Kortom - Mario Coluna overleden, straffen Roma & Juve

Bron: www.vi.nl

Een doorlopende rubriek op de website van Voetbal International. In onderstaand overzicht lees je een korte weergave van nieuwtjes uit de mondiale en de vaderlandse voetbalwereld.

? Mario Coluna is dinsdag op 78-jarige leeftijd overleden in zijn vaderland Mozambique ? Coluna gold net als de onlangs gestorven Eusébio als een van de clubiconen van Benfica ? Tussen 1954 en 1970 speelde hij zestien seizoenen op het middenveld van de Portugese topclub, waarmee hij in 1961 en 1962 de Europa Cup I won ? Op het WK 1966 was hij aanvoerder van Portugal, dat destijds mede door negen goals van Eusébio als derde eindigde ?

? AS Roma moet ook zaterdagavond tegen Internazionale spelen zonder publiek op de Curva Nord en Sud ? Roma is tevergeefs in beroep gegaan tegen die straf naar aanleiding van anti-Napolitaanse spreekkoren en moet daarnaast ook een boete van tachtigduizend euro betalen ? Het moet tevens vijftigduizend euro aftikken voor vandalisme van fans in het uitduel met Bologna ? Juventus kreeg een boete van 25 duizend euro voor aanstootgevende spandoeken over de Superga-vliegramp van 1949 ?

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/kortom-mario-coluna-overleden-straffen-roma-juve.htm