LIVE 14.30u | Ajax A1 - Willem II A1 (5-1)

Ook deze zaterdag komt er weer Ajax-jeugd in actie. Hieronder kunt u zien welke teams in actie komen; via ons Twitter-account kunt u live de wedstrijden volgen.

11.45 uur: PSV B1 – Ajax B1 3-1Al in de absolute openingsfase had Ajax op een 0-1 voorsprong moeten komen, maar de jarige Martijn Kaars kon de voorzet van Justin Kluivert niet verzilveren. Rayan El Azrak kreeg ook een kans op de openingstreffer, maar PSV wist het op 0-0 te houden. Waar Ajax het niet lukte, kreeg PSV de 1-0 er wel in.

Het was de Italiaanse reus Gianluca Scamacca die vanaf elf meter een strafschop verzilverde. Toch leek Ajax zich niet van de wijs te laten brengen. De jonge Amsterdammers voetbalden prima verder en waren gefocust. Langzamerhand begon PSV echter sterker te worden, hetgeen resulteerde in enkele kansen voor de Eindhovenaren.

Terwijl PSV net beter veldspel begon te vertonen, was het opeens met name hun keeper die de heldenrol vertolkte met een geweldige redding. Na de rust begon de thuisploeg sterker. Daarom was het ook iet wat uit het niets toen Justin Kluivert na zestig minuten naar binnen kapte en doel trof.