Besluiten Vd Laan: Van fluitconcert tot Strijder

Bron: www.ajaxshowtime.com

Eberhard van der Laan werd in 2010 aangesteld als burgemeester van Amsterdam en in zeven jaar tijd groeide hij uit tot een gerespecteerde burgervader. Veel mensen zullen de (veelal voor Ajax mooie) besluiten van de donderdag overleden Van der Laan nooit vergeten. Ajax Showtime biedt een overzicht: 

Januari 2011: Groepsverbod Ongeveer een halfjaar na zijn aantreden maakte Van der Laan zich met zijn eerste beslissing omtrent Ajax nog niet direct al te populair. De burgemeester legde een groepsverbod op aan tien fanatieke Ajax-aanhangers. Tijdens wedstrijden van Ajax moest het tiental zich gaan melden op het politiebureau en bovendien mochten ze zich met niet meer dan drie man in de Amsterdamse binnenstad op straat bevinden. De mate van criminaliteit zou erger worden en er was veel verwantschap met de drugswereld, zo oordeelde Van der Laan. Ook zouden harde kernen van voetbalclubs met elkaar samenwerken en zouden mensen binnen Ajax zijn bedreigd.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/107689/besluiten-vd-laan-van-fluitconcert-tot-strijder