Martin Jol

Youri Petrov (1974-2023): succesvol bij RKC, maar die verslaving kwam hij nooit te boven

Bron: www.ad.nl

Noem de naam Youri Petrov in Waalwijk en de gemiddelde RKC-supporter zal direct terugdenken aan het succesteam begin 2000, onder leiding van trainer Martin Jol. Maar ook die duistere kant in het leven van de geboren Oekraïner was niet onbekend: het drankprobleem waar hij al in zijn spelerscarrière mee kampte. Petrov overleed vrijdag op slechts 48-jarige leeftijd in Tilburg.

De strijd om de titel is begonnen: 'Martin Jol maakte er een spel van om andere clubs kampioensstress aan te praten’

Bron: www.ad.nl

Het is misschien nog wat vroeg, maar toch: de eredivisie lijkt dit seizoen rijp voor een titelrace met drie, vier en mogelijk zelfs vijf clubs. Wat betekent dat voor Feyenoord, Ajax, PSV, FC Twente en AZ? ,,Het jagen is soms makkelijker dan het vooroplopen en de prooi zijn’’, zegt Siem de Jong. Tien jaar geleden werd hij kampioen met Ajax vanaf plek vier na vijftien duels.

Herinnert u zich deze Ajacieden nog!?

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ze heten niet allemaal Piet Keizer, Jari Litmanen of Lasse Schöne. Veel Ajacieden mochten slechts sporadisch opdraven in het eerste, en hebben op de één of andere manier een cultstatus verworven. Of ze zijn juist helemaal uit het geheugen gewist. Daarom nu, uit de losse pols, vier namen ‘van toen’ in het kader van de welbekende radiotune “Herinnert u zich deze nog!?”.

 

Pages

Subscribe to Martin Jol