Fortuna Sittard

Emmen en Sittard nieuwe bestemmingen uitvak in 18/19

Bron: www.ajaxlife.nl

We komen na de zomer een heleboel kleine uitvakken tegen. © De Brouwer

Seizoen 2017/2018 zit er nu echt op en daar is vast geen Ajacied rouwig om. Des te meer reden is er om vooruit te kijken, want we kunnen nu definitief conclusies trekken. Zo staan er tripjes naar FC Emmen en Fortuna Sittard op het programma.

Bijna stonden we voor het unicum dat het uitvak volgend seizoen alle provincies aandoet waarin binnen Nederland betaald voetbal wordt gespeeld, maar De Graafschap slaagde erin Almere City FC onder de duim te houden en promoveert terug naar de eredivisie.

Eerste conclusie play-offs: kleine uitvakken, minder nepgras

Bron: www.ajaxlife.nl

Het uitvak slaat Kerkrade volgend seizoen weer eens over. © Pro Shots

De laatste beslissingen van seizoen 2017/2018 moeten nog vallen, maar de eerste, voorzichtige conclusies kunnen al worden getrokken. Zo gaat het een beetje de goede kant op wat natuurgras betreft dankzij de degradatie van Roda JC.

Het is Roda JC niet gelukt zich via de play-offs veilig te spelen en dus zien we de ploeg uit Kerkrade niet meer terug in de eredivisie.  Roda ging na een doelpuntloze heenwedstrijd in eigen huis ten onder tegen Almere City FC (1-2).

[Update] Debuut voor Schuurs, Bijleveld en Bandé

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-verdediger Perr Schuurs maakt vrijdagavond, in de wedstrijd tegen Al-Ahly, zijn officieuze debuut voor Ajax. De centrale verdediger speelde gedurende het recent afgelopen seizoen nog voor Fortuna Sittard.

Schuurs neemt centraal achterin zijn positie in naast Matthijs de Ligt. Jongeling Bakker speelt er kort naast, op de linksbackpositie. Verder is het Jurgen Ekkelenkamp die voor het eerst in de basis van Ajax mag beginnen, al betreft het dus wel een vriendschappelijke ontmoeting.

Vier zaken die opvielen voor en tijdens Al-Ahly - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Een hoog baltempo was in de hitte duidelijk te veel gevraagd. © Ajax Images

Ajax besluit het seizoen echt compleet prijsloos. Het lukte de ploeg van Erik ten Hag niet om beslag te leggen op de zogeheten Champions Golden Cup. Al-Ahly was met 1-0 te sterk. De enige treffer kwam op naam van Salah Mohsen, die uit de draai knap raak mikte. De overwinning kwam de Egyptenaren stiekem ook wel het meest toe.

Door Kevin Van Nunen

Officieus debuut voor Schuurs en Bakker

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax-verdedigers Perr Schuurs en Mitchel Bakker maken vrijdagavond, in de wedstrijd tegen Al-Ahly, hun officieuze debuut voor Ajax. Eerstgenoemde speelde gedurende het recent afgelopen seizoen nog voor Fortuna Sittard, terwijl Bakker al enkele malen tot de selectie van Ajax 1 mocht behoren.

Schuurs neemt centraal achterin zijn positie in naast Matthijs de Ligt. Bakker speelt er kort naast, op de linksbackpositie. Verder is het Jurgen Ekkelenkamp die voor het eerst in de basis van Ajax mag beginnen, al betreft het dus wel een vriendschappelijke ontmoeting.

Pages

Subscribe to Fortuna Sittard