Rik van den Boog

Dani Hagebeuk wint eerste duel E-divisie

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Dani Hagebeuk kende een overtuigende start als E-sporter van Ajax in de E-divisie: hij won zijn eerste duel met 5-0 van PEC Zwolle. Overigens wordt er niet met Ajax en PEC Zwolle gespeeld, maar met ultimate teams. Zo had Dani onder anderen Modric, Iniesta en Griezmann in zijn team.

Bij rust stond Dani met 2-0 voor en dat leek het lange tijd ook te blijven, maar hij wist in de tweede helft nog uit te lopen naar 5-0.

Klaassen: “Aanvallend is mijn rol veranderd”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Davy Klaassen komt aanvallend wat minder in het spel van Ajax voor. Ook zaterdag tegen Excelsior (1-0-zege) kreeg de 23-jarige middenvelder nauwelijks kansen. “Mijn rol is wat veranderd ten op zichten van vorig seizoen. Vorig jaar speelde ik meer op de ‘10’-positie. Nu speel ik wat meer naar achteren. Dat wissel ik af met Hakim Ziyech. Het is dus wel logisch dat ik niet meer zoveel voor de goal kom”, aldus de aanvoerder tegenover FOX Sports.

Boek over Cruijffs laatste seizoen als voetballer

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Thans werkt journalist en schrijver Arthur van den Boogaard (1969) aan een boek over Johan Cruijff, getiteld Het Laatste Seizoen. De schrijver studeerde economie en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en publiceert in NRC Handelsblad, Hard Gras, De Muur en Het Parool. Sinds 1999 bespreekt hij wekelijks in Het Parool één of meerdere sportboeken. Zelf schreef hij meerdere boeken over sport.

Kwartet goals Sierhuis bij A1, ruime zege C1

Bron: www.ajaxshowtime.com

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag, mede dankzij een kwartet aan doelpunten van Kaj Sierhuis, een ruime 6-1 zege geboekt op Willem II A1 en deed daarmee heel goede zaken in de strijd om de landstitel. Ook Ajax C1 wist hun leeftijdsgenoten van Willem II C1 met ruime cijfers te verslaan: 6-0. Voor Ajax A2 en Ajax B1 waren de resultaten echter minder. Zij verloren respectievelijk van Roda JC A1 en PSV B1.

LIVE 14.30u | Ajax A1 - Willem II A1 (5-1)

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ook deze zaterdag komt er weer Ajax-jeugd in actie. Hieronder kunt u zien welke teams in actie komen; via ons Twitter-account kunt u live de wedstrijden volgen.

11.45 uur: PSV B1 – Ajax B1 3-1Al in de absolute openingsfase had Ajax op een 0-1 voorsprong moeten komen, maar de jarige Martijn Kaars kon de voorzet van Justin Kluivert niet verzilveren. Rayan El Azrak kreeg ook een kans op de openingstreffer, maar PSV wist het op 0-0 te houden. Waar Ajax het niet lukte, kreeg PSV de 1-0 er wel in.

“De RvC heeft zoveel invloed op transferbeleid”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Frank de Boer is samen met Marc Overmars in een geschil met de raad van commissarissen beland. De twee oud-spelers hebben de wens om deze transferperiode een spits aan te trekken, maar krijgen van de raad geen toestemming om een aankoop te doen. Zij willen namelijk dat er eerst spelers worden verkocht. De Boer: “Dat is wel het beleid, ja. Dat ze elk jaar break-even willen draaien en niet de kosten voor de baten willen laten uitgaan”, vertelt de trainer in De Telegraaf.

Boek 'Wenen van geluk' is nu te koop!

Bron: www.afcasupportersclub.nl

Voor Ajax-supporters die zelf een boek schrijven, koesteren we de nodige sympathie.Peter Bogert en Marcel Stephan, beiden Ajax-fan en columnist, namen het initiatief om een verhalenbundel te maken over de laatste Europacupwinst van Ajax, 20 jaar geleden in Wenen.Wat betreft de emoties die dat teweeg bracht, spreekt de titel boekdelen: Wenen van geluk.Een leuk boek voor hen die erbij waren in Wenen, elders keken (Waar was jij op 24 mei 1995?) of de jongere generatie die ervan droomt om dit ooit zelf mee te mogen maken.

Wenen van geluk

Bron: f-side.nl

Ajax kampioen van Europa. Wenen was het decor van de laatste Europa Cup-winst van Ajax. Daarmee werd de club uit Amsterdam de laatste Nederlandse kampioen van Europa, op 24 mei precies twintig jaar geleden. Dat de Champions League door een Nederlandse club gewonnen zou worden, werd niet voor mogelijk gehouden, maar Louis van Gaal en zijn selectie maakten het onmogelijke mogelijk. De gewonnen finale tegen AC Milan was het slotstuk van de Europese zegetocht van de godenzonen.

Pages

Subscribe to Rik van den Boog