Scheidsrechter

Frenkie de Jong bedankt Ajax en supporters met video

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Tegen De Graafschap speelde Frenkie de Jong een paar weken geleden zijn laatste duel in het Ajax-shirt. Hij leek geen afscheid te willen nemen en sommeerde de scheidsrechter om even wat blessuretijd te geven: “Ik wil zo lang mogelijk voetballen ja”.

Nu neemt hij afscheid van Ajax en de supporters met een video op Instagram. “Ik ben super trots dat ik voor deze fantastische club heb mogen spelen.”

Bekijk de hele video hieronder:

Video: De Jong wil blessuretijd om zo lang mogelijk te voetballen

Bron: source

Frenkie de Jong wilde dat scheidsrechter Danny Makkelie blessuretijd zou bijtrekken, ondanks dat het kampioensduel met De Graafschap al lang en breed beslist was. Ajax stond al op een ruime 1-4 voorsprong en had de titel binnen, maar De Jong wilde zijn tijd als speler van Ajax nog wat rekken. "Geef wel even blessuretijd, ik wil zo lang mogelijk voetballen", vroeg De Jong aan de scheidsrechter voordat hij aan zijn laatste minuten als Ajax-speler begon. 

Heracles - FC Utrecht

Bron: www.ad.nl

• Heracles en FC Utrecht staan voor de tweede keer tegenover elkaar in de play-offs om Europees voetbal. IN 2016 eindigde het eerste duel in Almelo in 1-1 en won Heracles de return in Utrecht met 0-2. • FC Utrecht won beide duels met Heracles dit seizoen: 3-1 in Utrecht op 9 december en 1-5 in Almelo op 2 maart.• Scheidsrechter vanavond is Siemen Mulder.

VAR op rapport: 87 correcte ingrepen, 13 keer onterecht

Bron: www.ad.nl

De VAR heeft afgelopen seizoen in de eredivisie 87 keer correct ingegrepen. Dat meldt de KNVB in de evaluatie van het eerste jaar dat de videoscheidsrechter actief was op de Nederlandse velden. ,,Dat komt het voetbal ten goede’’, zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond van de KNVB. ,,Maar we zijn ambitieus. We willen het aantal onvermijdelijke fouten verder terugdringen.’’

Pages

Subscribe to Scheidsrechter