A.C. Milan

Ajax ziet af van koopoptie, Lucca keert terug naar Pisa

Bron: ajaxfanzone.nl

Lorenzo Lucca gaat Ajax na een jaar alweer verlaten. Afgelopen zomer huurde Ajax de lange spits voor een jaar van het Italiaanse Pisa met een koopoptie van tien miljoen. Echter gaat Ajax die optie niet lichten en mag Lucca vertrekken. De spits kwam tot dertien wedstrijden in het eerste elftal en wist daarin twee keer te scoren. Bij Jong Ajax trof hij zes keer doel in veertien wedstrijden. Lucca zou in de belangstelling staan van onder meer Club Brugge, Sassuolo, Bologna en AC Milan.

Schreuder: "Ik probeerde hem mee te nemen naar Ajax, maar..."

Bron: source

Ajax kwam vorig jaar in de zoektocht naar een opvolger van Erik ten Hag uit bij Alfred Schreuder. De in Barneveld geboren oefenmeester was kort daarvoor kampioen geworden met Club Brugge, waar hij samenwerkte met Charles de Ketelaere. Als het aan Schreuder had gelegen, had De Ketelaere vorige zomer de overstap gemaakt naar Ajax. De Belg had echter een duidelijke voorkeur voor AC Milan.

"Ajax had Perr Schuurs dit seizoen goed kunnen gebruiken"

Bron: source

Perr Schuurs (23) maakte deze week grote indruk in het Coppa Italia-duel van zijn club Torino met regerend landskampioen AC Milan. Met Schuurs als absolute uitblinker wist de tweede club van Turijn met tien man zelfs een overwinning te behalen in San Siro door in de verlenging de enige treffer te produceren. Ajax liet Schuurs afgelopen zomer voor negen miljoen euro vertrekken naar Italië, maar dat had het volgens Andy van der Meijde beter niet kunnen doen. Aan tafel bij Veronica Offside zegt hij dat de Amsterdammers Schuurs nog goed hadden kunnen gebruiken.

'Salariseisen Ziyech te hoog voor AC Milan, Ajax kan nu toeslaan'

Bron: source

De toekomst van Hakim Ziyech is nog altijd het onderwerp van veel transfergeruchten. Eerder werd in enkele Italiaanse media al gemeld dat de Marokkaans-Nederlandse middenvelder in de nadrukkelijke belangstelling zou staan van AC Milan, maar daar lijkt nu geen sprake meer van te zijn. Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta Dello Sport zouden de salariseisen van Ziyech de Italiaanse topclub namelijk te gortig zijn.

Pages

Subscribe to A.C. Milan