Verhoeven: 'Het huidige Ajax mist klojo's'

Aankomende zondag neemt Ajax het op Woudenstein op tegen Excelsior. Ter voorbeschouwing op dit duel, blikt Ajax Showtime met Jeroen Verhoeven terug op de editie van het seizoen 2010/11 en op de roerige periode die de Amsterdammers destijds doormaakten. De reservedoelman van weleer maakte tegen de Rotterdammers namelijk zijn debuut in het shirt van Ajax.

Het is 24 oktober 2010, wanneer Ajax na 45 minuten spelen in Rotterdam tegen een 2-0 achterstand aankijkt. Daan Bovenberg en Kevin Wattamaleo zijn de doelpuntenmakers. Een kwartier nadat Mounir El Hamdaoui namens Ajax de aansluitingstreffer produceert, valt tot overmaat van ramp en met 60 minuten op de klok, Maarten Stekelenburg uit met een gekneusde knieschijf. Doordat tweede doelman Kenneth Vermeer ook met blessures kwakkelt, mag Verhoeven eindelijk eens opdraven namens de Amsterdammers. 'Dat moment vergeet je natuurlijk nooit meer', blikt Verhoeven terug. 'Ik herinner mij dat het een hele moeizame wedstrijd van onze kant was. Maar ik hield wat ballen tegen en dat helpt wel mee als je keeper bent.'