Schorsing

Uitspraak CAS: Dopingschorsing Onana verkort

Bron: ajaxfanzone.nl

De dopingschorsing van Andre Onana is door het CAS in hoger beroep verkort van twaalf naar negen maanden. Dat heeft het internationaal sporttribunaal donderdag bekendgemaakt. De schorsing eindigt nu op 4 november 2021. „Wij hebben met deze uitspraak van het CAS drie maanden winst geboekt ten opzichte van de oorspronkelijke schorsing”, aldus algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax tegenover De Telegraaf.

Strafvermindering voor Onana

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Afgelopen week diende de zaak van Andre Onana bij het CAS. De doelman had zijn schorsing van 12 maanden voor dopinggebruik aangevochten. De doelman werd in oktober 2020 betrapt op gebruik van het middel furosemide, een vochtafdrijvend middel. Onana zou het middel per ongeluk hebben ingenomen: hij wilde een paracetamol innemen en nam per ongeluk een pil die voor zijn zwangere vriendin bedoeld was.

Gemengde gevoelens bij Ajax na strafvermindering Onana

Bron: www.ad.nl

Het CAS heeft in hoger beroep bepaald dat de schorsing van André Onana (25) wordt verkort tot negen maanden. De schorsing eindigt nu op 4 november van dit jaar. De tuchtcommissie van de Europese voetbalfederatie UEFA had Onana eerder voor twaalf maanden geschorst, omdat hij bij een controle buiten de wedstrijden om positief had getest op het verboden middel furosemide.

Pages

Subscribe to Schorsing