Jeugdopleiding

Quinten Timber vertrekt transfervrij naar FC Utrecht

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De wegen van tweelingbroers Jurriën en Quinten Timber scheiden deze zomer. Quinten verruilt Ajax transfervrij voor FC Utrecht, de club uit hun geboortestad.

Na een aantal jaren in de jeugd bij Feyenoord kwamen de broers in 2014 samen naar Ajax, waar ze de jeugdopleiding verder doorlopen. Jurriën beleefde dit seizoen zijn doorbraak in Ajax 1. Quinten kwam in actie voor Jong Ajax. Hij zat een paar keer bij de selectie van Ajax 1, maar tot een debuut kwam het (nog) niet voor de middenvelder. Bij Utrecht wil hij zich nu alsnog gaan bewijzen in de Eredivisie.”

Ajax haalt Belgisch jeugdinternational Muzambo(15) weg uit academie van AA Gent

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft overeenstemming bereikt met de vijftienjarige Stanis Idumbo Muzambo, zo meldt de club via de officiële website. De vijftienjarige spelmaker geldt als een van de grotere talenten in de Gentse jeugdploegen. De aanvallende middenvelder komt per 1 juli over van het Belgische AA Gent, waar hij een aflopend contract heeft. Hij tekent bij Ajax een verbintenis voor de duur van drie seizoenen tot medio 2024.

‘Dit is een speler die de kwaliteiten heeft om bij Ajax of PSV te spelen’

Bron: www.voetbalzone.nl

Gery Vink maakte Riechedly Bazoer mee in de jeugdopleiding van Ajax en de jeugdtrainer is de middenvelder van bekerfinalist altijd blijven volgen. De ervaren assistent-coach van Willem II ziet zijn voormalig pupil dit seizoen bijna wekelijks uitblinken in Arnhemse dienst en Vink durft zelfs te beweren dat Bazoer momenteel de meest invloedrijke speler in de Eredivisie is.

Ajax bereikt overeenstemming met Gerry Hamstra voor de functie van technisch manager

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft Gerry Hamstra weten vast te leggen voor de functie van technisch manager. Hamstra komt over van SC Heerenveen en heeft bij Ajax een contract getekend tot medio 2024. In zijn nieuwe rol zal Hamstra zich gaan richten op het contracteren van talentvolle jeugdspelers, de contractverlengingen van de spelers van Jong Ajax en is hij toegevoegd aan de scouting.

Pages

Subscribe to Jeugdopleiding