Bestuur

Inktzwarte periode: Ajax eind jaren ’80

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na de winst van de Europacup voor bekerwinnaars in 1987 leek Ajax met coach Johan Cruijff een gouden periode tegemoet te gaan. Het liep allemaal anders. Cruijff stapte op en werd een half jaar later opgevolgd door Kurt Linder. De tweede Europacup II-finale ging verloren, het bestuur gaf er na bedreigingen de brui aan. Er volgde het staafincident en de verschrikkelijke SLM-ramp. Viel er helemaal niks te (glim)lachen dan?

Amsterdam huilt

Ajax gaat prijs seizoenkaart niet verhogen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft afgelopen week per mail alle seizoenkaarthouders en houders van losse kaarten de mogelijkheid gegeven om een keuze te maken wat men met de gemiste thuiswedstrijden van het onlangs beëindigde seizoen wil doen. Ajax bood compensatie aan maar het merendeel van de supporters gaf gehoor aan de oproep van de supporterssites en heeft hier geen gebruik van gemaakt, en daar is de club zeer content mee.

De sympathieke kaatskoning: Stefan Pettersson

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Een spits die bij veel zo niet alle Ajacieden nog steeds een glimlach op het gezicht tovert, is de sympathieke Zweed Stefan Pettersson. Nu heeft Ajax wel een geschiedenis met Scandinaviërs, maar deze ‘tweede Mr. Ajax’, zoals Michael van Praag hem noemde bij zijn afscheid in 1994, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zijn andere bijnaam ‘de kaatskoning’ valt makkelijk te verklaren.

Kaatsen

KNVB: UEFA kan inschrijving Willem II weigeren

Bron: www.ad.nl

Pas op 25 mei, als de KNVB de Nederlandse deelnemers aan de Champions League en de Europa League bij de UEFA aanmeldt, zal duidelijk zijn of Willem II tot de tweede voorronde van de Europa League wordt toegelaten én of Feyenoord een plek in de groepsfase van de Europa League krijgt. In een brief aan de clubs schrijft het bestuur van de KNVB dat, indien de UEFA het niet eens is met de argumentatie, Nederland die vijfde Europese plaats niet toebedeeld kan krijgen.

Caesars Entertainment komt met corona hulpfonds

Bron: www.nieuwslog.nl

Caesars Entertainment heeft een nieuw hulpfonds gelanceerd om personeel en lokale gemeenschappen in de Verenigde Staten te ondersteunen die negatief worden beïnvloed door de uitbraak van het coronavirus. Het Caesars Cares initiatief wordt gefinancierd door donaties van de raad van bestuur en leidinggevenden van de operator, die worden verzameld terwijl de casino’s van Caesars Entertainment […]

KNVB: 'Ajax naar play-offs van CL'

Bron: www.ajaxshowtime.com

De KNVB meldt dat Ajax rechtstreeks naar de play-offs van de Champions League gaat. Ook heeft een woordvoerder van de nationale voetbalbond bevestigd dat er geen kampioen wordt uitgeroepen. Verder laat de KNVB weten dat de clubs die Europese duels gaan spelen 'de zware morele verplichting hebben' om een deel van de startgelden, die zij ontvangen, beschikbaar te stellen ter verdeling onder de verschillende andere clubs.

Pages

Subscribe to Bestuur