Bestuur

Opmars FC Volendam leidt niet alleen tot lachende gezichten: ‘Dit is teleurstellend, ik snap hier niks van’

Bron: www.ad.nl

Terwijl de spelers een bijna zeker lijkende degradatie aan het afwenden zijn, broeit het bij FC Volendam op bestuurlijk vlak. De aanstelling van Keje Molenaar als vice-voorzitter van de club is geblokkeerd. De invloed van ‘Team Jonk’ zou te groot worden. Trainer Wim Jonk is verbaasd: ,,Dit is teleurstellend. Ik snap hier niks van.”

'Van der Sar lost de problemen niet op, maar maakt ze alleen maar groter'

Bron: source

Sinds het ontslag van Alfred Schreuder staat de positie van Edwin van der Sar geregeld onder druk. De algemeen directeur van Ajax wordt verantwoordelijk gehouden voor een deel van de bestuurlijke chaos in Amsterdam. Volgens clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International is de huidige staat van de Amsterdammers uiterlijk zorgelijk en maakt Van der Sar de problemen bovendien alleen maar erger.

De legende van Johan Cruijff blijft alom aanwezig bij FC Barcelona

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Johan Cruijff blijft ook na zijn overlijden volop aanwezig in de voetballerij. Niet alleen in de gedachten van voetbalfans, sterspelers en bekende trainers. Ook bij FC Barcelona blijft de legende van de nummer 14 levend. Het jeugdcomplex van de club draagt zijn naam. Na een indrukwekkende carrière als voetballer en trainer, blijft de legende van Johan Cruijff blijft dus alom aanwezig bij FC Barcelona. Een blik op de tijdlijn van de legendarische nummer 14. 

Driessen: 'Grote zakenlui steken voetbalvolk dolk in de rug'

Bron: source

Het is geen goede ontwikkeling dat de KNVB en de traditionele top-drie in de Eredivisie minder bestuurders met een voetbalachtergrond hebben. Dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Driessen kijkt naar de situatie bij de bond en de topclubs, en concludeert dat 'zogenaamd grote zakenlui, die vooral neerkijken op dat voetbalvolk of ze een dolk in de rug steken' het voor het zeggen hebben. 'Het technisch beleid op de lange termijn raakt in de knel', vindt de journalist.

PSV heeft tegen Feyenoord op het veld een overtuigender verhaal nodig dan de uitleg van Marcel Brands

Bron: www.ad.nl

PSV speelt zondagmiddag (14.30 uur) in het eigen Philips Stadion tegen Feyenoord terwijl in de directiekamers sprake is van een bestuurlijke crisis. Bij de club huilde de raad van commissarissen deze maand niet om de in augustus verspilde Champions League-melk, maar er is hard ingegrepen. John de Jong kreeg eerder deze maand een motie van wantrouwen aan zijn broek en is daarop vertrokken.

‘FC Barcelona dreigt met rechtszaak om contract Frenkie de Jong vanwege criminele activiteiten vorig bestuur’

Bron: www.ad.nl

Barcelona wil dat Frenkie de Jong zijn huidige verbintenis met de club doorscheurt en terugschakelt naar zijn oude, eerste contract bij de club. Bij het tekenen van zijn verlenging zou het vorige clubbestuur zich met ‘criminele activiteiten’ hebben beziggehouden. Dat schrijft het gerenommeerde (sport)journalistencollectief The Athletic. De club dreigt met een rechtszaak.

Toch geen boete voor VoetbalTV, Raad van State draait besluit privacywaakhond terug

Bron: www.ad.nl

De onlinezender VoetbalTV van Talpa en de KNVB hoeft toch geen boete te betalen voor het overtreden van privacyregels. De Autoriteit Persoonsgegevens had in 2020 besloten dat de zender een bedrag van 575.000 euro moest betalen, maar dat is woensdag teruggedraaid door de Raad van State, de hoogste bestuursrechter. Die oordeelt dat de privacytoezichthouder de boete ,,op onjuiste gronden” heeft opgelegd.

Pages

Subscribe to Bestuur