Jeugdopleiding

‘Mexicaan ‘Chaquito’ in belangstelling Ajax, PSV en Real Betis’

Bron: ajaxfanzone.nl

Het Amerikaans-Spaanse sportkanaal TUDN verzekert dat Real Betis in de strijd om de handtekening van de achttienjarige aanvaller Santiago ‘Chaquito’ Giménez serieuze concurrentie heeft gekregen van Ajax en PSV. Het zou vooralsnog alleen nog om oriënterende interesse gaan. ‘Chaquito’ is een 18-jarige aanvaller die geboren is in Buenos Aires maar vanwege de loopbaan van zijn vader; oud-voetballer Christian ‘El Chaco’ Giménez, verhuisde hij op jonge leeftijd van Argentinië naar Mexico. Hij kwam daar in de jeugdopleiding van Cruz Azul, waar hij indruk maakte in de Onder-15 en Onder-17.

Ex-Ajacieden live bewonderen bij hun nieuwe club? Dit moet je weten

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft de harten van Europa veroverd. Dat kunnen we wel stellen op basis van alle reacties van verschillende fans, de buitenlandse pers en de media. Dat is te danken aan de manier waarop onze club dingen doet. Van de jeugdopleidingen tot transfers; alles is er op gericht om een Europese eliteclub te worden. Zo zijn Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de clubfilosofie in levende lijve. Een stukje Ajax, te vinden in zowel Barcelona en Turijn. En jij kan het met eigen ogen zien.

‘Ajax legt bod neer voor helft van transferrechten van Nederlandse Braziliaan’

Bron: www.voetbalzone.nl

Ajax lijkt bezig met de komst van Camilo Reijers de Oliveira, een twintigjarige aanvallende middenvelder van het Braziliaanse Ponte Preta. Fábio Barrozo, tot vorige week hoofd jeugdopleiding van de tweedeklasser, laat in gesprek met Futebol Interior namelijk weten dat Camilo in de afgelopen tijd meerdere malen is bekeken door vertegenwoordigers van de Amsterdammers.

‘Inkomstengroei zit niet in duurder maken seizoenkaart maar in ontwikkelen nieuwe markten’

Bron: ajaxfanzone.nl

Dat het Ajax sportief, maar ook financieel, voor de wint gaat is algemeen bekend. Commercieel directeur Menno Geelen legt in de Ajax Podcast uit dat er vier inkomstenbronnen zijn voor Ajax; de kaartverkoop (incl business seats en skyboxen), de sponsorinkomsten, de merchandising en de tv-gelden en transferinkomsten. Tegenover de inkomsten staan de flink gestegen salarissen van spelers, trainers en bestuurders.

‘Ajax negeert herenakkoord en benadert groot talent van AZ’

Bron: www.voetbalzone.nl

Ajax, AZ, PSV, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht sloten vier maanden geleden een herenakkoord, waarbij de zes clubs afspraken vanaf 1 juli van dit jaar niet meer onderling in elkaars jeugdopleidingen te scouten. Ajax lijkt deze deal nu echter al te negeren, aangezien Voetbal International zaterdagmiddag meldt dat de Amsterdammers een groot talent in de jeugd van AZ hebben benaderd.

Pages

Subscribe to Jeugdopleiding