt volgens De Telegraaf nu spoedig afgerond.

De Noorderlingen huren Cassierra voor het hele seizoen 2018-2019 en hebben daarbij geen optie tot koop. Ajax stond daar namelijk niet voor open, wat suggereert dat Cassierra na een seizoen in Groningen mogelijk alsnog een kans krijgt bij Ajax.

Cassierra ligt nog tot medio 2021 vast in Amsterdam. Afgelopen seizoen maakte hij indruk in de Jupiler League dankzij 18 goals en 8 assists.

 

Pages

Subscribe to Mateo Cassierra