Toby Alderweireld

Alderweireld lijkt niet meer terug te keren naar Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Toby Alderweireld sluit een terugkeer naar Ajax uit. De 32-jarige verdediger verkaste deze zomer van Tottenham Hotspur naar Al-Duhail. In Qatar tekende Alderweireld een contract voor drie seizoenen. Hierdoor ziet de Belg zichzelf niet snel terugkeren op de Europese velden. “Zeg nooit nooit, maar de kans dat ik van hieruit nog naar een Europese club ga is enorm klein”, zo laat Alderweireld optekenen tegenover Belgische podcast Het Laatste Nieuws. 

Alderweireld tekent lucratief contract in Qatar

Bron: ajaxfanzone.nl

Toby Alderweireld vertrekt bij Tottenham Hotspur en gaat een lucratief contract tekenen bij Al-Duhail uit Qatar. Alderweireld, die bij Tottenham nog in het bezit was van een tweejarig contract, stond ook in de belangstelling van Ajax, PSV en Royal Antwerp maar kiest er dus voor om te gaan cashen in de zandbak. Alderweireld speelde 236 wedstrijden voor Tottenham maar wist daarin geen prijs te pakken. Volgens Engelse media levert Alderweireld een slordige vijftien miljoen op voor de club uit The Premier League.

"Gezonde arrogantie dat Ajax-opleiding zich de beste noemt"

Bron: source

Toby Alderweireld kijkt er niet van op dat de jeugdopleiding van Ajax hofleverancier is van het EK. Op het aanstaande toernooi lopen zeventien spelers rond die uit de Amsterdamse academie komen. Met de geblesseerd afgehaakte Donny van de Beek waren dat er zelfs achttien geweest. "De opleiding staat wereldwijd enorm hoog aangeschreven", zegt Alderweireld, die een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot.

Pages

Subscribe to Toby Alderweireld