Spandoek

Wedstrijd van toen: waterballet met PSV in het Olympisch Stadion

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Seizoen 2021-2022 werd uiteindelijk naar tevredenheid en opluchting van de fans afgesloten: overwinterd in Europa, Schaal gepakt en twee keer de Eindhovense rivaal met lege handen achtergelaten. Twee keer van PSV winnen in één Eredivisiejaargang is de laatste jaren een zeldzaamheid. We keren terug naar het bizarre seizoen 1988-1989, waarvoor het waterballet in het Olympisch Stadion exemplarisch is. 

Wedden op Ajax als het tegenzit

Forse boete voor Ajax wegens sfeeractie tijdens Klassieker

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft van de KNVB een boete van 17.500 euro gekregen vanwege het afsteken van vuurwerk in de Johan Cruijff Arena voorafgaand aan De Klassieker. De supporters staken toen de spelers het veld opkwamen vuurwerk af, wat er echter voor zorgde dat een spandoek in brand vloog. Daardoor ontstond er veel rookontwikkeling in het stadion, waardoor scheidsrechter Danny Makkelie de aftrap van de wedstrijd iets moest uitstellen. Volgens de KNVB ging het om ‘een niet geringe hoeveelheid vuurwerk’, waarvoor Ajax nu bestraft wordt.

Deel Ajax-fans met treurig spandoek: 'Pro Promes'

Bron: source

Een deel van de harde kern van Ajax heeft zondag tegen De Klassieker een zéér opmerkelijk statement gedeeld. Op een klein spandoek op de F-side staat te lezen 'Pro Promes', doelend op oud-Ajacied Quincy Promes, die verdacht wordt van onder meer poging tot moord en deelname aan een criminele organisatie. Overigens wordt de actie ook door veel Ajacieden afgekeurd op social media.

Beelden: de brand voor Ajax - Feyenoord, géén gewonden gemeld

Bron: source

Voor de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord was er een brand in de Johan Cruijff Arena. Een spandoek vatte vlam wat voor een zeer hevig vuur zorgde, maar gelukkig bleef het zonder grote gevolgen. Ajax kwam met de update dat er géén gewonden zijn door de actie. 'Het doek was van brandvertragend materiaal. Dankzij bluswerk van stewards en supporters kwam het vuur controle', schrijft de club. 

Pages

Subscribe to Spandoek