Jeugdopleiding

Huntelaar vier jaar langer bij Ajax: takenpakket verschuift naar jeugdspelers

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Klaas-Jan Huntelaar over de verlenging van zijn aflopende contract, zo maakt de club bekend via de officiële website. Met het nieuwe contract ligt de voormalig-topspits ook de komende vier jaar vast. Huntelaar is technisch manager bij Ajax en rapporteert aan directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Hij gaat zich vooral richten op de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en Ajax 1.

Ajax bereikt akkoord met Van den Boomen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax gaat zich versterken met Branco van den Boomen. De 27-jarige middenvelder komt transfervrij over van het Franse Toulouse en tekent een contract tot medio 2027 bij Ajax. Vrijdag bevestigde Toulouse dat Van den Boomen voor een transfervrij vertrek staat. Hij speelt sinds 2020 voor de club en kwam tot 119 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 45 assists. Van den Boomen keert zo terug op bekende grond. De middenvelder stapte in 2011 over naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij uiteindelijk tot Jong Ajax speelde.

AZ haalt talenten uit de reusachtige voortuin van Ajax: ‘Ligging en mildere uitstraling kunnen verschil maken’

Bron: www.ad.nl

De eerste elftallen van Ajax en AZ treffen elkaar zaterdagavond in de strijd om een ticket voor de Europa League, maar op de achtergrond is het ook een duel om het predicaat beste jeugdopleiding. Nu de AZ-jeugd dicht bij Amsterdam traint én succesvol is, is het niet meer vanzelfsprekend dat de beste jeugdspelers uit de hoofdstad voor Ajax kiezen.

Hato maakt overstap naar eerste elftal

Bron: ajaxfanzone.nl

Jorrel Hato is vanaf heden onderdeel van de A-selectie. De zeventienjarige verdediger is overgeheveld van Jong Ajax naar Ajax 1. Hato maakte onder trainer John Heitinga dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht en hij speelde tot nu toe zeven Eredivisie-wedstrijden, waarvan twee als basisspeler. Trainer John Heitinga heeft lovende woorden voor Hato die in 2018 overkwam van de jeugdopleiding van Sparta. ‘Hij heeft het met zijn prestaties in trainingen en wedstrijden afgedwongen en is een voorbeeld voor jongens van de O18 en Jong Ajax..

Pages

Subscribe to Jeugdopleiding