Wie kan Ajax loten in de Champions League of Europa League?

Bron: www.ajaxshowtime.com

De opdracht voor Ajax woensdagavond is duidelijk: bij een zege op Atalanta Bergamo overwintert de Amsterdamse club in de Champions League. Bij een gelijkspel of nederlaag rest Ajax na de winterstop de Europa League. Lees hier hoe Ajax ervoor staat wat betreft de loting voor beide toernooien.

Champions League

Ajax heeft aan een zege genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Dat doet de club hooguit als nummer twee, omdat koploper Liverpool niet meer in te halen is. Wanneer Ajax wint en dus tweede wordt, speelt het in de achtste finales tegen een nummer één uit een andere poule.

De vraag is nu dan ook: welke ploegen kan Ajax in dat geval treffen? Enkele ploegen zijn inmiddels al zeker van de eerste plaats in de groepsfase. In Groep A is dat Bayern München, de winnaar van de Champions League van het vorige seizoen. Ook Manchester City en Chelsea, die uitkomen in respectievelijke groepen C en E, zijn al zeker van de eerste plaats.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/136212/wie-kan-ajax-loten-in-de-champions-league-of-europa-league