Bestuur

Crisis bij Volendam sijpelt door naar het veld: club lijdt tegen PEC Zwolle grootste nederlaag van seizoen

Bron: www.ad.nl

Middenin een van de grootste existentiële bestuurscrises in de clubgeschiedenis is FC Volendam zaterdagavond ook nog sportief kopje onder gegaan tegen PEC Zwolle (0-5). In het eigen stadion hield Volendam een helft lang stand, maar werd het daarna in de tweede helft binnen acht minuten overlopen. De nederlaag is voor Volendam de grootste van het seizoen.

Chaos compleet in Volendam: Wim Jonk en andere leden technische staf stappen op

Bron: www.ad.nl

Het wordt er voorlopig niet rustiger op bij FC Volendam. Na het ontslag van voorzitter Jan Smit en de drie overige bestuursleden door de raad van commissarissen van de club, stapt nu Team Jonk op. In een uitgebreid statement laat technisch manager Wim Jonk weten dat hoofdtrainer Matthias Köhler nog wel de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle van zaterdagavond (18.45 uur) zal coachen.

‘Oorlogstaal’ bij FC Volendam: ‘Jan Smit was een slechte voorzitter, hij heeft alles via de media gespeeld’

Bron: www.ad.nl

De raad van commissarissen van FC Volendam ontsloeg donderdagavond het voltallige bestuur van de club, inclusief de beroemde voorzitter Jan Smit. De voorzitter van de rvc, Jaap Veerman, gaf daar vrijdagochtend een toelichting op in een persconferentie waar vrijwel de hele vaderlandse pers voor was uitgelopen. ,,Als voorzitter Piet Kemper (de voorganger van Jan Smit, red.) er was geweest, hadden we hier niet allemaal gezeten.”

Pages

Subscribe to Bestuur